web analytics
11:11 Dubbele getallen
Leven na dit Leven - BDEGezondheid & UiterlijkMysterieReincarnatie

Herinneringen en genezing van kinderen, vorige levens

Herinneringen en genezing van kinderen, vorige levens

Image result for silhouette paintings of women

door Carol Bowman

Jonge kinderen over de hele wereld hebben spontane herinneringen aan vorige levens, ongeacht de religieuze overtuigingen van de ouders. Het is een natuurlijk fenomeen. Kinderen beginnen meestal te praten over “toen ze groot waren vóór dit leven” of “wanneer ze stierven” rond de leeftijd van drie, en kunnen over hun herinneringen spreken voor een periode van een paar jaar. Veel van de herinneringen die kinderen zich herinneren, zijn die van traumatische sterfgevallen, die een kind in zijn huidige leven mogelijk blijven achtervolgen als fobieën en andere emotionele problemen. Door het combineren van wat ik heb geleerd van het verzamelen van mijn eigen herinneringen en herinneringen van kinderen in het vorige leven van hen gedurende meer dan twintig jaar, en uit het grote onderzoek naar spontane herinneringen uit het vorige leven van Dr. Ian Stevenson, met het genezende model van therapie in het verleden van volwassenen, Ik heb een methode voor het helen van traumatische herinneringen uit het vorige leven als ze spontaan ontstaan ​​in de vroege kindertijd. Door de gevallen van kinderen te bestuderen die met overtuiging over hun andere levens spreken, zien we ook dat veel aspecten van de huidige persoonlijkheid van het kind intact zijn gebleven uit het vorige leven: gedrag, emoties, fobieën, talenten, kennis, de kwaliteit van relaties, en zelfs fysieke symptomen. Het feit dat deze persoonlijkheidskenmerken worden overgedragen, suggereert een nieuwe manier van kijken naar persoonlijkheidsvorming en een persoonlijkheidstheorie die zich over levens uitstrekt. Ze voegen ook een belangrijk stuk toe aan de metafysische discussie over het overleven van bewustzijn na de dood, omdat het duidelijk is uit de gevallen dat een of andere vorm van persoonlijk bewustzijn van het ene leven naar het andere voortgaat. (Dezelfde ziel) 

 Earth, Moon & Outer Space

 

HET VOORBIJE LEVEN ONTDEKKEN

Tot ik dit fenomeen bij mijn eigen kinderen in 1988 had meegemaakt, had ik geen idee dat kinderen zich hun vorige leven konden herinneren. Ik was wel een gelovige in reïncarnatie. Mijn overtuiging kwam uit een directe ervaring van verhoogd bewustzijn dat ik als student in Boston in de late jaren zestig had ervaren. Ik besefte dat we niet doodgaan, dat een deel van ons bewustzijn na de dood voortduurt. Ik wist niet zeker hoe dit me beïnvloedde in mijn huidige, persoonlijke, dagelijkse bestaan. Pas toen ik erg ziek werd, kreeg deze vraag echte en onmiddellijke betekenis.

Toevallig ontmoette ik kort na deze visie dereïncarnatietherapeut Norman Inge. Mijn sessie van twee uur met Norman veranderde mijn leven. In de regressiesessie zag ik in meer details, met sterkere emoties, het negentiende-eeuwse leven waarin ik stierf aan TBC, en een leven uit de Tweede Wereldoorlog waarin ik een jonge moeder was die stierf in een gaskamer door de nazi’s. In beide levens stierf ik door een trauma aan de longen. Na het “herbeleven” van deze traumatische sterfgevallen en het begrijpen van de context van deze levens en sterfgevallen, begon ik steeds beter te worden. Mijn ziekte is in remissie gegaan. Ook zag ik de oorzaken van mijn vroege persoonlijkheid en scènes uit mijn kindertijd in een nieuw licht: kinderdromen, wakende visioenen, fobieën, een vroege interesse in de piano, ongewone spelletjes voor de jeugd, en zeker mijn longproblemen hadden allemaal rechtstreeks te maken met mijn vorige levens. Ik herinnerde me tijdens de regressiesessie: Ik zag dat ik tijdens mijn leven overblijfselen van de vorige levenservaringen met me meedroeg, waarvan ik in de kindertijd slechts een glimp had opgevangen. Door de regressie was ik in staat om eindelijk het verdriet, de verdriet, de woede en de schok die ik in mijn lichaam en ziel had meegebracht los te laten van die twee doden.

