web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-EliteReincarnatie

Sinds kort heb ik met de bijstand te maken

Offerte afdrukken-Cat illustratie-Art Print-Cat door EvaFialka

Michel schrijft:
“Sinds kort heb ik met de bijstand te maken, of zoals dat zo mooi heet de participatiewet, en in dat kader ga je je automatisch verdiepen in de verhalen die je dan te zien en te horen krijgt. Ik ben meer dan 32 jaar alleen maar aan het werk geweest, en eerlijk is eerlijk, dan gaat dit “verborgen” leed grotendeels aan je voorbij.
Nu ik er echter mee te maken heb, besef ik hoe misdadig de Nederlandse overheid en gemeenten met hun kwetsbare inwoners omgaan. Mensen in de 2e wereldoorlog hadden nog meer rechten en vrijheden dan mensen in de participatiewet onder de kabinetten Rutte, die een geheel nieuw fenomeen heeft uitgevonden, de glimlachende dictator. Door alle eeuwen heen zijn er verschillende dictators geweest, maar die waren zo goed als nooit op ook maar 1 glimlach te betrappen, en dat is nu het hele enge bij Rutte, hij lijkt ervan te genieten mensen de vernieling in te helpen.

Mensen aan de onderkant van de maatschappij worden automatisch in de hoek “crimineel en frauderend” geplaatst, terwijl uitkeringsfraude zoals onlangs nog eens gemeten ongeveer 86 miljoen euro kost. Dat is een hele hoop geld, maar niet in vergelijking met bijvoorbeeld verzekeringsfraude van 1 miljard, bedrijfsfraude van 2 miljard, btw fraude van 4 miljard, internetfraude van 4,5 miljard, belastingfraude van 8,3 miljard of witwassen van 18,5 miljard euro.
In dit kader gezien is uitkeringsfraude de “meest onschuldige vorm” van fraude ten opzichte van de echte grote jongens.
De aandacht en vervolging van uitkeringsfraude door de media en overheid is echter totaal tegenovergesteld aan die cijfers want waar in zoekpagina’s verzekeringsfraude 19100 resultaten krijgt, bedrijfsfraude 8800, btw fraude 34800, internetfraude 29700, belastingfraude 8300 en witwassen 171000 daar krijgt uitkeringsfraude een resultaat van, schrik niet, 417000 pagina’s, zo goed als hetzelfde aantal als alle overige fraudes bij elkaar. Er is dus sprake van een heksenjacht op de meest kwetsbare in de maatschappij, die bewezen de minste fraude plegen. Komt dit omdat de echt grote fraude, zoals witwassen door de rijksten gepleegd wordt, uitkeringsgerechtigden hebben nu eenmaal niets om wit te wassen, en dit daarom doodgezwegen wordt door de media en politiek omdat dit hun eigen soort is ?

Lees ook:   Auto's die inrijden op mensen?

De participatiewet heeft als doel dat iedereen meedoet en meewerkt aan de samenleving en elkaar helpt daar waar nodig, maar op het moment dat bijvoorbeeld een ouder zijn kind helpt omdat die niet rond kan komen en geen eten heeft, en ze hem of haar daarom boodschappen geven, dan heet dit fraude en wordt je gekort op je uitkering want je mag wel je laatste restje waardigheid opgeven en als een bedelaar naar de voedselbank gaan, waarmee niets van kritiek op deze instellingen, maar je mag geen voedsel van je ouders aanpakken.
Iemand die buiten zijn leefomgeving eens een ijsje pint in bijvoorbeeld zuid Limburg, moet door de spaanse inquisitie om te verklaren waarom men überhaupt het lef had om in zuid Limburg te wezen, want mensen in de bijstand hebben geen recht om zich vrij te bewegen door Nederland, die zijn 24 uur per dag slaaf van de bv Nederland en hebben net nog geen ketting en bol aan hun voeten, hell ……… tbs patiënten hebben nog meer bewegingsvrijheid dan bijstandsgerechtigden.

En hiermee kom ik tot de kern van mijn betoog, is de participatiewet wel in overeenstemming met de universele rechten van de mens, zijn recht op een vrij leven met inachtneming van zijn privacy ? Wij hebben hier in Europa zo onze mond vol van dat wij de ware voorvechters zijn van de “vrije wereld”, maar deze wereld geld blijkbaar niet voor de onderkant van onze samenleving.
In de bijstand heb je inlichtingenplicht over van alles en nog wat, wat ook een bepaald doel dient dat geef ik toe, maar als je zelfs verantwoording moet afleggen over bijvoorbeeld geld wat je voor je verjaardag krijgt, omdat men dit als inkomsten kan zien, je mee moet werken aan huisbezoeken waar men ouderwets controleert of er meerdere tandenborstels staan en wat voor kleding er in je kast hangt, dan schiet dit zijn doel ver voorbij en is het recht van het individu op zijn privacy in het geding, en krijg ik, hoe raar dit ook klinkt, dejavu gevoelens naar de tijd van 40 – 45 waarin huiszoekingen en gebiedsverboden de standaard waren, en waar de bruinhemden en dat enge ventje met dat snorretje vervangen zijn door gemeenteambtenaren en een eng mannetje met een brilletje en eeuwige glimlach op zijn gezicht.”

Lees ook:   Als de angst voor covid komt uit vorige levens?

Zie ook de reacties bij het bericht, dit is de directe link naar het topic: https://www.facebook.com/groups/177207305762866/permalink/913686415448281/

-De vraag hierbij is i.v.m karma of diegenen die dit veroorzaken in een volgend leven, misschien diegenen zijn die dit moeten meemaken?
Maar anderzijds misschien, zijn de mensen die dit alles nu moeten meemaken, in een vorig leven wel zo hard geweest richting anderen!

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien