web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Rekenkamer rekent af met Participatiewet

”De rekenkamercommissie heeft stevige kritiek geuit op de participatiewet. Het onderzoek is bijzonder kritisch. De eenvoudige reden: Klanten van het Activerium mochten zelf hun meningen uiten. En die liegen er niet om. ,,Je trekt altijd aan het kortste eind” is de eufemistische titel van het onderzoek, en een van de mildere uitspraken die erin te vinden zijn.

Vorige week donderdag presenteerde de Rekenkamercommissie het onderzoek aan de gemeenteraad.

Het onderzoek beschrijft een ecosysteem van wantrouwen, regels, ontmenselijking en frustratie. Aan zowel de kant van de gemeente, als, in grotere mate, de kant van de bijstandsgerechtigde. In de bijstand zitten is voor velen geen keuze. Het is een confrontatie, en zo wordt het volgens het Rekenkameronderzoek ervaren.”

 

Ramon vertelt over de vooroordelen. ,,Ik moest re-integreren. Ik zou niet in de samenleving staan. Mij afzonderen. Chips-vretend op de bank zitten zappen, ongezond eten, niet voor mijzelf zorgen. Allemaal niet waar, maar dat is mij nooit gevraagd. Het werd maar gewoon aangenomen. Er is mij nooit gevraagd wat ik zou willen. Onderzocht of ik inderdaad afgestompt was.”

Sportschool

Martin moest verplicht naar de sportschool. Waarom? Hij kon zijn tenen niet aanraken. ,,Terwijl mijn conditie prima in orde is! Vroeger liep ik marathons! Het enige dat ik niet kon doen was mijn tenen aanraken – ik heb namelijk al mijn hele leven een rugaandoening. De resultaten van de ‘conditietest’ die ik moest doorlopen heb ik overigens nooit gehad.”

Een half jaar moest Martin verplicht op de loopband. ,,Anders werd ik gekort op de uitkering. Nou ja, dat keurig gedaan. Twee keer in de week. Uurtje in de sportschool, en dan had ik weer aan mijn verplichtingen voldaan. Na een half jaar moest ik weer een conditietest afleggen. Het moest meetbaar gemaakt worden dat mijn conditie verbeterd was. Ook daar heb ik nooit een terugkoppeling van gehoord.”

Lees ook:   Verkrachting binnen het huwelijk - Fempower Magazine

,,Hoe helpt dit mij aan een baan?!” vraagt Martin zich in de raadszaal hardop af. De raadsleden tegenover hem luisteren met zichtbare verbazing. ,,Ik deed maar mee met dit soort dingen, want het werd overal wel ‘vrijwillig genoemd’ maar niet meedoen betekent dat je gekort wordt op de uitkering. Er is niks vrijwillig aan. Toen ik een schijf van vijf voor mijn neus kreeg van een diëtist was het voor mij genoeg geweest. Dit alles heeft op geen enkele manier bijgedragen aan het vinden van een baan.”

,,Ik heb het idee dat heel veel geld verspild wordt met goede bedoelingen.”

https://www.apeldoorndirect.nl/politiek/rekenkamer-rekent-af-met-participatiewet-hoe-helpt-dit-mij-aan-werk-20180127/

Bekijk deze film die gaat over hetzelfde fenomeen.

Ik ben die film nooit vergeten nml.
Een leerkracht begint een project met klasgenoten, waarbij hij domme kinderen hoge posities geeft in een groep.
Dat schijnen dus zeer slechte mensen te zijn op hoge functies.
Omdat zij juist van onderop komen naar een hogere functie, zijn ze erger dan ooit.
De leerlingen gaan mee in dat project, diegene die niets was, heeft de hoogste positie!
Dit maakt van hen een tiran!
Monsters!
Uiteindelijk komen de leerlingen er dus achter wat dit project betekende. Dit schokt hen zeer.
hitler gebruikte eenzelfde tactieken nml. Hij gaf de meest simpelen van geest de hoogste posities en dat maakte dat juist zij de beste mensen waren voor die posities.
Betere werknemers kan een mens zich niet wensen.
Onthoud dit in dat soort trajecten, dat diegene die voor je staat een smeerlap is die zelf niets voorstelde, daarom doen zij zo!
Ze weten niet beter nml.
Zulke mensen zou je gewoon een trap onder hun hol moeten geven!
Maar goed dat kan helaas niet, omdat velen enorm onder druk gezet worden, maar goed je kunt altijd iemand inhuren toch?
wmpl rose AnGel-WinGs.nl
Dat gedrag accepteer je van niemand dus, waarom nu wel, omdat men je gaat korten?
Ga je daar toch slapen bij die gemeentes?
Voor de deur ofzo.
Mensen vinden alles goed tegenwoordig.
Niet bang zijn.

Lees ook:   Regering zwijgt nog altijd over de enorme oversterfte en blokkeert een debat.

De mensen die dit anderen aandoen, hebben dus een baan dankzij een subsidie die het krijgt via de overheid.
Mensen aan het werk helpen! Niet mensen indoctrineren toch.
Of wel. Ze moeten natuurlijk wel enig bestaansrecht hebben voor hun praktijken en zullen hier allerlei nonsens bij verzinnen.
Zoals ook in dit verhaal duidelijk is geworden,
moeten sporten omdat diegene zijn tenen niet aan kon raken. Of de schijf van vijf kennen…dat helpt echt om een job te vinden toch?
NOT!

Wat er verder loos was deed niet terzake omdat diegene die hier een ander mens kon onderdrukken, intens ging onderdrukken en die persoon deed niet terzake.
Net als de Joden in de oorlog.
In feite behandeld men de mensen hier als Joden eigenlijk.
Waardeloos en in feite moet diegene zonder job zich intens schamen oid?
Diegene die voor je staat daar, bij dat traject komt ook ooit in jouw schoenen te staan, als hun bedrijf failliet gaat!
En dan?

 

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