06 maart 2021

 

Geld maakt wel gelukkig

CBS: geld maakt wel gelukkig

Het gezegde ‘geld maakt niet gelukkig’ klopt volgens statistiekbureau CBS niet helemaal. Hoe meer mensen verdienen, hoe gelukkiger ze zijn. Dat blijkt uit een zaterdag verschenen onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Nederlanders met de laagste inkomens zijn juist het ongelukkigst. Toch zegt de grote meerderheid (87 procent) van de Nederlanders gelukkig te zijn. Slechts een kleine groep van 3 procent vindt zichzelf droevig. Het overige deel is niet gelukkig, maar ook niet ongelukkig. Het aandeel tevreden Nederlanders is al jaren vrij stabiel.

Geld is zeker niet de belangrijkste factor als het gaat om het geluksgevoel. Gezondheid, het hebben van een baan en een partner spelen volgens de onderzoekers een grotere rol hierin. Bijna alle mensen (95 procent) die zich gezonder voelen, zijn ook gelukkiger. Onder degenen die vinden dat hun gezondheid slecht of zeer slecht is, is dat slechts iets meer dan de helft (54 procent).

Ook sociale contacten zijn van belang bij het ervaren van blijmoedigheid. ,,Vooral de frequentie waarmee mensen contact met hun vrienden hebben, hangt sterk samen met het ervaren van geluk”, aldus het CBS.

https://www.telegraaf.nl/dft/geld/consument/25429809/__CBS__geld_maakt_wel_gelukkig__.html

Natuurlijk maakt geld gelukkiger!
Dat is nogal logisch nml.
Die stomme dooddoener,van  mensen die genoeg hebben, moet er maar eens uit.
”Geld maakt niet gelukkig…”
Schei toch uit, dat zeg je alleen als je genoeg hebt.
Dat gebral van: ”Nou ik ben gelukkig van mijzelf, daar heb ik geen geld bij nodig”… ‘(Ja die stelling hoorde ik echt van iemand!) ULK!!!!!!!
Of gezondheid is niet te koop, nee, maar als je geld hebt is het wel handig als je ziek bent, dan kun je jezelf goed laten verzorgen bv of dure medicijnen kopen.
Zo weg dus met de stelling:
Geld maakt niet gelukkig!

Lees ook:   Facebook loert mee in uw huis?

🙂
Eindelijk….kssjttttt

Gerelateerde berichten