Een jaar na mijn regressiesessie ontwikkelde mijn vijf jaar oude zoon, Chase, een fobie met luide, dreunende geluiden. Hij was een levendig, onverschrokken kind en de fobie leek uit het niets te komen. We werden ons ervan bewust tijdens een vuurwerkshow op 4 juli in Asheville, North Carolina, waar we op dat moment woonden. Op die bepaalde avond, terwijl we boven op de glooiende heuvels van de gemeentelijke golfbaan zaten, zagen we mensen languit op dekens op de heuvels beneden. Omdat we Chase eerder naar andere vuurwerkshows hadden gebracht, waren we verrast toen hij hysterisch werd toen de luide, dreunende geluiden rond de heuvels van Asheville weergalmden. Hij was zo radeloos dat ik hem naar huis moest brengen en mijn man en dochter achter moest laten. Het kostte me ongeveer een uur om hem te kalmeren door hem vast te houden en hem op ons achterterras te wiegen.

Ik was verbaasd over het ongewone gedrag van Chase. Ik redeneerde dat hij overdreven gestimuleerd was door de activiteiten van de dag met onze vrienden en hun kinderen, of dat hij een overdosis suiker had ingenomen. Dit soort dingen gebeuren met kinderen, dus ik heb het in mijn gedachten weggezet als een vreemde anomalie. Drie weken later gingen we voor het eerst naar een gemeentelijk binnenzwembad. Toen we het gebouw binnengingen, hoorden we luide dreunende geluiden toen mensen op de duikplank sprongen en het geluid weergalmde van de muren. Nogmaals, Chase werd hysterisch en trok me uit het gebouw. Op dit punt realiseerde ik me dat het de dreunende geluiden waren die hem diep schokten.

Ik vroeg hem ernaar, maar hij kon me echt niet antwoorden door zijn snikken. Ik kon niets bedenken in het korte leven van Chase, of zelfs tijdens mijn zwangerschap van hem, dat zo’n uitgesproken angst voor deze geluiden zou kunnen veroorzaken. Ik was ook een beetje ongerust omdat hij binnen een paar weken moest beginnen met de kleuterklas. Ik kon me voorstellen dat ze me van school riepen en zeiden: “Kun je alsjeblieft je zoon mee naar huis nemen? Hij is hysterisch en we kunnen hem niet kalmeren. “Ik had geen idee wat ik moest doen.

Een paar weken later, bezocht Norman Inge, de hypnotherapeut die me een jaar eerder had behandeld, ons in Asheville om met een aantal van mijn vrienden te werken, waaronder mijn arts, die allemaal geïntrigeerd waren door mijn snelle en totale herstel van mijn ziekte. Ze wilden zelf ook een regressie uitproberen.

Op een middag tijdens het bezoek van Norman zaten Chase, mijn negen jaar oude dochter, Sarah en ik aan de keukentafel met thee en koekjes met Norman. Het kwam bij me op dat, omdat Norman een hypnotherapeut was, hij Chase misschien een posthypnotische suggestie kon geven, zodat de luide dreunende geluiden hem niet tot angst zouden aanzetten. Ik had absoluut geen idee waar we aan begonnen toen Chase ermee instemde dat Norman hem met zijn angst zou helpen.

Norman zei gewoon tegen Chase: “Zit op de schoot van je moeder, sluit je ogen en vertel me wat je ziet als je de harde geluiden hoort die je bang maken.”

