24 september 2020

 

Vriendin vader van Ruben en Julian verteld

Ze verteld haar visie op wat er gebeurd is:
-Vermissingszaak-Ruben-en-Julian
De reacties zijn ook duidelijk lijkt me.

Het doet me telkens denken aan dit verhaal:

De wijze koning Salomo
SALOMO is nog maar een tiener als hij koning wordt. Hij heeft Jehovah lief en volgt alle goede raad van zijn vader David op. Jehovah is tevreden over Salomo en daarom zegt hij op een nacht in een droom tegen hem: ’Salomo, wat zou je nu graag van mij willen hebben?’

Dan antwoordt Salomo: ’Jehovah, mijn God, ik ben nog erg jong en ik weet niet hoe ik moet regeren. Geef mij daarom wijsheid om uw volk goed te regeren.’

Jehovah is blij dat Salomo dit vraagt. Daarom zegt hij: ’Omdat je om wijsheid hebt gevraagd en niet om een lang leven of rijkdom, zal ik je meer wijsheid geven dan iemand ooit heeft gehad. Maar ik zal je ook geven waar je niet om hebt gevraagd: rijkdom en eer.’

Korte tijd later komen er twee vrouwen bij Salomo met een groot probleem. ’Deze vrouw en ik wonen in hetzelfde huis’, zegt de ene. ’Ik heb een zoontje gekregen en twee dagen later kreeg ook zij een zoontje. Op een nacht stierf haar baby. Maar terwijl ik sliep, legde zij haar dode kind bij mij en nam mijn baby weg. Toen ik wakker werd en naar het dode kind keek, zag ik dat het niet mijn kind was.’

Dan zegt de andere vrouw: ’Nee! Het levende kind is van mij en het dode is van haar!’ De eerste vrouw antwoordt: ’Nee! Het dode kind is van jou en het levende is van mij!’ Zo spreken de vrouwen elkaar tegen. Wat zal Salomo doen?

Hij laat een zwaard halen en zegt dan: ’Snijd het levende kind in tweeën en geef ieder een helft.’

Lees ook:   Nieuws

’Nee!’ schreeuwt de echte moeder. ’Doe dat alstublieft niet. Geef het dan maar aan haar!’ Maar de andere vrouw zegt: ’Geef het aan geen van ons beiden; snijd het maar in tweeën.’

Koning Salomo lost een moeilijk probleem op
Ten slotte zegt Salomo: ’Dood het kind niet! Geef het aan de eerste vrouw. Zij is de echte moeder.’ Salomo weet dit omdat de echte moeder zoveel van de baby houdt dat zij bereid is hem aan de andere vrouw te geven om zijn leven te sparen. Als de Israëlieten horen hoe Salomo dit probleem heeft opgelost, zijn zij verheugd dat zij zo’n wijze koning hebben.

Tijdens de regering van Salomo zegent God het volk door het land vruchtbaar te maken zodat het volop tarwe, gerst, druiven, vijgen en ander voedsel voortbrengt. De mensen gaan goed gekleed en wonen in mooie huizen. Voor iedereen is er een overvloed aan goede dingen.

1 Koningen 3:3-28; 4:29-34

Van je kind houd je onvoorwaardelijk.
Je ex kies je zelf, niet dat je er van uit gaat dat het ooit je ex zal worden, maar als het ooit tenslotte toch je ex wordt…
er zijn teveel scheidingen in de wereld nml. Dus bedenk van tevoren of je met deze partner wel kinderen durft te nemen.
In vertrouwen moet je er vanuit gaan dat je beiden het beste wenst voor je kinderen. Ook na een scheiding.
Niet dat je enkel denkt aan je eigen ego en je zielig gaat voelen, je kinderen gaan nml. altijd voor!
Dan cijfer je je zelf maar weg voor enkele jaren.

Dus bezint eer ge begint en als ge dan bemint en er komt een kind…
Wees elkander dan altijd goedgezind.

 

Gerelateerde berichten