...

19 juni 2021

 

’Pedo-politicus’ genoemd in zaak-Maddie

’Pedo-politicus’ genoemd in zaak-Maddie

LONDEN – In het onderzoek naar de verdwijning van het meisje Madeleine McCann is een nieuwe mogelijke verdachte opgedoken. Het gaat om voormalig parlementslid Sir Clement Freud, die tientallen jaren lang jonge meisjes zou hebben misbruikt.

Het verleden van Freud, die in 2009 overleed, wordt uit de doeken gedaan in een nieuwe documentaire waarin slachtoffers van de man hem beschuldigen van seksueel misbruik.

Freud had volgens de Mirror een villa in het Portugese resort waar de kleine Maddie in 2007 verdween. Volgens de familie van Freud was hij ten tijde van de verdwijning zelf echter niet in Portugal. Na deverdwijning raakte hij bevriend met de ouders van Madeleine.

De politie is op de hoogte van de onthullingen over het verleden van Freud en bepaalt nu of de zaak verder onderzocht moet worden.

Misbruik
In de documentaire van ITV, die woensdagavond uitgezonden wordt, vertelt slachtoffer Sylvia Woosley hoe ze jarenlang misbruikt werd door Freud. Ze ontmoette de man toen ze 10 jaar oud was en trok later bij hem in.

„Ik wil dat alles duidelijk wordt voordat ik sterf,” aldus de nu 70-jarige Woosley in de documentaire. „Ik wil met een schoon geweten sterven.”
De vrouw ontmoette de toen 24-jarige Freud toen ze tien jaar oud was. Ze vertelt hoe hij haar op de mond kuste tijdens een busrit. „Ik vond het verschrikkelijk maar ik kon niets doen. Ik reageerde niet want ik kon het niet. Ik wist niet wat ik moest doen.” Vanaf haar veertiende trok ze bij Freud en zijn vrouw in en werd ze regelmatig misbruik, zo beweert ze.

Lees ook:   Wie is de biologische papa van onze tweeling?

In de documentaire komt ook een tweede slachtoffer aan het woord dat anoniem wil blijven. Ook zij zegt te zijn verkracht door Freud toen ze achttien jaar oud was.

Clement Freud was naast parlementslid voor de Liberal Democrats ook bekend als televisie- en radiojournalist.

https://www.telegraaf.nl/buitenland/26009891/___Pedo-politicus__genoemd_in_zaak-Maddie__.html

Gerelateerde berichten