02 maart 2021

 

EU samensmelting: En het volgende slachtoffer is … Cyprus!

EU samensmelting: En het volgende slachtoffer is … Cyprus!

19.03.2013

Hoe geweldig voor de mensen van Cyprus, hoe vreugdevol moeten zij wel niet zijn op hen die zijn toegetreden tot de vrolijke Euro-Club. Waarom, nu hun zuurverdiende spaargeld zullen worden gestolen van hun bankrekeningen voor hun ogen, terwijl de mensen die hen in deze puinhoop terecht deden komen, miljoenen aan bonussen ontvangen.

Welkom bij de EU!

Het idee was oorspronkelijk goed: Een club van bevriende naties, een gratis handelszone zonder animositeit die zou kunnen overslaan naar een oorlog. Frankrijk en Duitsland vrienden en geen vijanden, enorme energieën van Duitsland en synergieën, ingezet en gericht op een Europees project en niet de oude Anglo-Saxonic fantasieën van Lebensraum en Wandern. Zoals de EVA, de vrijhandelszone, verplaatst naar het hele continent, een nieuwe geest van saamhorigheid was voelbaar.

Plotseling beschouwden de Britten de Fransen niet langer meer als knoflook-slurpende kaas-etende apen met snoeren vol met uien om hun nek, rijden om te werken in een gestreepte blauw en wit T-shirt met een pet, zeggende: “Oh la la!” en “Dites-donc!” Plotseling werden de Duitsers niet begroet door chauvinistische en walgelijk uitdrukkingen zoals “Wie won de bloedige oorlog dan?” wanneer hun voetbalteam werd afgeranseld door Engeland voor de negenendertigste keer. Plotseling waren er glimlachen en handdrukken. En zelfs een paar kusjes.

Dat was op het populaire niveau. Hoewel dit allemaal gaande was, terwijl tegelijkertijd de West-Europeanen ontdekten dat hun broeders en zusters in het oosten, dankzij hun superieure onderwijs zich had voorbereid op een bewonderenswaardige wijze voor een werkplek, op een hoger niveau, werden sinistere anti-democratische experimenten opgesteld.

Welkom bij de Verdragen van Maastricht (1992), Nice (2001) en Lissabon (2007), pie-in-the-sky, cloud-koekoek-land fantasieën die volledig gerespecteerd, welke de hefboomeffect landen had opgedaan gedurende duizenden jaren geschiedenis, indrukwekkend eenzelfde model in een top-down proces verstoken van democratische toestemming. Het was een experiment, dat goed had kunnen zijn met een geldige aanpak, te implementeren in een halve eeuw of meer, maar de manier waarop het de Europese bevolking werd opgedrongen en gedwongen binnen een decennium van conceptie, door de overenthousiaste eurocraten ging men veel te ver en te snel, met de bouw van het spreekwoordelijke huis op het zand.

Hoe kan de Griekse de economie ooit worden vergeleken met Duitsland, Zweden of Denemarken? Laten we niet te snel de schuld uitdelen en plaats het op Duitse schouders – er zijn een groot aantal redenen waarom Duitsland welvarender is dan de zuidelijke buurlanden en als het erin geslaagd is om een ​​markt van 300 miljoen mensen te creëren omvan haar producten te kopen en dit met ondersteuning van haar industrie, dan is een felicitatie meer op zijn plaats dan dan jaloezie.

Het is dan ook geen verrassing dat de perifere economieën, een voor een, beginnen te kraken, kreunen en ten onder gaan.  Als ze niet over de middelen beschikken om aan hun verplichtingen te voldoen, krijgen zij verlammende bezuinigingsmaatregelen en hun voorwaarden samen met de vergiftigde kelk van financiële steun, met geld uit de economie en krimpen ze, in plaats van geld pompen in hen, met minder geld in de schatkist en nog veel meer geld uitgaande van de sociale uitkeringen, in combinatie met de zwaartekracht, tartende rente op de leningen, waar kunnen ze gaan dan alleen nog maar naar beneden?

En wie zal dan nog kopen in Duitsland ( met hun uitstekende) producten? De rampzalige situatie waarin Cyprioten zich vandaag de dag bevinden, met de virtuele diefstal van hun zuurverdiende spaargeld, is te wijten aan de incompetentie van de banksector, het wanbeheer door de nieuwe euro-klasse van zg professionele politici, die verschenen uit de management scholen in heel Europa, en oorzaak zijn van een besmetting van een zinkend Griekenland is nog een andere van de eurozone snik-verhalen.

Laten we eerlijk zijn: kan iemand echt verwachten dat de Duitsers de rekening keer op keer te laten betalen?Nee, ook moeten we niet gaan verwachten dat de economie van Cyprus op dezelfde manier weer kan opstaan. Wat is er gebeurd met die golf van goodwill die bestonden vóór Maastricht de poorten van de hel opende ? Volgende keer, vraag de mensen aub eerst.

Timothy Bancroft-Hinchey

 Vertaald 

Lees ook:   Jan Storms over Psychopathie

Gerelateerde berichten