web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Welke jassen kun je uitdoen?

Welke jassen kun je uitdoen?

De ballast die wij bij ons dragen is binnen de Jassentechniek onderverdeeld in specifieke jassen waarvan de naam de inhoud van de betreffende jas weergeeft. Het bespreken van zo’n jas triggert je herinnering en bewustzijn; hierdoor kun je tijdens de Jassentechniek sessie veel gemakkelijker de ballast die je hebt loslaten. Op deze wijze zijn er meer dan 50 jassen beschreven binnen de Jassentechniek.

Hieronder vind je een korte beschrijving van vier van de vele jassen, die tijdens een Jassentechniek sessie uitgedaan kunnen worden, in dit geval de Traumajas, Verbindingenjas, Projectiejas en Stressjas:

Traumajas: Sommige gebeurtenissen in ons leven kunnen als traumatisch ervaren worden. Het gaat hierbij niet om de gebeurtenis zelf maar om onze reactieve energieën die wij aan deze gebeurtenis koppelen. Voorbeelden van deze reactieve energieën zijn angst, verdriet, boosheid etc. Wanneer deze emoties onverwerkt zijn gebleven vormen deze als het ware een traumakristal in ons systeem. Wanneer we nu in ons heden geconfronteerd worden met een vergelijkbaar trauma of onderdelen hiervan, dan bestaat de mogelijkheid dat dit, in ons onderbewustzijn opgeslagen kristal, zich ontlaadt waardoor we dit trauma als het ware weer bewust opnieuw gaan herleven. Met het uittrekken van deze jas blijft de herinnering aan de gebeurtenis intact, maar worden alleen de onverwerkte emoties en energetische-imprints getransformeerd. Hierdoor heeft deze eerder plaatsgevonden gebeurtenis geen negatief effect meer op ons in het heden.

Verbindingenjas: In deze jas gaat het om onze onderlinge ‘energetische’ verbindingen met partners, familieleden, vrienden en vriendinnen, collega’s en ‘vervelende’ mensen die je ooit bent tegengekomen. Deze verbindingen ontstaan bijvoorbeeld wanneer je je afhankelijk of schuldig voelt t.o.v. een ander. Je herkent direct wanneer je zo’n soort verbinding met iemand hebt: je wordt moe, je voelt je als het ware ‘leeggezogen’ door de ander. Veel mensen ervaren een enorme vrijheid nadat deze jas uit is. Je kunt eenvoudig controleren of deze verbindingen inderdaad weg zijn. Kijk maar eens of je nog steeds energetisch leegloopt bij bepaalde personen waarbij dit eerder het geval was!

Lees ook eens:   Facebook over Calais

Projectiejas: Zoals je misschien al begrijpt heeft alles een frequentie en is alles energie. Dus ook gedachten, woorden, gevoelens en intenties. Deze kun je bewust richting geven door aan iemand te denken of direct iemand aan te spreken. Dit zijn projecties. Wanneer dit positieve gedachten, gevoelens of woorden zijn, zal dit een positief effect hebben op diegene die deze projecties ontvangt. Omgekeerd is dit natuurlijk ook het geval. Zeg je iets leuks tegen iemand dan straalt deze en zeg je iets vervelends dan voelt de ander zich minder. Het is belangrijk te weten dat dus ook jouw gedachten en woorden invloed kunnen hebben op het leven van een ander. Als je aan iemand denkt of als je over iemand spreekt, dan wordt deze energie ook daadwerkelijk naar die ander gestuurd. Deze is dan natuurlijk vrij om deze energie te aanvaarden of niet. Helaas kunnen bepaalde projecties als gevolg van eigen patronen, overtuigingen, twijfels en angsten onbewust wel toegelaten worden. Op deze manier kan een eventueel negatief zelfbeeld van iemand versterkt worden en kan het zelfs als een negatief ‘levensprogramma’ in het onderbewustzijn van de betreffende persoon opgeslagen worden. Doorn het uittrekken van deze projectiejas worden alle negatieve projecties, die jij en anderen op jou geprojecteerd hebben (zoals haat, jaloezie, twijfel, afgunst, onzekerheid etc.) en de eventuele ‘levensprogramma’s’ die als gevolg van deze projecties ontstaan zijn, verwijderd. Je hebt er geen last meer van!

Lees ook eens:   Ranzigheid is de mode

Stressjas: Stress is één van de belangrijkste redenen waarom ons lichaam hier aftakelt. Langdurige stress verstoort onze hormoonhuishouding en dat kan het afweersysteem weer verstoren. Een verzwakt afweersysteem veroorzaakt allerlei ziektebeelden variërend van lusteloosheid, chronische ontstekingen tot zelfs kanker. Onze levensmentaliteit bepaalt hoe we in het leven staan en de mate van stress die wij dagelijks ervaren. In een stressvolle situatie komen veel emoties vrij, zoals onzekerheid, frustratie, boosheid en angst. Innerlijke emoties komen ook vrij wanneer ons handelen niet overeenkomt met ons gevoel. Bijvoorbeeld wanneer je iets doet wat niet bij je past of in een te hoog tempo leeft. Een gezond lichaam kan deze emoties prima afvoeren, waardoor wij ons weer snel lekker voelen. Maar in langdurige stressvolle situaties zetten de emoties zich vast in ons lichaam en geven ze ons een gevoel van spanning en onrust. Het weefsel trekt namelijk samen en knelt daardoor bloedvaten in meer of mindere mate af. Het resultaat: spanningshoofdpijn en pijn in je buik. Hoe meer emoties zich hebben vastgezet in je lichaam, hoe minder je kunt ‘hebben’. We zijn dan snel geïrriteerd en onze bloeddruk schiet omhoog. Wat mensen feitelijk bedoelen met ‘de druk moet van de ketel’, is dat de emoties eruit moeten. Door het uitrekken van deze Stressjas verwijderen we alle vastzittende emoties en overige ballast, die in ons lichaam het wringende en onrustige gevoel van spanning en onrust veroorzaken. Ook alle energetische blokkades, die een goede afvoer van emoties en energetische afvalstoffen zouden kunnen verstoren, worden uitgetrokken. Na het uittrekken van deze jas wordt het eenvoudiger je gedachten en levensmentaliteit aan te passen, zodat je het leven als minder stressvol ervaart.

Lees ook eens:   MH70 en organen?

Wil je weten welke speciefieke jassen je nog meer uit kunt doen? Lees dan het interessante boek De Jassentechniek van Hans de Waard. In dit boek vind je alle achtergrond informatie over de ballast die wij met ons mee dragen. Achterin het boek zit een CD met een Jassentechniek sessie. Met behulp van deze sessie kun je zelf een groot aantal jassen uittrekken en krijg je een indruk van hoe het werkt.

Jassentechniek Nijmegen

https://www.lefenliefde.nl/pages/nl/jassentechniek/jassentechniek-consult/welke-jassen-kun-je-uitdoen.php

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