...

02 december 2021

 

Overheidscampagnes werken averechts

https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/als-je-dik-bent-heb-je-gefaald-campagnes-versterken-vooroordelen

Zeer goed artikel!

Susanne Täuber deed drie jaar onderzoek naar de impact van gezondheidscampagnes door de overheid. Die veroorzaken een kloof in de maatschappij, vindt ze. “Het wordt als een morele plicht gebracht om slank te zijn. Als je dik bent, faal je.”

“Zulke campagnes veroorzaken een grote verdeeldheid in de samenleving. Als je slank bent, ben je succesvol en gezond en als je overgewicht hebt, heb je gefaald en ben je ongezond. Dan ben je de maatschappij eigenlijk tot last en kost je meer geld.”

De campagnes gaan volgens Täuber te veel uit van zelfcontrole. “Als je benadrukt dat mensen hun gezondheid zelf onder controle hebben, heb je het dus zelf verkeerd gedaan als je overgewicht hebt.” Dat is flauwekul, vindt ze. “Het is absoluut niet zo dat je 100 procent controle hebt over je gewicht. Je omgeving speelt ook een grote rol.”

Ha en dan toch nog dat filmpje eronder van  rtl als een soort vingerwijzing… KIJK!

KIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prik prik… tjah dat dat iemand was die op school les kreeg in deze propaganda campagne…?
Dat moge duidelijk zijn… ik denk dat geen mens blij is met overgewicht!

Maar na die campagne nog minder… ik denk dat velen doodongelukkig zijn dankzij de medemens die maar wijst…

Tot ze zelf een keer dik worden of hun partner oid…
Of hun kids kan ook nog.
En heus het is niet eens teveel eten.
Tot mijn 29ste was ik superslank… kon eten wat ik wilde, deed niets terzake, in feite had ik daar geluk mee…
Maar toen ik in verwachting raakte, kwam ik  aan en dat ging er zga niet meer af…oorzaak?

Lees ook:   Niets aan de hand hoor, aanslag, leuke 12 jarige in huis nemen die...

Geen idee, denk weinig slaap in die tijd en erna, veel stress en ook nog eens borstvoeding geven lange tijd…tjah?
Vit D tekort speelde ook mee…en hormonen
Calorie inname was altijd al vrij laag, maar goed, ik nam wel frisdrank,maar dat nam ik ook voor de zwangerschap, dus toen zette het niet aan…en die kilo’s na de zwangerschap bleven gelijk…
Gelukkig ben ik lang…dat scheelt enorm.
En nu ik gestopt ben met frisdrank, tjah? Dat ga je wel zien uiteraard. Voor de rest eet ik niets meer dan voorheen en dat is dus al weinig.
Maar vreemd is het wel…

Want ineens telde de frisdrank wel mee…!
Leeftijd denk ik.
Al met al… ach…als je maar gezond bent verder, je hebt het zelf niet voor het zeggen immers?

 

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten