web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkSpiritueel

Spirituele betekenis van pijn: lichamelijke pijnen, pijnen en ziekten

Spirituele betekenis van pijn: lichamelijke pijnen, pijnen en ziekten


Helen Noronha

Spirituele betekenis van pijn: lichamelijke pijnen, pijnen en ziekten
Lichamelijke pijnen of kwalen zijn niet alleen gezondheidsproblemen, ze hebben een spirituele betekenis. Alles op het fysieke vlak is een manifestatie van iets op het metafysische vlak. Laten we de spirituele betekenis van pijn ontdekken.

Als we over overvloed spreken, hebben we het eigenlijk over een overvloed aan emotionele, mentale en spirituele energie. We vullen onszelf tot de rand met deze energieën en het is de overloop die zich manifesteert op het fysieke vlak.

De tekenen en symptomen die op het fysieke vlak zichtbaar zijn, brengen ons ertoe om uiteindelijk dieper in onszelf te onderzoeken als energetische en spirituele wezens. Realistisch gezien, wanneer ons lichaam weigert te doen wat we willen, metafysisch, is het niet echt kapot. Het doet zijn werk. Een van zijn functies is om berichten van de hogere energetische niveaus naar ons te brengen. Het is dan aan ons om deze berichten te interpreteren en actie te ondernemen.

Wat zou de spirituele betekenis van pijn in armen kunnen zijn? Of de spirituele betekenis van pijn in het oor? Dit artikel gaat hierover en meer!

-De spirituele betekenis van pijn en fysieke pijn begrijpen
-De westerse geneeskunde stelt zich op het standpunt dat we pijn voelen omdat we dat kunnen. Westerse benaderingen van pijn, als het belangrijkste symptoom van elke ziekte, zijn vrijwel beperkt tot medicijnen en chirurgie. De behandeling bestaat uit het verdoven of omleiden van pijnreceptoren in het lichaam of het afsnijden van het aanstootgevende orgaan.

Hoewel deze benadering zijn plaats heeft in acute situaties, is het op zijn best een tijdelijke en vaak schadelijke manier om pijn of andere disharmonieën die we in ons lichaam voelen te benaderen. Meestal heeft de westerse geneeskunde de meesten van ons weinig te bieden en laat ons ongelooflijk wachten tot onze symptomen ondraaglijk acuut worden voordat ze zelfs disharmonie kan erkennen.

De trend van tegenwoordig, zowel om economische redenen als om redenen van geest en menselijke ontwikkeling, is om mensen aan te moedigen verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen. Dit is de benadering van oude wijsheid.

We gebruiken ons lichaam om met onszelf en met anderen te communiceren. We gebruiken ons lichaam om emotionele, mentale en spirituele vragen op te lossen. Hoewel we de neiging hebben om een ​​ziek lichaam negatief te beoordelen, is er echt geen goed of fout aan.

Holistische genezing van het individu vindt plaats op verschillende energetische niveaus. Dit zijn de fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveaus. Voor degenen die op het pad zijn, zijn er nog veel meer niveaus en subniveaus geïdentificeerd in verschillende culturele, religieuze en filosofische tradities. Maar voor onze doeleinden kunnen we naar het individu in deze vier brede gebieden kijken om op zijn minst het genezingsproces te beginnen.

Genezing vindt trouwens niet alleen plaats op individueel niveau, maar ook op familie-, gemeenschaps- en mondiaal niveau. Wanneer men ‘mindful’ geneest, zoals de boeddhisten zeggen, kunnen deze andere aspecten van individuele genezing duidelijk worden.

Er zijn vandaag de dag genezers werkzaam op al deze niveaus. Toch is een goede plaats om te beginnen in het individuele lichaam. Met dit in gedachten is het volgende een lijst van fysieke symptomen en de metafysische disharmonieën die ze kunnen weerspiegelen.

Louise Hay heeft in haar boek ‘You Can Heal Your Life’  de Spirituele betekenis van pijn:

lichamelijke pijnen, pijnen en ziekten, interessant werk op dit gebied gedaan.

Ik gebruik haar boek af en toe in mijn Reiki II-werk. Andere referenties zijn; Diagnostische principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde, mijn eigen Reikileraar, Denise Crundall, en mijn eigen ervaring.

Houd er rekening mee dat dit slechts algemene observaties zijn, die hopelijk dienen om gebieden te verlichten waar u bij uzelf of met de hulp van een genezer nader naar kunt kijken. Jij bent degene die jou het beste kent.

Terwijl je door deze observaties gaat, probeer je bewustzijn buiten je eigen leven uit te breiden om ook te zien hoe deze disharmonieën worden weerspiegeld in je eigen familie, gemeenschap, land en in de wereld. Uiteindelijk is het onze eigen keuze om te genezen of niet en het is ons eigen aangeboren genezende vermogen dat wordt geactiveerd.

Laten we eens kijken naar het verband tussen spiritualiteit en pijn, en wat de spirituele betekenis van pijn is.

Spirituele betekenis van pijn in je hoofd
Spirituele betekenissen achter hoofdpijn
Spirituele betekenissen van pijn in je hoofd

1. Hoofdpijn

Pijn duidt altijd op een of andere scheiding van iets. Gewoonlijk zeggen we scheiding van wat de Waarheid is. Hoe groter de pijn, hoe belangrijker iets is. Afhankelijk van welk deel van het hoofd is aangetast, verandert de betekenis.

Louise Hay suggereert dat de spirituele betekenis van pijn in het hoofd aangeeft dat je het Zelf uit angst ongeldig maakt. In de Chinese geneeskunde worden verschillende soorten hoofdpijn behandeld, afhankelijk van de kwaliteit van de pijn en de plaats op het hoofd (besproken in de volgende paragrafen).

 

2. Bovenkant

De bovenkant van het hoofd wordt geassocieerd met onze verbinding met het universum of God. Pijn wordt hier geassocieerd met afscheiding van die hogere macht. Het wordt ook geassocieerd met de nieren en de emotie is angst. Zowel de galblaas- als de urineblaaskanalen lopen door de bovenkant van het hoofd.

De galblaas wordt geassocieerd met moed, en de urineblaas wordt door zijn associatie met de nieren geassocieerd met angst. Du 20 (Baihui) aan de bovenkant van het hoofd wordt in de Chinese geneeskunde veelvuldig gebruikt om ‘de geest te kalmeren’.

3. Voorhoofd

Het voorhoofd wordt geassocieerd met het 3e oog, zowel in de Chakra-theorie als in de traditionele Chinese medische theorie. Het 3e oog wordt geassocieerd met introspectie en verlichting van je eigen Innerlijke Wezen. De spirituele betekenis van pijn in je voorhoofd wordt geassocieerd met scheiding van je eigen Innerlijke Wezen.

In de Chinese geneeskunde, Yintang, dat zich halverwege tussen de binnenste uiteinden van de wenkbrauwen bevindt, Du 23 (Shangxing), Du 24 (Shenting) die zich bij de haarlijn direct boven Yintang bevinden, en Du 20 (Baihui) aan de bovenkant van het hoofd, hebben allemaal de werking van ‘het kalmeren van de geest’.

Yintang wordt geassocieerd met de ogen; niet alleen de ogen die naar buiten kijken, maar de ogen die naar binnen kijken en worden aangegeven bij sommige emotionele stoornissen.

4. Zijkant

De zijkanten van het hoofd worden geassocieerd met moed, vooral de moed om je wereld onder ogen te zien. Migraine Hoofdpijn, meestal gelokaliseerd in de voorste kwadranten, rechts of links, duidt op een scheiding van uw wereld.

