23 januari 2022

 

Psychologen: hoe kies je de juiste kleur in het interieur?

Psychologen: hoe kies je de juiste kleur in het interieur?

Kleuren kunnen ons gevoel voor stijl overbrengen en de toon zetten voor verschillende stemmingen in hetzelfde appartement. Daarom kunnen de juiste tinten verf de kwaliteit van uw leven verbeteren. Om u te helpen de perfecte schaduw voor elke kamer te kiezen, zullen we het hebben over de psychologie van kleuren.

Voor drukke plaatsen: lichtroze

Er is voldoende bewijs dat roze rustgevend en sereen is. De afgelopen veertig jaar in de Verenigde Staten bijvoorbeeld hebben de roze muren van tijdelijke detentiecentra gevangenen kalm gehouden.

We denken dat de kleur perfect is voor elke drukke plek waar je van plan bent om te ontspannen in een groot bedrijf. Creëer een leuk gevoel door roze te mengen met pasteltinten mint of lichtgele accenten.

Voor algemene gebouwen: groen

Om een ​​gevoel van evenwicht en nabijheid tot de natuur te geven, werkt groen prima. Omdat het een kalmerende werking heeft, denken we dat elke groene tint (van pikant tot donker) in de meeste kamers in je huis kan werken. Ontwerpers van vandaag houden vooral van het idee van het gebruik van een “lente” tint van groen om kinderdagverblijven te creëren.

Voor keukens: geel

Victor Tirondola, CEO en eigenaar van Manor Works Painting, zegt dat tinten geel een geweldige optie zijn voor keukens in de traditionele zin (dat wil zeggen voor kamers waar ze niet alleen koken maar ook eten). Tint verbetert de eetlust en verhoogt ook het energieniveau. Last van een nachtuil? Ontbijt in de gele keuken kan uw enthousiasme en motivatie vergroten. Oranje idem trouwens.

Lees ook:   Van die snottende mensen

Voor slaapkamers: marine

Hoewel verschillende recente onderzoeken die door Frontiers in Psychology zijn aangehaald, hebben aangetoond dat blauw licht de alertheid verhoogt, creëren blauwe muren een gevoel van sereniteit en veiligheid, waardoor blauw ideaal is voor de hoofdslaapkamer. Volgens de New Yorkse architect John Mohell kunnen heldere tinten blauw gemakkelijk worden gemengd met lichtere tonen om het uiterlijk in balans te brengen (bijvoorbeeld donkerblauw met hemelsblauw).

Voor sportgebieden: donkerrood

Tara Poloni, een binnenhuisarchitect uit Texas, deelt een geheim: als je een gewaagde, ‘gepassioneerde’ ruimte wilt maken, is een ‘bakstenen’ roodtint je beste helper. Volgens een recent onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Athletic Enhancement, kan kleur de prestaties verbeteren, ook in termen van fysieke activiteit, waardoor de muur met een rood accent een uitstekende keuze is voor homegyms.

Voor creatieve hoeken / kamers: lavendel

Dee Slotter, PPG Paints kleurexpert, biedt lavendel als een onverwachte oplossing voor iedereen die actief betrokken is bij een hobby gerelateerd aan handwerk. In tegenstelling tot de veel donkerdere tinten paars, die meestal worden geassocieerd met verdriet of teleurstelling, helpt lavendel om creativiteit te wekken. Dit is een geweldige kleur om de verbeelding te “vonken”. Probeer het te combineren met een neutrale tint (zoals grijs).


Читайте больше на https://www.repairshome.ru/otdelka_i_dekor/28248.html

Geef mij maar Italiaanse tinten… mn zalmrose oranje etc

Gerelateerde berichten