22 januari 2021

 

Vliegtuigcrash mogelijk gefilmd

https://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/buitenland/25430668/__Vliegtuigcrash_mogelijk_gefilmd__.html

Vliegtuigcrash mogelijk gefilmd

Het passagiersvliegtuig dat zaterdagochtend neerstortte tijdens het landen op het Russische vliegveld Rostov-on-Don, is mogelijk gefilmd. Diverse Russische media melden dat dit de laatste beelden zouden zijn van de Boeing 737 met 55 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord.

Flydubai geschokt door vliegtuigcrash
Vandaag, 08:48
ROSTOV AAN DE DON – Luchtvaartmaatschappij Flydubai heeft geschokt gereageerd op de crash van een passagiersvliegtuig zaterdag op het vliegveld van de Zuid-Russische stad Rostov aan de Don. Een Boeing 737 stortte neer tijdens het landen. Alle inzittenden zijn volgens Flydubai om het leven gekomen. Het gaat om ten minste 55 passagiers en zeven crewleden.
,,Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden”, zo valt te lezen in een verklaring op Facebook. ,,We hebben nauw contact met de lokale autoriteiten. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurd is.” Volgens het Russische persbureau TASS zouden de piloten moeite hebben gehad met landen vanwege slecht zicht. Het vliegtuig ondernam al eerder een poging om te landen, maar moest die afbreken. De tweede poging ging uiteindelijk volledig mis.

De Russische president Vladimir Poetin heeft hulp aangeboden aan de familieleden van de omgekomen passagiers en crewleden, aldus een woordvoerder van het Kremlin.

Een eerste blik op de passagierslijst toont aan dat er 33 vrouwen, achttien mannen en vier kinderen bij de crash zijn omgekomen, naast de zeven crewleden. De gouverneur van Rostov aan de Don heeft op de Russische televisie gezegd dat de meeste slachtoffers Russen zijn die in de regio woonden. De Russische regionale veiligheidsautoriteit spreekt daarnaast van drie buitenlanders op de passagierslijst, maar zegt de informatie nog beter te moeten checken. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft laten weten dat er in ieder geval geen Nederlanders in het toestel zaten.

Lees ook:   Geen kinderpardon voor Tri Pham (11), burgemeester woedend

Het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Flydubai, met vluchtnummer FZ981, was in Dubai opgestegen. Flydubai organiseert bijeenkomsten voor de nabestaanden en heeft een noodnummer geopend.

Gerelateerde berichten