...

29 januari 2022

 

Deep fake video’s

De vreemde, enge wereld van “deepfakes” -video’s (vaak expliciet) met de gezichten van de onderwerpen vervangen door die van beroemdheden, trokken begin dit jaar vrijwel overal alarmbellen. En in het geval dat je dacht dat zoiets was verdwenen omdat mensen het onethisch of niet overtuigend vonden, is de praktijk terug met de zeer overtuigende “Deep Video Portraits”, die de techniek verfijnt en verbetert.

Voor alle duidelijkheid, ik wil dit interessante onderzoek niet combineren met de walgelijke praktijk van het plaatsen van gezichten van beroemdheden op volwassen filmsterlichamen. Het zijn ook totaal verschillende implementaties van op diep leren gebaseerde beeldmanipulatie. Maar deze toepassing van technologie is duidelijk een blijvertje en het wordt alleen maar beter – dus we kunnen er het beste mee bijblijven, zodat we niet verrast worden.

Deep Video Portraits is de titel van een paper die in augustus in SIGGRAPH ter overweging is voorgelegd; het beschrijft een verbeterde techniek voor het reproduceren van de bewegingen, gezichtsuitdrukkingen en spraakbewegingen van de ene persoon met behulp van het gezicht van een ander.

https://techcrunch.com/

https://www.online-tech-tips.com/computer-tips/what-is-a-deepfake-and-how-are-they-made/

Bizar en ook gevaarlijk…aan de andere kant kan men zeggen heey het was maar een deep fake….?!
Denk bv aan het p-filmpje van Patricia…


En er is nog hoop…

HET ERA VAN VALSE VIDEO’S IS HIER
In 2018 ontstond de ongekende dreiging van deepfakes, kwaadaardige synthetische AI-aangedreven media.

Met deepfake-technologieën is het mogelijk om zeer realistische audiovisuele media te genereren van mensen die dingen zeggen of doen die ze nog nooit hebben gezegd of gedaan. Het schadelijke gebruik van deze nieuwe technologieën is uitgebreid en heeft al een serieuze impact op de samenleving.

Lees ook:   Een date in 2025 kijkje in de toekomst!

Bij Deeptrace zetten we ons in om deze cyberdreiging te bestrijden. Deeptrace maakt gebruik van computer vision- technologieën om in het zicht verborgen deepfakes te detecteren en gemanipuleerde audiovisuele media te authenticeren.

https://www.deeptracelabs.com/

Zo kan men wel weer films maken met bv Marilyn Monroe en Elvis Presley!
Think about that… of waar Marilyn en Elvis gaan trouwen en Marilyn uiteindelijk toch nog zwanger raakt van Einstein!
🙂 Tjah… daar is iets voor te zeggen natuurlijk!

Gerelateerde berichten