Onmiddellijk zei Chase: “Ik ben een man. Ik ben een soldaat. Ik heb een vies uniform aan. Ik heb een pistool met een lang zwaard aan het einde. Ik zit gehurkt achter een steen. Ik ben bang, verward. Overal is rook. Ik weet niet eens tegen wie ik schiet. ‘

 

ArtStation - Soldier profile. Practice shot., Vitalii Smyk

Ik denk dat ik op dat moment in een lichte shocktoestand verkeerde; we waren op nieuw terrein. Mijn kleine jongen, die nooit oorlogsgames speelde, en zelfs geen speelgoedgeweer bezat, had het over een soldaat. Hij heeft het niet verzonnen. Mijn hoofd was snel bezig met het scannen van alles waar Chase op tv, in de film of zijn speelkameraadjes aan was blootgesteld om uit te leggen wat er aan de hand was. Ik was een thuis moeder en wist goed waar Chase aan was blootgesteld. De enige televisie die onze kinderen mochten kijken was Sesamstraat en meneer Rogers. Ik probeerde te achterhalen waar hij dit had kunnen zien – welke episode in Sesamstraat was dit? Welke Disney-film?
Norman, die vele jaren ervaring had met regressietherapie in het vorige leven met volwassenen, voelde meteen dat Chase toegang had tot materiaal uit zijn vorige leven. Norman wist wat hij moest doen. Hij moedigde Chase’s geheugen aan door open vragen te stellen en zei tegen hem: “Wel, wat gebeurt er dan?
Chase zei: “Ik ben achter een rots, ik ben bang en verward. Plotseling word ik in de pols geraakt. ‘Chase greep zijn rechterpols.
“Wat gebeurt er dan?”
“Ik ben weg.” Norman vervolgde: “Wat gebeurt er dan?”
“Ze brachten me naar een ziekenhuis, maar het is niet zoals een regulier ziekenhuis. Er zijn grote palen in de grond met wat materiaal dat ze bedekt. Ze zetten me op een bed, maar het is niet zoals een gewoon bed. Het is een harde houten bank. Ze verbinden mijn pols en ze vertellen me dat ik terug moet vechten. Ik wil niet gaan. Ik wil daar niet zijn om op andere mensen te schieten. Ik wil niemand doden. Ik mis mijn vrouw en familie. ‘

Op dit punt stond het haar op mijn armen rechtop. Het is nogal verrassend om je vijf jaar oude kind een verhaal over zijn vrouw en familie te horen vertellen.
Norman pakte snel Chase’s verwarring en angst op. Hij kwam tussenbeide en in een zeer eenvoudige taal zei Norman tegen Chase: “We leven veel verschillende levens op aarde. We spelen om beurten verschillende delen, zoals acteurs in een toneelstuk. We leren wat het betekent om mens te zijn door deze verschillende delen te spelen. Soms zijn we soldaten en doden we anderen in een veldslag en worden we soms gedood. We spelen gewoon onze rollen om te leren. “Ik vroeg me af of Chase deze concepten zou kunnen begrijpen. Ik was gerustgesteld toen ik voelde hoe zijn lichaam ontspande terwijl hij op mijn schoot zat. De verdrietige blik op zijn gezicht smolt weg. De woorden van Norman leken te helpen.
Norman zei: “Wat gebeurt er dan?”
Chase vervolgde: “Ze verbinden mijn pols en ze hebben me terug laten vechten. Ik loop terug naar de strijd. Er zijn kippen op de weg. Ik zie een kanon op een wagen. Het kanon is vastgebonden met touwen. De wagen heeft grote wielen en wordt getrokken door een paard. “Terwijl Chase beschrijft wat hij ziet, probeer ik uit te vogelen welke oorlog dit kan zijn geweest, toen ze paarden en wagons gebruikten.
Hij vervolgde: “Ze laten me achter het kanon staan.” En hij opende zijn ogen, sprong van mijn schoot, greep een koekje en rende weg om met zijn Lego te spelen. Ik stond versteld. Norman stelde me gerust dat Chase zich waarschijnlijk een vorig leven herinnerde – een gevechtsgeheugen dat was veroorzaakt door de luide, dreunende geluiden van het vuurwerk. Hij zei: “Laten we gewoon kijken wat er gebeurt, of de angst van Chase weggaat.”
Mijn dochter, Sarah, die bij ons zat en het verhaal van Chase nauwlettend volgde, vertelde: “Mam, die plaats waar Chase zei dat hij in zijn pols was geschoten – dat is waar zijn eczeem is!” Ik denk dat ik zo geschrokken was van wat ik te horen gekregen had dat ik de verbinding niet had gemaakt. Maar Sarah wel. Toen Chase een baby was, had hij chronisch en ernstig eczeem aan de binnenkant van zijn rechterpols, op dezelfde plek waar hij zei dat hij in de strijd was neergeschoten. Hij begon het eczeem ’s nachts zo meedogenloos krabben dat het ging bloeden. Ik heb ’s nachts zijn pols leren omzwachtelen, zodat ik niet elke ochtend het bloed uit zijn lakens hoefde te wassen. Ik dacht dat dit inderdaad heel interessant was. Chase herinnerde zich hoe ze zijn pols hadden verbonden voordat hij terugging naar de strijd – een interessante overlay van gebeurtenissen. Chase leek een somatische herinnering te hebben aan die verwonding op het slagveld,
Het resultaat van deze vijftien minuten durende aflevering in mijn keuken was dat binnen een paar dagen zijn chronische eczeem verdween. Ik was verrast, omdat ik hem naar verschillende artsen had gebracht voor het eczeem, en we hadden homeopathie, voedsel eliminatie diëten en antibiotica crèmes geprobeerd. Niets had gewerkt. Het eczeem had niet gereageerd op een medische behandeling. Maar na de herinnering was het eczeem volledig verdwenen. Een paar weken later vroeg Chase om zijn eerste drumstel voor zijn zesde verjaardag. Vanaf dat moment maakte hij de hele tijd grote, dreunende geluiden. Nu, op zevenentwintigjarige leeftijd, is hij een professionele drummer, onder andere. Achteraf gezien is het ironisch dat de bron van zijn grootste angst als kind nu de bron is van zijn
grootste vreugde.
Ik was nog steeds aan het bijkomen van de buitengewone ervaring van Chase, toen Sarah Norman vroeg of hij haar kon helpen met haar angst voor vuur. We werden voor het eerst bewust van de fobie van Sarah een jaar eerder toen ze de nacht doorbracht in het huis van een vriend en ze keken naar een film met daarin een grote explosie- en vuurscène. Sarah werd hysterisch. De moeder van haar vriendin bracht haar ’s avonds laat thuis en legde uit dat Sarah niet zou kalmeren. We waren erg verbaasd door haar sterke reactie.

