06 maart 2021

 

Waarom koopt heel Nederland zich suf bij Action?

Waarom koopt heel Nederland zich suf bij Action?

Winkelketen Action groeit onstuimig. De discounter zet de markt van budgetwinkels op zijn kop. En het concept slaat aan, juist in crisistijd. Drie vragen over waarom deze budgetwinkel zo populair is. En waarom niet iedereen daar blij mee is.

ZIE OOK: Action enorm populair, omzet boven 1 miljard

1. Waarom doet Action het zo goed?
Action koopt grote restpartijen op en verkoopt die vervolgens tegen spotprijzen in de winkels. Van de tienduizend artikelen die er liggen zijn er zo’n honderd tot honderdvijftig producten die iedere week vervangen worden. En door de dumpprijzen trekt de discounter in korte tijd veel klanten. Het aantal vestigingen is in 4,5 jaar tijd met bijna 200 toegenomen. Ook afgelopen jaar kwamen er weer 85 nieuwe filialen bij. Een populair concept dus, zeker in crisistijd, zegt ook merkdeskundige Paul Moers. “Tijdens de crisis hebben consumenten hun geld beter leren inzetten, en is men massaal op de Action afgegaan.”

2. Wie hebben daar last van?
Andere winkels zonder dit soort dumpprijzen, zoals de Blokker, Hema of zelfs IKEA. Maar ook supermarkten voelen de hete adem van Action in hun nek. Want er worden ook steeds vaker voedselpartijen tegen spotprijzen bij de discounter verkocht. En dat is slecht nieuws voor de supermarkten, want wat consumenten bij Action kopen, halen ze niet meer tijdens het boodschappen doen.

3. Blijft Action het ook na de crisis goed doen?
Action is sterk gegroeid door de economische crisis. Maar ook daarna blijft het concept bestaan, denkt merkdeskundige Moers. Maar dan moet er bij de discounter nog wel het een en ander verbeteren. Want door het opkopen van al die restpartijen tegen dumpprijzen, zal Action vragen krijgen of ze wel maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door wie is die beker voor 50 cent bijvoorbeeld gemaakt? En onder welke omstandigheden?

Lees ook:   Meisje dood door noodweer

Bovendien krijgt Action volgens Moers steeds meer concurrentie van andere discounters, zoals de Big Bazar of de Op=Op Voordeelshop. “Tot nu toe heeft Action niets aan marketing gedaan, maar dat zullen ze in de toekomst wel moeten gaan doen.”

RTL Z / RTL Nieuws

Tjah als ze alles verkopen voor gulden prijzen….?

Ik zag bij bv tuinland absurde prijzen voor een plantje in de tuin!
10 euro-22 gulden voor een simpel plantje, halloooooow? Je bent toch gek als je zoiets gaat betalen?
Misschien gaan de bijen daarom wel dood, mensen kopen minder plantjes voor in de tuin, dus zijn die zaken eigenlijk een geldwolverige bedreiging voor de bijen?!!!!!!!! Wie weetzzzzz?

Of wacht tuinpotten, van die hele grote voor 20 euro, 44 gulden per stuk, terwijl bij action de pot misschien van plastic is, maar toch maar 6 euro kost…tjah?
We zijn wel goed maar niet gek, zullen we maar even op zijn Lambieks zeggen.
Wat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven.

Gerelateerde berichten