web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteMaatschappij & Psyche

‘Premie zorgverzekering 2021 met honderden euro’s omhoog’

Door de coronacrisis gaan de premies voor de zorgverzekering van 2021 mogelijk met een paar honderd euro omhoog. Dat stellen Wim Groot en Henriëtte Maassen van den Brink in een opiniestuk op Wynia’s Week. Beiden zijn hoogleraar gezondheidseconomie.

Door de uitbraak van het coronavirus zijn de uitgaven voor ziekenhuizen en andere zorgaanbieders enorm toegenomen. Aan de andere kant zijn er ook zorginstellingen die veel minder omzet draaien en overeind gehouden moeten worden.

De overheid en zorgverzekeraars geven daarom veel meer geld uit dan normaal.

Lees verder:

https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2021/premie-zorgverzekering-2021-met-honderden-euros-omhoog/

De stijging van de zorgverzekeringspremie gaat ten koste van het besteedbaar inkomen. De daling van het besteedbaar inkomen door de stijging van de zorgpremies zal de economische recessie nog verder versterken.

Wim Groot en Henriëtte Maassen van den Brink

Lees ook eens:   Hoe acceptabel is misleidende anti-abortusfolder?

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