web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Onderzoekers waarschuwen dat nepsuiker ‘het menselijk DNA onomkeerbaar verandert’

Uit een nieuw onderzoek naar sucralose – de giftige maar populaire suikervrije zoetstof – is gebleken dat een van de belangrijkste ingrediënten ‘het menselijk DNA onomkeerbaar verandert’.

Uit nieuwe gezondheids- en veiligheidsresultaten die in het onderzoek naar voren komen, blijkt dat sucralose, ook bekend als Splenda, ‘genotoxisch’ is, wat betekent dat het menselijk DNA afbreekt.

Dit is een aanvulling op het andere belastende bewijsmateriaal   dat is onthuld in de studie die op 29 mei is gepubliceerd in de Journal of Toxicology and Environmental Health .

Theepochtimes.com  meldt: Hoe sucralose DNA kan beschadigen, is een metabolisch proces. Wanneer de zoetstof wordt verteerd, vormt deze een metaboliet genaamd sucralose-6-acetaat.

Het product zelf bleek echter ook sporen van deze chemische verbinding te bevatten. Alles bij elkaar genomen suggereren de resultaten van dit onderzoek en eerder onderzoek dat sucralose een aantal schadelijke gezondheidsproblemen veroorzaakt.

“Dit is niet acceptabel. We kunnen geen genotoxische verbindingen in ons voedsel hebben”, vertelde Susan Schiffman, corresponderende auteur van de studie, aan The Epoch Times.

“Ik denk dat als het vandaag aan de FDA zou worden gepresenteerd, zij het niet zouden goedkeuren. De oorspronkelijke beweringen aan de FDA zijn eenvoudigweg niet waar. Ik weet niet hoe ze het gemist hebben.” ( Gezondheid: 9 manieren om fluoride (een bekend neurotoxine) uit je lichaam te ontgiften )

Originele testen

Sucralose is ongeveer 600 keer zoeter dan tafelsuiker en wordt   gebruikt in 15 voedselcategorieën , waaronder dranken, gebak, kauwgom, gelatine en bevroren desserts.

Op haar website  zei de FDA dat het de veiligheid van sucralose heeft vastgesteld op basis van onderzoeken naar het voortplantings- en zenuwstelsel, de carcinogeniteit en het metabolisme. De FDA heeft ook klinische onderzoeken bij mensen beoordeeld om de effecten op patiënten met diabetes te onderzoeken.

In de goedkeuring staat ook dat het is getest op genotoxiciteit en “zwakke genotoxische reacties vertoonde in sommige van de genotoxiciteitstests.”

Het rapport gaat echter verder met te zeggen dat er geen bewijs is voor kankerverwekkende activiteit en dat “de resultaten van deze onderzoeken naar chronische carcinogeniteit de resultaten van de genotoxiciteitstests overtreffen, omdat het directere en uitgebreidere tests zijn van het carcinogeen potentieel.”

Schiffman, universitair hoofddocent aan de gezamenlijke afdeling biomedische technologie aan de North Carolina State University en de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill, zei dat veel van de onderzoeken gebrekkig waren vanwege de manier waarop ze werden uitgevoerd, zoals het niet onderzoeken van vetweefsel, zoals goed voor de bioaccumulatie en controle van de bloedsuikerspiegel met tussenpozen vanaf de blootstelling.

‘Als je je onderzoek zo ontwerpt dat het geen effect heeft, zul je ook geen enkel effect hebben’, zei ze. ( Fluoride – aanval op de volksgezondheid )

Een spoor van nieuw bewijsmateriaal

De nieuwe studie ondersteunt ander onderzoek, waaronder onderzoek dat Schiffman de afgelopen jaren heeft uitgevoerd.

In 2018   ontdekte haar team   dat sucralose, dat zogenaamd eenvoudigweg door het maagdarmkanaal gaat zonder te worden gemetaboliseerd, wordt omgezet in metabolieten genaamd sucralose-6-acetaat, een in vet oplosbare verbinding, twee weken na de laatste inname van sucralose in het weefsel van de rat.

In de nieuwe studie voerden onderzoekers in vitro-experimenten uit waarbij ze menselijke bloedcellen blootstelden aan de metaboliet en deze controleerden op markers van genotoxiciteit.

“We ontdekten ook dat sporen van sucralose-6-acetaat aanwezig zijn in commerciële sucralose, zelfs voordat het wordt geconsumeerd en gemetaboliseerd”, zei ze in het persbericht.

“Om dit in context te plaatsen heeft de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid een toxicologische limiet gesteld voor alle genotoxische stoffen van 0,15 microgram per persoon per dag.

Ons werk suggereert dat sporen van sucralose-6-acetaat in een enkele dagelijkse, met sucralose gezoete drank deze drempel overschrijden. En dan houden we nog niet eens rekening met de hoeveelheid sucralose-6-acetaat die als metabolieten wordt geproduceerd nadat mensen sucralose hebben geconsumeerd.”

Omdat eerder onderzoek   ook een verband heeft aangetoond tussen sucralose en de darmgezondheid, hebben onderzoekers ook darmcellen blootgesteld aan de metaboliet en een verhoogde activiteit waargenomen in genen die verband houden met oxidatieve stress, ontstekingen en carcinogeniteit, wat wijst op aanzienlijke risico’s van consumptie.

Bovendien is gebleken dat zowel sucralose als sucralose-6-acetaat een aandoening veroorzaken die ‘lekkende darm’ wordt genoemd wanneer ze worden blootgesteld aan darmepitheelweefsel .

“In principe maken ze de darmwand beter doorlaatbaar. De chemicaliën beschadigen de ‘tight kruispunten’, of grensvlakken waar cellen in de darmwand verbinding maken, zei Schiffman. “

Een lekkende darm is problematisch omdat het betekent dat dingen die normaal gesproken via de ontlasting uit het lichaam worden gespoeld, in plaats daarvan uit de darm lekken en in de bloedbaan worden opgenomen.

Sorteer op richtlijnen

De Epoch Times nam contact op met de American Beverage Association voor een reactie, maar reageerde nog niet toen dit artikel werd gepubliceerd.

In reactie op een ander onderzoek naar sucralose bracht de vereniging in 2017 een verklaring uit van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid waarin de veiligheid van het ingrediënt in veel voedingsmiddelen en dranken opnieuw werd bevestigd.

“Dit is een belangrijke steunbetuiging omdat mensen over de hele wereld vertrouwen op zoetstoffen zoals sucralose als veilige en effectieve hulpmiddelen om zowel af te vallen als het gewichtsverlies te behouden”, aldus de vereniging   op haar website. 

De American Heart Association en andere organisaties noemen caloriearme zoetstoffen, kunstmatige zoetstoffen en caloriearme zoetstoffen niet-voedzame zoetstoffen (NNS) omdat ze geen voedingsvoordelen bieden, zoals vitamines en mineralen.

De AMA beveelt aan om suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken te vervangen door NNS om de calorie-inname te beperken, een gezond gewicht te bereiken of te behouden en een stabiele bloedsuikerspiegel te behouden.

“Het ruilen van een calorierijke frisdrank voor een light frisdrank is bijvoorbeeld een manier om te voorkomen dat de bloedsuikerspiegel stijgt, terwijl je toch je verlangen naar snoep bevredigt”, zegt een artikel op de website van de AHA .

“We weten niet zeker of het gebruik van NNS in voedingsmiddelen en dranken ervoor zorgt dat mensen elke dag minder calorieën eten of drinken. Maar de hoeveelheid toegevoegde suikers in uw dieet verminderen? Het feit dat we het zeker weten, is een goede zaak.”

Los van dit onderzoek heeft de Wereldgezondheidsorganisatie onlangs   een controversiële waarschuwing afgegeven dat suikervervangers zoals sucralose het risico op ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sterfte verhogen.

“Het is een product van meerdere miljarden dollars en er zal weerstand zijn”, zei Schiffman. “Ik hoop dat iemand die dit soort beslissingen neemt er iets aan doet. Er moet op zijn minst een etiket op staan.”

Bronnen: PublicDomain/ thepeoplesvoice.tv  op 7 september 2023

Ieder mens op deze wereld moet een regering hebben die dit soort dingen zwaar beboet en de mensen die deze rommel in onze voeding stoppen in het gevang smijten!

Ik ging vanavond even door de binnenstad, en in het donker zag ik zoveel blauwachtige lichtjes op de terrassen… mensen kunnen niet zonder hé!?
Gewoon niet even op dat terras zitten ter ontspanning…mensen kunnen straks niet eens meer communiceren!
Weer die mobiel voor hun snufferd wat is er toch mensen… wat moet je toch continu met de mobiel buiten?
Zucht… Dus die mensen ach het zal hen een worst zijn, onbewust van die wereld om hen heen slikt het en eet het alles dat niet zo goed is maar ja… en blowt, drinkt en slikt het pillen… Whatever, maar onze toekomst en onze kinderen en … men blijft maar ongezond leven… Misschien mens eigen… helaas…

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