22 januari 2021

 

Bakkerij vindt vrouw te dik voor baan

Bakkerij vindt vrouw te dik voor baan
Een 29-jarige sollicitante mag niet aan de slag in een Italiaanse bakkerij omdat ze ‘te dik’ is voor de baan. De vrouw in kwestie, Dalila, vertelde aan de krant ‘Il Messaggero’ dat de baas haar via een Facebook bericht liet weten dat ze door haar overgewicht geen kans maakt op de vaste aanstelling.

Lees ook: Vrouw valt 82 kilo af na kebabaanval

Dalila, moeder van twee zoontjes, mocht na een positief sollicitatiegesprek een week later komen proefdraaien in een niet nader genoemde bakkerij in de stad Italiaanse Latina.

FACEBOOK
Enkele dagen later stuurde de bakker haar via Facebook dit bericht: “Het spijt me, maar je bent te dik om in een bakkerij te werken. Je fysieke verschijning is niet geschikt voor de baan. Het is vereist dat twee slanke mensen tegelijkertijd achter onze toonbank kunnen staan en bewegen”, aldus het bericht.

ZWANGERSCHAP
Dalila weegt ongeveer honderd kilogram en zegt te zijn aangekomen door haar twee zwangerschappen. Ze begon met solliciteren nadat haar vriend zijn baan was kwijtgeraakt. De afgelopen tien jaar was Dalila actief bij onder meer diepvrieswarenfabrikant Findus en McDonald’s.

Volgens haar is de afwijzing louter gebaseerd op vooroordelen. “Ik wil het opnemen voor vrouwen die slachtoffer zijn van zulke discriminatie. Ik weeg meer, enkel en alleen omdat ik voor het moederschap heb gekozen”, zei Dalila in de krant.

https://www.metronieuws.nl/buitenland/2015/09/bakkerij-vindt-vrouw-te-dik-voor-baan

Dit is discriminatie dus…
Hoeveel de vrouw weegt is niet eens belangrijk.
Lengte x gewicht weer een ander verhaal.
Iemand van 1,60 die 100 weegt zal dik zijn…Maar ja nou én?
Konden we niet altijd enorm lachen om de Dikke en de Dunne?
Maar goed dit is de maatschappij tegenwoordig, keihard onbeschoft, bot en men wil dus geen dikkere mensen in de maatschappij!
Alsof men er iets aan kan doen…als men teveel eet, dan weet je dat zelf heus wel, maar dat zijn niet de enige oorzaken!
Helaas weten veel mensen dit dus niet. Domheid ten top dus!

Lees ook:   56% van de scholieren die zegt dat er geen aandacht wordt gegeven aan Pim Fortuyn

Gerelateerde berichten