web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Bejaarde zwaar verwaarloosd in rusthuis: “Ik sterf van de honger”

Bejaarde zwaar verwaarloosd in rusthuis: “Ik sterf van de honger”

In Groot-Brittannië is een verontrustend filmpje opgedoken van een 89-jarige oma die in een rusthuis smeekt om eten. “Ik sterf van de honger. Ik wil een kopje thee. Valt er hier iets te eten?”, klinkt het wanhopig. De beelden werden geschoten door haar kleindochter.

De blauwe plekken die Edna overhield aan haar verblijf, een wonde aan het hoofd moest ook gehecht worden. © Kos.
Na een verblijf van slechts tien dagen in The Grantley Court was het leed al geschied. Edna Slann bleek niet alleen ondervoed, haar lichaam stond ook vol blauwe plekken en ze sukkelde met een infectie die haar het leven had kunnen kosten. Het rustoord in Sutton (ten zuid-westen van Londen) moest intussen de deuren sluiten, de politie onderzoekt of nog meer dementerende patiënten het slachtoffer geworden zijn. Er werd daarnaast ook een doordringende urinegeur vastgesteld, de bejaarden moesten zich telkens in koud water wassen en een buur hoorde naar eigen zeggen jarenlang geschreeuw.

De bazen van het complex -miljonairs overigens- liggen er niet bepaald van wakker. “Excuses aan de familieleden? Niet in geïnteresseerd”, aldus Maleenee Cooppen in de ‘Daily Mail’. Aan luxe ontbreekt het haar alvast niet, met onder meer twee Mercedessen en twee BMW’s voor de deur.

Lees ook eens:   Jemig een enge transgender

“Ik zou geen oog meer dichtdoen”
“Verschrikkelijk toch?”, reageert Edna’s dochter. “Het kan hen duidelijk niets schelen. In hun plaats zou ik geen oog meer dichtdoen. Mensen mogen van mij veel geld verdienen, maar niet ten koste van zwakkere personen.”

“Het gerecht zou hen op de hielen moeten zitten, maar nee… Ze komen hier allemaal mee weg”, voegt Les Shields eraan toe. Ook zijn vader is de dupe geworden van al die schrijnende wantoestanden. “Op een bepaald moment nam de man des huizes gewoon ons geld aan, zonder daarvoor in ruil enige zorg te verstrekken. In mijn ogen zijn dit criminele feiten.”

https://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2188544/2015/01/20/Bejaarde-zwaar-verwaarloosd-in-rusthuis-Ik-sterf-van-de-honger.dhtml

Ik snap dit niet!
Waarom niet?
Nou ik had die lui daar alle hoeken van de kamer laten zien, als ze dit mijn oma aangedaan hadden! Heel simpel.
Ben geen agressief mens, maar dan weer wel!
WTF die arme oudjes, zijn ze verdomme gek geworden tegenwoordig.
Waar is het respect verdorie.
Ze krijgen er nog voor betaald ook en hoe en dan zo onbeschoft en gevoelloos zijn?
Opsluiten zulk tuig van de richel, voor jaren de bak in.
Je ziet wel weer wat een slechte politiek veroorzaakt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