Jane, though her facial expression isn't right. She'd probably be freaking out right now and yelling at Ralph to put it out.

Sarah was een actief, zelfverzekerd meisje en dit was niets voor haar. Toen we haar hierover vroegen, zei ze dat ze altijd bang was geweest voor vuur, en eigenlijk een klein zakje onder haar bed verstopte met haar favoriete poppen en wat kleren, die ze zou pakken voor het geval dat ons huis in brand vloog. Dat was ook een verrassing! Norman gebruikte dezelfde techniek met Sarah. Terwijl ze aan de keukentafel zat, instrueerde hij haar haar ogen te sluiten en ons te vertellen wat ze zag toen ze de angst voor vuur voelde. Onmiddellijk beschreef de negenjarige Sarah zichzelf als een ouder meisje, ongeveer twaalf jaar oud, die in een eenvoudig houten huis langs een onverharde weg was. Ze zei dat ze niet naar school ging omdat “ze niet geloofden dat meisjes onderwijs nodig hadden.” Ze zei dat ze een broer had die op de een of andere manier gehandicapt was, die niet kon helpen rond de boerderij.
Norman moedigde Sarah aan om ‘verder te gaan in de tijd dat de angst voor vuur begon’.
Sarah’s perspectief verschoof onmiddellijk. Ze sprak met grote angst in haar stem in de tegenwoordige tijd van de eerste persoon. Ze vertelde ons dat ze plotseling wakker werd en vuur rook. Ze wist dat het huis in brand stond en dat ze in paniek raakte. Ze rende de kamer uit op zoek naar haar ouders en kon ze niet vinden. Plots vloog de bodem van haar nachthemd vlam toen de vlammen door de vloer omhoog kwamen. Ze zat in de val. Sarah was helemaal bezig met de herinnering. Ze huilde van diepe angst en vroeg: “Waarom redden ze me niet? Waarom halen ze me er niet uit? ‘Ze zei dat ze wist dat ze op het punt stond te sterven.
Plotseling was ze kalm. Ik kon haar lichaam zien ontspannen. Ze vertelde dat ze voelde dat ze boven de boomtoppen zweefde, zich lichter voelde, opgelucht dat het leven voorbij was. Ze kon haar huis beneden zien en zag dat haar ouders huilden en huilend naar het huis zwaaiden. Op dat moment begon ze weer te huilen. Ze begreep nu dat haar ouders echt van haar hadden gehouden en hadden geprobeerd haar te redden, maar ze konden het niet. Ze zei dat ze het verkeerd gezien had in dat leven omdat ze dacht dat ze niet van haar hadden gehouden in dat leven, omdat ze haar niet waren komen redden. Met dat besef werd Sarah vredig.
Een paar dagen later pakte Sarah de tas uit met haar poppen en kleding die ze onder haar bed hield. Haar ‘irrationele’ angst voor vuur verdween.
Die dag heeft mijn leven ook veranderd. Ik raakte geobsedeerd door te begrijpen wat er met mijn kinderen gebeurde en vroeg me af of andere kinderen ook deze herinneringen hadden. Zo ja, hadden andere kinderen ook genezingen gehad door erover te praten?

 

Binnen enkele weken na de bijzondere ervaringen van mijn kinderen werden we erg druk en betrokken bij een verhuizing van Asheville naar de buitenwijken van Philadelphia. Ook al was ik volledig geïntrigeerd door hun herinneringen, ik was te druk om er veel over na te denken toen we ons aanpasten aan onze nieuwe levens in ons nieuwe huis.
Zes maanden nadat we verhuisd waren, aten Chase en ik alleen ontbijt.

Terwijl hij zijn graan aan het oplepelen was, zei hij: ‘Mam, weet je nog toen ik soldaat was?’
Hij had mijn volledige aandacht. Ik zei ja.”
Hij zei: “Ik sprak grappig.”
Ik zei: “Wat bedoel je dat je grappig praatte? Sprak je Engels?”
Hij zei ja. Weet je hoe sommige zwarte mensen praten? Nou, ik was zwart. “Dat was het. Hij had een geabstraheerde, verre blik op zijn gezicht terwijl hij zich dit herinnerde, en toen ging hij terug naar het eten van zijn ontbijtgranen.
Ik dacht daar later over na en besefte dat Chase geen Afro-Amerikanen in Asheville had gekend en pas recentelijk was blootgesteld aan de culturele diversiteit van Philadelphia. Ik vond het ook vreemd amusant dat Chase in dit leven een roodharige, zeer blanke persoon is. Hij was de jongen aan het zwembad die een t-shirt moest dragen en van top tot teen besmeurd was met een zonnebrandmiddel.

Tintype . . . In the Civil War, Andrew Chandler, white, joined & was accompanied by Silas Chandler, black, who regularly returned to the plantation to fetch supplies. Andrew was wounded in the leg. Army doctors wanted to amputate his leg. Silas pleaded with the doctors not to cut off the young man's leg. Silas carried Andrew to the nearest railhead, placed him in a box car to Atlanta. Doctors saved Andrew's leg, though he was lame for the rest of his life. The families were & are friends.

Hij zei al een tijdje geen woord over zijn vorige levens herinneringen, totdat de eerste Irak-oorlog begon in 1991. Hij was toen zeven en in de tweede klas. Ik haalde hem op een dag op van school en hij leek erg overstuur. Ik vroeg hem wat er mis was. Hij zei: “Ze plaatsen gele linten over de hele school vanwege de oorlog. Mam, ze hebben geen idee hoe oorlog echt is. Ze mogen me nooit meer laten vechten! “

