web analytics
11:11 Dubbele getallen
AngelWingsGezondheid & UiterlijkSpiritueel

Handoplegging/magnetiseren en reiki

Handoplegging/magnetiseren en reiki

Ik heb ooit reiki 1 gedaan, 2 x zelfs…
Dat werd mij teveel op een gegeven moment en of de energie die ik doorgaf wel zo zuiver was qua bron, was mij toen wel een vraag.
Je laat je inwijden in iets, waar de oorsprong niet echt van bekend is, ook al denkt men van wel.

Ik heb ooit met iemand een spirituele ervaring gehad, waarbij ik een oorsprong zag in heel oud en donker Afrika!
Ik vond dat zelf een zeer enge ervaring!
Een soort Shaka Zulu verhaal…

Ik legde vaak mijn hand op bij gewonde dieren bv of mensen die echte pijn hadden-hebben, ik voel dan mijn handen ook warm worden bij die dieren en mensen en dan vraag ik wel eens aan mensen als mijn handen warm worden: Vind je het goed als ik?
Ja hoor… Ik moet dat dan doen, zo ervaar ik dat dan.

Vorige nog iemand wat energie gegeven die best zware medicatie kreeg voor pijn en ik voelde voor het eerst iets heel vreemds in die persoon.
Mijn gevoel gaf aan dat dit kwam door de heftige medicatie.
Alsof diegene opgesloten werd in die medicatie, een soort bescherming (harde schil aura) en wie weet is dat ook wel zo dat men ook via medicatie een soort energetische bescherming biedt?
Ik zeg dit nu wel even zo tussen neus en lippen door maar ik besef nu ook wel dat ik dit ook niet zomaar schrijf.

Dus medicatie kan ook goed zijn!
Maar als men standaard bv al bv. cholesterol pillen voorschrijft want och men is toch al 50 geweest ja dan heb ik daar wel een probleem mee…
Gelukkig is het mijne nog prima!
Maar ook achter cholesterol zit nu een verhaal dat het juist heel belangrijk is voor mensen!
Dus die medicatie is niet nodig en als cholesterol goed is waarom zou men dan medicatie geven waardoor mensen sneller ziek worden?
Onvoorstelbaar natuurlijk.

Maar goed mijn vraag was net eigenlijk wat is het verschil tussen beiden?
Reiki en magnetiseren!?

Ik vond een mooi artikel hierover die ik wil delen met mensen.
In feite kan iedereen magnetiseren, het belang is wel dat je niet al je eigen energie weggeeft!

Lees ook eens:   Sporten? Geen kunst aan

Alle mensen hebben het overdragen van levensenergie van nature in zich. Uit een eerder artikel van de heer Sauter, in DNUA 258 – pag. 24, blijkt een groot nadeel van magnetiseren: mensen geven vaak hun eigen energie weg. Het is tekenend dat de heer Sauter aangeeft dat hij zichzelf ‘uitputtend sloopte’.

Veel magnetiseurs die merken dat ze hun eigen energie weggeven, gaan om die reden een reiki-cursus volgen. Reiki is een energie-helingsmethode die over de gehele wereld wordt beoefend. Iedereen die de reiki 1- initiaties heeft gehad, is voortaan een energiekanaal waar de reiki-energie doorheen stroomt. Als je reiki-energie via je handen overdraagt of via gedachtekracht wegstuurt, word je daar als reikikanaal zelf energieker van, omdat de energie door je heen stroomt.

In een reiki 1-cursus stemt de reikimaster je via initiaties af op de reiki-energiebron. Dit gebeurt via een specifiek ritueel met gebruikmaking van alle vier reikisymbolen.

Wanneer wij onze handen op iemand leggen met de intentie energie over te dragen, kan dat ook wel handoplegging worden genoemd. In mijn boek Groeien met Reiki leg ik handoplegging, magnetiseren en reiki als volgt uit.

Handoplegging

Waarschijnlijk is handoplegging de oudste geneeswijze. Op Egyptische graftomben en tempels van duizenden jaren geleden zien we daar beelden van. In vroegere tijden oefenden priesters in Griekenland de geneeskunst uit door droomuitleg, gebedsgenezing én handoplegging. Handoplegging hoorde bij de oude genezingsprak- tijken van de Kahuna’s in Polynesië, de Aboriginals in Australië en de indianen in Amerika. In teksten in het Sanskriet, Chinees en Armeens kunnen we lezen dat handoplegging de belangrijkste vorm van genezing was. Ons grote voorbeeld van genezen door handoplegging is Jezus Christus. In de bijbel staan hier veel passages over. Ook in de kerk is handoplegging gebruikelijk.

De bekende Griekse arts Hippocrates – die de vader van de moderne geneeskunde wordt genoemd – merkt al in de vijfde eeuw voor Christus dat de warmte die uit de handen van ervaren artsen stroomt, heel heilzaam is. Als hij zijn patiënten kalmeert, valt het hem soms op dat iets in zijn handen naar de aangedane plekken trekt.

