28 september 2020

 

Geschorste studente mag school aanklagen na Facebook-rel

Geschorste studente mag school aanklagen na Facebook-rel
Een Amerikaanse studente (19), die geschorst werd omdat ze een leerkracht op Facebook had beledigd, mag haar school toch aanklagen. Dat heeft een rechter in Florida maandag beslist. De directeur van de school hoopte dat de zaak afgekeurd zou worden.
Katherine Evans had in 2007 op de sociale netwerksite Facebook een pagina aangemaakt waarop ze stelde dat haar leerkracht, Sarah Phelps, een slechte lerares was. Het schoolbestuur oordeelde dat Evans de vrouw op die manier ernstig beledigd had en stuurde haar voor drie dagen naar huis.

Onkostenvergoeding

Het meisje, dat intussen aan de universiteit studeert, vindt dat de school haar vrijheid van meningsuiting geschaad heeft. Daarom eist ze nu een vergoeding voor de gemiste lessen. Ook wilt ze dat haar advocaatkosten terugbetaald worden.

De directeur van Evans’ school vroeg aan de rechtbank om de zaak te verwerpen. Die vraag werd echter geweigerd.

De rechtszaak zal mogelijk deze lente plaatsvinden.

Bron

Lees ook:   Nederland wil meer

Gerelateerde berichten