Hij vertelde me dat veel van zijn herinneringen toen hij soldaat was weer naar boven kwamen.
Ik vroeg hem of hij erover wilde praten toen we thuiskwamen. Hij was het er mee eens. Tegen die tijd was ik begonnen met mijn opleiding in hypnotherapie en therapieën uit het verleden. Ik voelde dat ik klaar was voor alles wat met Chase zou kunnen komen.
Toen we thuiskwamen, zei ik: “Sluit gewoon je ogen, volg mijn aanwijzingen en vertel me wat je ziet, en wat je voelt.” Dit was meer dan twee jaar na zijn eerste spontane herinnering. Ik pakte een opname apparaat, zodat ik kon opnemen wat hij zich letterlijk herinnerde. Hij ging terug naar precies dezelfde scène die hij had beschreven toen hij vijf was, als een soldaat die met een geweer achter een rots hurkte. Hij herinnerde zich de verwonding aan zijn pols, het veldhospitaal, zijn pistool en het kanon dat door een paard op een stoffige weg werd getrokken. Hij herinnerde zich zelfs de kippen die op de weg liepen. Ik was nieuwsgierig en vroeg hem: “Wat herinner je je vóór de oorlog?” Hij beschreef zichzelf als een “vrije” (zijn woord) zwarte man die potten maakte in een stad die zoiets als “Collosso” heette. (We waren nooit in staat om te bepalen waar dat was.) Hij herinnerde zich zijn vrouw, die petticoats droeg (een woord waarvan ik niet dacht dat hij het wist), en die altijd een hoofddoek om haar hoofd droeg. Hij herinnerde zich zijn kinderen. Toen ik hem vroeg wanneer dit was, zei hij: “Achttien-zestig iets.” Hij ging door het verhaal en toen hij op het punt kwam waarop hij zei: “Ze bevelen me terug in de strijd achter het kanon,” deze keer hij ging verder met zijn herinnering: “Plots zweef ik boven het slagveld. Ik voel me goed dat ik klaar ben. Ik zie de strijd en rook hieronder. Terwijl ik neerkijk op het slagveld, is alles stil en rokerig – er beweegt niets daar beneden. Ik ben blij dat ik klaar ben. Ik ga naar een gelukkiger leven. Ik zweef over mijn huis. Ik zie mijn vrouw en kinderen. Ik zeg mijn familie vaarwel. Ze zien me niet omdat ik in de geest [zijn woord] ben, maar ze weten dat ik dood ben. ‘ “Achttien-zestig.”

Ik vroeg Chase wat hij leerde tijdens zijn leven als soldaat. Zijn antwoord verbaasde me: “Iedereen moet oorlog voeren. Het balanceert alles uit. Niet noodzakelijkerwijs sterven in een oorlog, maar ervaar het. Het leert je over gevoelens. Het geeft je een idee van hoe andere mensen zich voelen. Het is een slechte plaats. Ik heb de Tweede Wereldoorlog overgeslagen. Ik was eindelijk wakker.’ Ik wachtte op mijn beurt om terug te gaan naar een rustigere tijd. Ik had een kort leven ertussen. “

Daarna leek Chase vrede te hebben met zijn burgeroorlog-geheugen. Hij leek het afgesloten te hebben, na zijn vorige leven dood te hebben herinnerd en van zijn familie “afscheid te hebben genomen”. En de sterke emoties rondom die gebeurtenis kwamen niet meer naar boven. Ongeveer zes maanden na zijn laatste herinnering kwam hij naar me toe en zei dat zijn herinneringen aan de strijd begonnen te vervagen, en dat hij wilde tekenen wat hij zich herinnerde, zodat hij het zich kon herinneren. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds een visuele herinnering aan dat slagveld.

In 1994, toen Oprah een show deed over de vorige levens van kinderen, huurde haar personeel een historicus uit de Burgeroorlog in om te zien of ze de identiteit van Chase in dat leven konden vestigen. Omdat Chase zijn naam niet kon onthouden, konden ze dat niet. Maar een historicus nam contact met me op en vertelde me dat hij op basis van Chase’s luchtdiagram van het slagveld dacht dat de strijd mogelijk in de buurt van Richmond was geweest. Hij zei dat er ook zwarte regimenten in dat gebied vochten.

 

HET VERLEDEN PATROON VAN HET LEVEN

Ik begon mijn onderzoek naar de herinneringen aan het vorige leven van kinderen na de ervaringen van Chase en Sarah. Dit was in 1988, dagen vóór het internet. Ik begon met het vragen aan ouders in onze Asheville-gemeenschap, op de scholen van mijn kinderen. Ik kreeg een paar verhalen van moeders die ik kende. Ze zeiden dat de opmerkingen van hun kinderen zo ongewoon waren dat ze ze nooit waren vergeten. Ze vermoedden dat ze misschien herinneringen uit het verleden waren, maar hadden nog nooit van dit fenomeen gehoord. Ik had meer zaken nodig. Ik plaatste advertenties waarin ik vroeg om gevallen in het tijdschrift ARE (The Edgar Cayce Institute) en in het tijdschrift Mothering. Ik schreef een artikel voor het tijdschrift ARE en een voor The Journal of Regression Therapy.