De Duitse arts Franz Anton Mesmer brengt in de tweede helft van de achttiende eeuw handoplegging terug in de westerse medische wereld. Zijn nieuwsgierigheid wordt gewekt als bij een aderlating van een vriend het bloeden afneemt wanneer hij dicht bij hem staat, en weer toeneemt als hij zich verwijdert. Tijdens experimenten met een magneet merkt Mesmer dat in elk mens een in- en uitstroming van energie is, maar ook tussen mensen onderling. Zijn therapie die hij op basis hiervan ontwikkelt, wordt niet alleen magnetiseren maar ook mesmeriseren genoemd. Mesmer vestigt uiteindelijk zijn praktijk in Parijs; hij krijgt veel navolgers in Frankrijk. Tegenstanders van hem zien het als een vorm van suggestie wanneer patiënten beter worden, maar een officieel onderzoek wijst uit dat er wel degelijk sprake is van genezingen.

Lees ook eens:   Wiccan Lullaby

Reiki

Wanneer we een behandeling van een magnetiseur krijgen, voelt dat niet veel anders aan dan een reikibehandeling. Veel mensen die aan reiki beginnen, weten van zichzelf dat ze kunnen magnetiseren. Maar ze merken vaak dat ze dan moe worden en ook klachten van de ander overnemen.

Willem en René magnetiseerden voordat ze aan reiki begonnen. Willem: ‘Als ik een collega behandelde, was hij na twintig minuten vrij van hoofdpijn. Het nadeel was dat ik er zelf uitgeput van raakte, want ik gaf mijn eigen energie weg. Je wordt er slap van én geëmotioneerd. Huilbuien waren niet van de lucht. Hoe dat komt, wist ik toen nog niet. Totdat iemand me aanraadde een informatieavond van reiki bij te wonen.’ René: ‘Waarom ik met reiki ben begonnen? Omdat ik al jaren magnetiseerde en veel ‘rottigheid’ van anderen mee naar huis nam.’

Een simpele reikicursus kan dat verhelpen. Wie een professionele opleiding tot magnetiseur krijgt, leert hoe hij energie kan doorgeven zonder eigen energie te verbruiken.

Bob, een verpleegkundige, magnetiseerde zijn patiënten wel eens. Na een dag werken was hij vaak helemaal leeg, uitgeput. Sinds hij reiki heeft, is dat anders. Als hij mensen wast, krijgen die gelijk reiki van hem. En zo hoort hij van een man met een hersentumor: ‘Elke keer als jij bent geweest, kan ik weer lopen.’ Patiënten die bang zijn voor de dood, raken dankzij Bob hun angst kwijt. Bij mensen met botbreuken mag het gips er veel sneller af. En mensen die het benauwd hebben: ‘Het lijkt wel alsof jij me zuurstof geeft.’

Bij reiki hoeft dat niet te worden onderwezen. Als reikikanaal worden we automatisch een doorgeefluik. Een belangrijk voordeel is dat de reikigever eveneens energie meekrijgt.

Lees ook eens:   Acceptatie

Margreet ziet uit eigen ervaring wat het verschil kan zijn tussen reiki en magnetiseren: ‘Ik ben reikikanaal. Mijn vriend magnetiseert. Zijn handen zijn loeiheet, die van mij ‘gewoon’ heet. Zijn energie beïnvloedt op een positieve manier pijnklachten, maar werkt niet op het emotionele. Reiki werkt echter op beide. Hij neemt soms klachten over en ikzelf heb daar nooit hinder van gehad. Beiden krijgen we dingen, boodschappen, inzichten door wanneer we ons op iemand afstemmen.’

Een magnetiseur leert ook hoe hij zich moet afsluiten voor de negatieve energie van anderen. Na iedere behandeling slaat hij zijn handen af, omdat de energie zich hier anders ophoopt. Reiki heeft op zich een beschermend effect, maar die is niet voor iedere reikigever toereikend.

Annemieke van Ling,

Kerk-Avezaath

0344 682391

[email protected]


Blijkbaar doe ik dus beide.
Mijn handen voelen soms gloeiend heet aan voor mensen.
Ik kan mijn handen ook voelen gloeien, soms niet, maar dan geeft de mens voor mij aan dat het enorm heet wordt.
Ik heb genoeg mensen geholpen die zeiden dat ze erna een doorstroming ervoeren in het lichaam en een blokkade is natuurlijk altijd een reden voor eventuele ziekten op den duur.

Juist dat moet je voorkomen. Net als een lichaam, je moet het niet laten verroesten!
Beweging is daarom belangrijk!
Blijf in beweging anders roest je vast.
En dat geldt idem zo voor energie die moet ook doorstromen in je lichaam en waarschijnlijk hoe ouder je wordt, hoe meer alles stagneert en is het nu het energie gebeuren dat stagneert ja…en daarna komt het lichamelijke dus…
probeer als je lichamelijk klachten gaat krijgen zorgen dat er een doorstroming plaatsvind.

Energetisch dus! Dan kun je nog het grote leed wat voorkomen.
Ik ga me ook maar eens wat meer richten op het energetische vlak om mensen en dieren wat te kunnen helpen!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