21 januari 2021

 

Weerstand tegen kreeften levend koken

Weerstand tegen kreeften levend koken

Gold | ゴールド | Gōrudo | Gylden | Oro | Metal | Metallic | Shape | Texture | Form | Composition |:

Het moet verplicht worden om krabben en kreeften direct na de vangst elektrisch te verdoven en te doden. De horeca mag alleen krabben en kreeften verkopen die op deze manier aan hun einde zijn gekomen.

Dat vindt 45 procent van de Nederlanders, zo blijkt uit een online onderzoek van Motivaction. Het onderzoeksbureau ondervroeg ruim duizend mensen in opdracht van de Stichting Vissenbescherming en de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren. Beide organisaties wilden graag weten hoe de bevolking denkt over de manier waarop vissen, krabben en kreeften worden gedood voor consumptie.

Twee derde van de ondervraagden denkt dat krabben en kreeften pijn kunnen ervaren. 55 procent van hen vindt het levend koken van de schaaldieren onacceptabel en 58 procent vindt dat er hierop een verbod moet komen.

Pijnervaring
De wetenschap is verdeeld over de pijnervaring. Kreeften en krabben zouden een te simpel zenuwstelsel hebben om pijn te ervaren. Dat een kreeft gaat gillen als ze in kokend water wordt gegooid, is geen gevolg van bewust gedrag, maar een reflex, concludeerde een Noors regeringsonderzoek in 2005. Experimenten aan de universiteit van Belfast zouden hebben aangetoond dat schaal- en schelpdieren waarschijnlijk wel pijn ervaren in plaats van alleen reflexen vertonen.

De deelnemers aan het onderzoek werd ook gevraagd naar hun mening over het onverdoofd slachten van op zee gevangen vis. De net gevangen vis wordt opengesneden om ingewanden te verwijderen. Volgens 42 procent is deze slachtmethode onacceptabel. Nog een iets grotere groep (46 procent) vindt dat hier een verbod op moet komen.

Lees ook:   Leugen cq valse melding AMK komt vaker voor dan men denkt.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/26460201/___Stop_met_kreeften_levend_koken___.html

Net als stierengevechten moet dit ook verboden worden!
Walgelijk gewoon.
Bij de groothandel zie ik ze ook vaak in een bak met water de scharen vastgeplakt met ducttape ofzo en dan liggen ze daar te liggen tot ze levend gekookt worden.
Wie wil dat nu eten eigenlijk.
Oh doe mij maar die kreeft wetende dat deze levend gekookt wordt.
Bedoel???????

Gelukkig wil ik ze niet eens proeven!
Ben geen vissen eetster.

Gerelateerde berichten