Ik begon brieven te ontvangen van ouders uit het hele land die dachten dat hun jonge kinderen op dit moment over vorige levens praatten, of dat ze dat in het verleden hadden gedaan. Ik nam telefonisch contact op met de ouders die mij geschreven hadden. De meesten van hen hadden nooit eerder in reïncarnatie geloofd, maar vroegen zich af of reïncarnatie de verklaring was voor wat ze wisten nadat hun kinderen hadden gesproken over ’toen ik groot was’ of ’toen ik stierf’. Ze waren opgelucht om mee te praten en ontdekte dat de ervaringen van hun kinderen geen teken waren van een psychische aandoening, dat andere ouders dit ook met hun kinderen ervoeren. Ze voelden zich gerustgesteld dat ze niet alleen waren. En ze waren heel dankbaar voor alle richtlijnen om op deze herinneringen te reageren en hun kinderen te helpen.

Naarmate ik meer en meer van deze verhalen verzamelde, vond ik een aantal veel voorkomende patronen in deze herinneringen, die ik heb gedestilleerd in The Four Signs in mijn eerste boek, Children’s Past Lives.

 

Dat zijn:

 Arthur Rackham; Clement C. Moore - The night before Christmas - 1932

1.Volwassen toon
2.Consistentie van verhaal in de tijd
3.Kennis van een ervaring
4. Corresponderend gedrag en eigenschappen

Wanneer kinderen over deze herinneringen praten – dit zijn meestal twee-, drie- en vierjarigen, sommige nog in luiers – hebben ze een heel apart manier van spreken. Ze zijn ongewoon serieus en kunnen zelfs meer volwassen klinken. Ze staan ​​erop dat we geloven wat met hen is gebeurd. Wanneer een verbaasde volwassene hen ondervraagt ​​en vraagt: “Is dit op tv gebeurd?” Ze zullen zeggen: “Nee, met mij.” De meest opvallende uitspraken gaan over dingen die zo’n klein kind onmogelijk zou kunnen weten van hun eigen beperkte ervaring. Of, het meest zware, een kind zal directe uitspraken doen over ’toen ik stierf’.

Sommige kinderen kunnen slechts maar één uitspraak doen over een vorig leven. Of ze zullen er herhaaldelijk over praten, dagen, maanden of zelfs een paar jaar. Ik vond het fascinerend dat de details van Chase’s verhaal consistent bleven gedurende een periode van ongeveer twee en een half jaar. De kern van het verhaal is nooit veranderd. Ik heb dit ook in veel andere gevallen gevonden. Naarmate kinderen meer woordenschat ontwikkelen, werken ze verder aan het verhaal, als gevolg van hun toegenomen vocabulaire en taalvaardigheden, maar de kern van het verhaal blijft hetzelfde.
Kinderen hebben ook persoonlijkheidskenmerken, gedrag, vaardigheden, fobieën met betrekking tot hun vorige levensverhaal. In het geval van Chase had hij een fobie met betrekking tot zijn slagveldervaring, en hij was nooit geïnteresseerd in het spelen van oorlogsspelletjes of met speelgoedgeweren. Sarah had een fobie van huisbranden en nam de voorzorg om een ​​tas met essentiële spullen voor te bereiden voor het geval ze snel moest ontsnappen.
Soms hebben kinderen een fysieke correspondentie, of een herinnering aan het lichaam, die overeenkomt met het vorige levensverhaal, zoals met Chase’s eczeem op de plaats van zijn strijdwond. In de andere gevallen ziet u meer voorbeelden.
In de opvallendere gevallen van kinderherinneringen zijn er meestal meer dan één teken aanwezig. Bijvoorbeeld, samen met de verklaringen zal het kind gedrag vertonen of emoties hebben met betrekking tot het geheugen waar zij over spreken. En het kan omgekeerd werken: een kind kan een fobie van water hebben, zal het niet benaderen, of zal ademhalingsmoeilijkheden hebben, maar zal geen uitspraken doen over een vorig leven. In deze gevallen kan een zachte behandeling qua therapie een vorig levensverhaal oproepen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