web analytics
...

5G wordt al getest in Rusland.

5G wordt al getest in Rusland.

 

Hoe snel technologie voor iedereen beschikbaar zal zijn

De wetenschap
Wanneer verschijnt de vijfde generatie mobiele communicatie in Rusland? Waarom veroorzaakt 5G een verhit debat en waar komt dat wantrouwen tegenover een nieuwe fase van technologische vooruitgang vandaan? Wie zit er achter dit alles in ons land. Dit wordt beschreven door een vooraanstaande analist bij Mobile Research Group, hoofdredacteur van de site Mobile-review Eldar Murtazin.

Passie rond 5G: waarheid en fictie over de vijfde generatie mobiele communicatie
– Wanneer begint de introductie van 5G-netwerken in Rusland?

– Alle operators hebben al 5G-testzones. Alle operators willen deze technologie implementeren. Rusland heeft een enorme sprong gemaakt op het gebied van telecommunicatie. Tegenwoordig zijn we een van de drie landen die wereldwijd toonaangevend zijn wat betreft geaggregeerde kenmerken:

mobiele internetsnelheid
mobiele netwerkkwaliteit
netwerktoegangssnelheid
netwerk dekking.

Als we ons vergelijken met de Verenigde Staten, zal Amerika zowel in geld als in koopkracht veel verliezen. Zelfs als percentage van het inkomen betalen Amerikanen aanzienlijk meer dan Russen. Bovendien hebben we betere netwerken. Over dit gesproken, we zien een groot aantal innovatieve diensten. Taxi-aggregators verschenen vanwege het feit dat Telecom goedkoop is, openbaar beschikbaar is, bijna iedereen heeft het.

Bijna iedereen heeft een telefoon die op elk moment plus of min werkt. En zo kun je de economie opbouwen. Het is erg gunstig voor de staat. De staat geeft daarom toe aan operatoren qua ontwikkeling.

Rusland loopt voor op de rest
– Waarom wordt deze technologie, met dergelijke potentiële kansen, nog steeds niet geïmplementeerd?

– Er is een tweede trend. Sinds enkele jaren is er een wereldrecessie en in deze moeilijke jaren hebben we in alle landen hetzelfde waargenomen: om de een of andere reden worden operators beschouwd als een melkkoe, waarop je een heleboel verschillende verplichtingen kunt opleggen, zowel directe als indirecte belastingen. Exploitanten zijn commerciële entiteiten, ze hebben geen plaats om geld aan te nemen, behalve van abonnees. Het is onmogelijk om de kosten van een dienst voor onbepaalde tijd te verhogen. Het heeft ook een balans nodig. Daarom is er vandaag zo’n situatie dat operators in Rusland echt 5G willen, ze zien dit als een kans voor een technologische doorbraak. Iedereen wacht op 5G – dit zijn fundamenteel nieuwe soorten niet alleen netwerken, maar ook services. Dit is een smart home, smart home control, cloud gaming. Iets.

5G is telegeneeskunde, met andere woorden, geneeskunde bevindt zich op een fundamenteel ander niveau: de chirurg is in Moskou, de machine werkt ergens aan de rand van het land. Maar hier is het probleem.

De operator moet geld vinden om het op internet te investeren, om mensen ervan te overtuigen dat ze 5G nodig hebben om het te kunnen gebruiken. Vanuit het oogpunt van geld is niet alles zo eenvoudig als 10 jaar geleden. Goed gevoede jaren zijn voorbij. Daarom bedenkt iedereen vandaag hoe dit te doen. Laten we bijvoorbeeld samenkomen en investeren in deze netwerken. Dit is een Europese aanpak.

Lees ook:   Vrouw met tattoo in nek wordt niet aangenomen

Dit formaat werkt niet volledig met ons. Ergens langs de federale snelwegen zullen ze waarschijnlijk opstijgen en een gemeenschappelijk netwerk vormen. Maar in steden zal elke operator iets van zichzelf bouwen. Deze manier lijkt me het meest logisch, dan ben je verantwoordelijk voor je netwerk, voor je technologieën, voor je klanten – en als er iets misgaat, heb je niemand de schuld. Er is geen wederzijdse verantwoordelijkheid wanneer “uw techneuten het slecht hebben gedaan”, er is maar één ding: dat van ons slecht. Het blijkt dat we hetzelfde pad zullen volgen als 4G heeft ontwikkeld. Ik denk dat dit binnen 1,5-2 jaar zal gebeuren, na deze korte tijd zullen we de eerste commerciële 5G-netwerken in Rusland zien.

– Een vreemd verhaal dat lang voor het coronavirus begon. Vorig jaar of het jaar ervoor, in Europese landen, kwam zelfs bij rally’s uit tegen 5G. In Zwitserland waren ze van mening dat ze van plan waren een referendum te houden, maar dat hebben ze niet gehouden. Onlangs zag het nieuws dat sinds het begin van de coronavirusepidemie in ontwikkelde landen ongeveer 90 telecommunicatieapparatuur, waaronder 5G-torens, beschadigd waren.

– De uitleg is vrij eenvoudig.

Je moet altijd iemand zoeken die er baat bij heeft.

