Gewonde olifanten zoeken hulp bij ‘grootste vijand’

Gewonde olifanten zoeken hulp bij ‘grootste vijand’

Three week old elephant Nick Thiwerspoon:
Drie Keniaanse olifanten die gewond waren geraakt door toedoen van mensen en dringend hulp nodig hadden, hebben in een uiterste poging te overleven hulp gezocht van mensen. De reusachtige dieren liepen op hun laatste krachten naar het David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT), zo laat die organisatie weten in een blogpost.
Het lijkt onwaarschijnlijk, maar volgens de dierenbeschermers is het niet zo vreemd dat de olifanten uitgerekend bij hen hulp kwamen zoeken. Twee van de drie gewonde olifanten zijn namelijk in het centrum opgegroeid. Daarnaast hebben olifanten een scherp geheugen en weten ze heel goed de weg te vinden.

STROPERS
Toen de medewerkers van het DSWT de olifanten aan zagen komen stormen, wisten ze dat er iets mis was. De dieren bleken te zijn geraakt door de giftige pijlen van stropers.

Medewerkers van het DSWT hebben de wonden van de dieren met water gereinigd. Daarna hebben ze er zalf opgesmeerd en de olifanten antibiotica gegeven. Zodoende wisten de olifanten te overleven en uit handen van de stropers te blijven.

http://www.metronieuws.nl/koffiepauze/2015/09/gewonde-olifanten-zoeken-hulp-bij-grootste-vijand

Mooi verhaal toch?!

Gerelateerde Berichten