web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

‘GROS GEMEENTEN LIET ZORGGELD OP PLANK LIGGEN’

‘GROS GEMEENTEN LIET ZORGGELD OP PLANK LIGGEN’

Van de 393 gemeenten in Nederland, hielden er 371 geld over van het budget dat ze van het rijk kregen voor thuishulp en jeugdzorg vorig jaar. Dat meldt het ambtenarenblad Binnenlands Bestuur dinsdag op basis van onderzoek.

Samen hielden de gemeenten van het Wmo- en jeugdzorgbudget 1,18 miljard euro over. Slechts 22 gemeenten kwamen met de rijksbijdrage niet uit en boekten een tekort. Uit deze gisteren door Binnenlandse Zaken vrijgegeven definitieve realisatiecijfers over 2015 blijkt dat de gemeenten samen wel een tekort van 370 miljoen euro noteren op de post werk en inkomen, het participatiewet-onderdeel van de decentralisaties.

Vorige maand werd bekend dat gemeenten vorig jaar bijna 1,2 miljard euro aan zorggeld overhielden. Dat is opmerkelijk omdat veel gemeenten in het afgelopen jaar juist aangaven een tekort te hebben.

Volgens Binnenlands Bestuur gaven gemeenten als Oosterhout, Heerenveen en Dongeradeel zo’n 30 procent van het zorgbudget niet uit. In absolute getallen hield Breda het meeste geld over: 38 miljoen van de 160 miljoen euro die er via het gemeentefonds binnenkwam.

Gemeente Stede Broec (regio West-Friesland) blijkt bijna 90 procent van het zorgbudget niet te hebben gespendeerd. De gemeente ontving zo’n 13 miljoen euro, waarvan er eind 2015 ruim 12,5 miljoen nog op de plank lag. In Giessenlanden (Zuid-Holland) is het tegenovergestelde het geval. De gemeente kreeg 6 miljoen euro voor jeugdzorg en thuishulp, maar was hier ruim het dubbele aan kwijt.

(ANP) https://zembla.vara.nl/nieuws/gros-gemeenten-liet-zorggeld-op-plank-liggen

Het zijn net kleine kinderen (gemeentes), ze hebben gewoon een volwassene (regering) nodig die hen op de vingers tikt….!
Ze kunnen het alleen dus niet aan.
Dus aub terug naar het rijk met deze gelden!

Lees ook:   Wie begon de oorlog...
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken