web analytics
11:11 Dubbele getallen

White House lanceert tool om censuur te melden op Facebook, YouTube, Instagram en Twitter

White House lanceert tool om censuur te melden op Facebook, YouTube, Instagram en Twitter

‘Als u vermoedt dat politieke vooroordelen ertoe hebben geleid dat een dergelijke actie tegen u is ondernomen, deel uw verhaal dan met president Trump’

Woensdag lanceerde het Witte Huis een nieuwe tool die mensen kunnen gebruiken als ze denken dat ze ten onrechte zijn gecensureerd, verboden of opgeschort op sociale-mediaplatforms zoals Facebook en Twitter.

“Te veel Amerikanen hebben hun account opgeschort, verbannen of frauduleus gerapporteerd wegens onduidelijke” schendingen “van gebruikersbeleid”, luidt de site. ‘Ongeacht uw mening, als u vermoedt dat politieke vooringenomenheid een dergelijke actie tegen u heeft ondernomen, deel uw verhaal dan met president Trump.’

“TE VEEL AMERIKANEN HEBBEN HUN ACCOUNT OPGESCHORT, VERBANNEN OF FRAUDULEUS GERAPPORTEERD”
Een Twitter-woordvoerder reageerde op de nieuwe tool en zei: “We handhaven de Twitter-regels onpartijdig voor alle gebruikers, ongeacht hun achtergrond of politieke overtuiging. We werken voortdurend aan het verbeteren van onze systemen en zullen transparant blijven in onze inspanningen. ”

Facebook, Google en YouTube reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

De afgelopen maanden hebben Republikeinen zich gericht op sociale medianetwerken, onder vermelding van beweringen dat conservatieven op deze platforms ten onrechte zijn gecensureerd. Sommige commissies, zoals House Energy and Commerce en Senate Judiciary, hebben zelfs hoorzittingen gehouden over de kwestie waarin wetgevers ambtenaren van bedrijven zoals Facebook en Twitter ondervroegen over de vermeende vooringenomenheid.

De verontwaardiging begon afgelopen april toen de House Judiciary Committee pro-Trump online persoonlijkheden Diamond en Silk uitnodigde om te bespreken dat ze “gecensureerd” werden op sociale media. Dit mondde uit in de Senaat waar senator Ted Cruz (R-TX) er later een belangrijk beleidsonderwerp van maakte door een hoorzitting te houden met leidinggevenden van Facebook en Twitter om de vermeende vooringenomenheid te bespreken. Slechts twee democraten woonden de hoorzitting bij waarbij andere republikeinen zoals Sens. Marsha Blackburn (R-TN) de vertegenwoordigers ondervroegen waarom specifieke posten van hun kantoren of van conservatieve films werden verwijderd.

Lees ook:   De beste reacties van a.s. vaders!

Vorige maand ontmoette president Trump de oprichter en CEO van Twitter, Jack Dorsey . Twitter-vertegenwoordigers zeiden dat de bijeenkomst zou zijn gericht op wat het platform deed om de opioïde-epidemie te helpen en de gezondheid van het platform te bespreken, maar later werd gemeld dat Trump een aanzienlijk deel van hun 30 minuten durende discussie doorbracht, klagen dat hij verliezende volgers.

Andere leden van de Trump-familie, zoals Don Jr., hebben ook hun bezorgdheid geuit over het deplatformeren van rechtse activisten. In een tweet vorige maand schreef de oudste zoon van president Trump “De doelgerichte en berekende uitschakeling van conservatieven op Facebook en de rest van de Big Tech-monopolie-mannen zou iedereen bang moeten maken”, nadat Facebook had aangekondigd dat het samenzweringstheoreticus Alex Jones samen met andere – juiste experts en activisten.

De tool, die wordt gehost op Typeform, vraagt ​​gebruikers om screenshots en links naar de aanstootgevende inhoud en biedt een tekstveld waarin gebruikers de handhavingsacties kunnen beschrijven die tegen hen zijn ondernomen. De gebruiker wordt ook gevraagd om te kiezen tussen Facebook, Twitter, Instagram, Youtube of ‘anders’ als platform waar de overtreding plaatsvond. (Facebook en Google reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.)

De tool verzamelt ook belangrijke persoonlijke informatie van de gebruiker en nodigt tegen het einde gebruikers uit om zich in te schrijven voor e-mailnieuwsbrieven van president Trump, “zodat we u kunnen updaten zonder te vertrouwen op platforms zoals Facebook en Twitter.” Een afzonderlijke vraag wijst gebruikers op een uitgebreide gebruikersovereenkomst en maakt duidelijk dat “u begrijpt dat dit formulier uitsluitend bedoeld is voor het verzamelen van informatie”.

Lees ook:   Watersnoodramp (1953)

Een latere vraag stelt de gebruiker in welk jaar de Onafhankelijkheidsverklaring is ondertekend ‘om te bevestigen dat u geen robot bent’. Dit is een onorthodoxe anti-scriptingtechniek en over het algemeen niet effectief, gezien de relatieve eenvoud van het automatisch invoeren van een nummer.

Eerder op woensdag kondigde het Witte Huis aan dat het niet zou ingaan op een oproep van internationale leiders om online extremisme te bestrijden als reactie op de tragische blanke nationalistische terroristische aanslag in Christchurch, Nieuw-Zeeland. In een verklaring zei het Witte Huis dat het “momenteel niet in staat was om zich bij de goedkeuring aan te sluiten”.

https://www.theverge.com/2019/5/15/18626785/white-house-trump-censorsip-tool-twitter-instagram-facebook-conservative-bias-social-media

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button