Het verhaal van het onheil van 5G ontstond toen Amerika een handelsoorlog met China begon. Het grootste telecommunicatiebedrijf ter wereld, Huawei, werd getroffen omdat het de leider is in 5G-infrastructuur.

Amerikaanse bedrijven hebben niet eens op afstand hetzelfde aantal patenten die betrekking hebben op infrastructuur.

De taak was om Huawei te vernietigen zodat Amerikaanse bedrijven alles voor niets konden kopen, verkopen en controleren, zoals voorheen. Ik hou niet van complottheorieën, maar hier is alles zo duidelijk dat je niet ver hoeft te gaan.

Dit is openbaar beschikbare informatie die Amerikaanse diplomaten, het ministerie van Buitenlandse Zaken, op hun partners in Europa hebben gedrukt om Huawei-apparatuur achter te laten. Er waren discussies op het niveau van ministeries in Duitsland, het VK en in andere landen om redenen toe te voegen om geen apparatuur te kopen en geen 5G te introduceren.

Een verhaal over vermeende 5G-schade werd geïnspireerd. Ze werd geïnspireerd door de methode van “fluwelen revoluties” wanneer een niet zo slimme menigte wordt geactiveerd. Verhalen beginnen dat 5G alles noemt:

koeien dragen geen kalveren
melk verliezen
vrouwen kunnen niet bevallen
haar valt uit enzovoort.

Er zijn natuurlijk geen rechtvaardigingen. Aanvankelijk was de aanvalsvector voor verschillende landen:

Zwitserland,
Groot Brittanië,
Duitsland,
gedeeltelijk Spanje.
Bloggers, informele opinieleiders spraken, ze zeiden allemaal hetzelfde op een doorslag.

Er waren een aantal erg grappige berichten: 5G is schadelijk, elke 5G-toren controleert mensen, in China is dit al gedaan om de Oeigoeren te beheersen, voor landen van democratie is dit niet de technologie die nodig is. Volgende op de lijst.

Lees ook:   Waarschuwing voor aanslag met fiets geldt voor heel Europa

In tegenstelling tot gezond verstand
In feite is dit een gin die uit de fles is gekomen. Het bedrag aan investeringen in dit mediaverhaal was vrij groot. Dit verhaal werd heel goed verkocht via internet en sociale netwerken. Tot op heden heeft ze haar leven genezen. Rusland was niet scherp, omdat er geen probleem is om op te lossen. Maar onze “sterren” van het internet, kijkend naar wat er in Groot-Brittannië gebeurt, kopiëren alles. Victoria Bonya en anderen pakten het met wraak op. Het grappige is dat dit geen onderzoek waard is.

Dit is in strijd met het gezond verstand. Tegenwoordig beslaan 4G-stations minstens 2,5-3 keer een groot gebied. Het vermogen van deze stations is hoger. Van generatie op generatie neemt de kracht van stations, de kracht van smartphones – niet allemaal, maar gemiddeld – af, omdat de dekking groeit. Als we de eerste generatie GSM-telefoons vergelijken met de huidige 4G-handsets, dan is dat hemel en aarde. Dit kan schadelijk zijn, maar we weten het niet totdat er klinische onderzoeken zijn. Maar we kunnen zeker zeggen dat de stroom jaarlijks daalt.

Bovendien sprak ik met complotliefhebbers. Ze geven helemaal geen natuurkunde. Ze weten niet dat een elektromagnetisch veld ons overal omgeeft, laat staan ​​in een stad. De aarde heeft een elektromagnetisch veld. Je hebt elektrische bedrading in huis die ook elektromagnetische interferentie veroorzaakt als je met draden tegen een muur leunt. Theoretisch kun je jezelf pijn doen als je erin gelooft. En ze zeggen dat dit allemaal leugens zijn en dat er alleen straling is in telefoons. Vaak geven ze een argument dat onmogelijk te doden is. Mensen die in de regel geen Engels kennen, gaan naar de website van iemand van de fabrikant, waar volgens de normen een stralingsniveau is, dat indirect wordt gemeten, hoeveel het lichaam opwarmt, een gram van het lichaam bij gebruik van dit of dat apparaat. Ze gebruiken altijd het woord straling, wat deze mensen vertalen als ”

– Is dit een fenomeen van westerse beschavingen of is er iets vergelijkbaars in China, Japan en Zuid-Korea?

– Eet zeker. We leven in een wereldwijd netwerk. Er zijn ook epidemieën in de informatieruimte. Ze worden infodemie genoemd, wanneer er wat informatie in wordt gegooid, begint het supporters te winnen. Haar wiskundig distributiemodel lijkt veel op een epidemie. Een groot aantal mensen over de hele wereld gelooft in volledig absurde dingen.

Zo zijn er fans van platte aarde. En er zijn veel van zulke verhalen. 5G is daar een van. Zodra iemand een informatiegolf lanceert, begint deze zich te verspreiden, ergens vervaagt, ergens wint snelheid.

Geïnterviewd door Oleg Artyukov

Voorbereid voor publicatie door Igor Bukker

Читайте больше на https://www.pravda.ru/science/1503964-5g_blogger/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button