Lees ook:   WHO en vitamine D

De betrokkenheid van de ogen bij migraine wijst niet alleen op een onwil om naar buiten te kijken, maar ook om naar binnen te kijken. De meeste migrainepatiënten melden niet alleen ernstige pijn achter het oog, maar ook acute gevoeligheid voor licht. In de Chinese geneeskunde lopen een aantal meridianen door dit gebied.

Het galblaaskanaal wordt geassocieerd met moed. Het San Jiao-kanaal is betrokken bij de verwerking van water (het levenselixer) en het dunne darmkanaal is betrokken bij het verkrijgen van voedsel uit de wereld. Zowel het San Jiao-kanaal als het dunne darmkanaal zijn verbonden met het hart, waarvan de emotie Vreugde is, en waar de geest zich bevindt. De spirituele betekenis van pijn in de slaapkwab duidt op een gebrek aan vreugde (met zichzelf). Er is ook woede die wordt aangegeven door de link van het galblaaskanaal met de lever.

 

5. Achterzijde

De achterkant van het hoofd vertegenwoordigt je verleden. Sommigen zeggen ook dat dit een gebied van spiritualiteit is. Pijn vertegenwoordigt hier iets in je verleden dat niet compleet is en onvergeven blijft. De achterkant van het hoofd wordt doorkruist door het galblaaskanaal en de urineblaaskanalen, wat wijst op woede geboren uit angst.

Men denkt dat de achterkant van het hoofd de zetel is van ‘spirituele ervaringen’. Het is dus belangrijk om de spirituele betekenis van pijn en fysieke pijn te begrijpen. De enige manier om ze te zien is door innerlijk zicht. De spirituele betekenis van pijn in het achterhoofd vertegenwoordigt een onwil om diep van binnen naar de bron van licht en waarheid te zoeken.

Spirituele betekenis van pijn in je rug

De spirituele betekenis van pijn: Spirituele betekenis van rugpijn

6. Wervelkolom

De ruggengraat Vertegenwoordigt de steun die je denkt te hebben in het leven en je afstemming op die ondersteunende krachten. Gebogen wervelkolom of scoliose vertegenwoordigt een verkeerde afstemming met het leven. Spasmen vertegenwoordigen een onwil om de steun die er is te accepteren.

7. Schouders

Heb je ooit nagedacht over de spirituele betekenis van pijn in schouders?

Schouders vertegenwoordigen lasten en verantwoordelijkheden. Frozen Shoulder bijvoorbeeld vertegenwoordigt een volledige onwil om je verantwoordelijkheden in het leven te dragen, vooral je eigen leven. Pijn en disfunctie in verschillende mate vertegenwoordigen verschillende graden van onwil om verantwoordelijk te zijn.

Vooruitgaan in het leven vereist soms dat je ‘je schouder aan het stuur zet’ om traagheid te overwinnen. het kanaal van de galblaas doorkruist de schouders en geeft moed (of gebrek aan…) aan.

De rug wordt in de Chinese geneeskunde beschouwd als je Yang-kant; de actieve, agressieve, verlichte kant. De achterkant vertegenwoordigt ook dat wat achter je is. Heel vaak zien we niet duidelijk wat achter ons ligt.

Rugproblemen vertegenwoordigen over het algemeen het conflict tussen de drang om vooruit te komen en de traagheid van een onvergeeflijk verleden dat ons tegenhoudt. Deze spanning scheidt ons vaak van beide en pijn is het resultaat. Volgens de spirituele betekenis van pijn suggereert Louse Hay dat ruggen over het algemeen steun vertegenwoordigen.

 

 

8. Middenrug

De middenrug is de schakel tussen de schouder en de onderrug. Het kan een zwakke schakel zijn. Als we onze schouders optrekken en bereid worden om de verantwoordelijkheden van het leven op ons te nemen, en we de financiële en emotionele steun om ons heen hebben verzameld die we nodig hebben (onderrug), sluipt er iets naar ons toe en steekt ons in de rug. Dit is een blinde vlek. We kunnen het niet alleen niet zien, maar het is ook erg moeilijk te bereiken. De zwakke schakel brokkelt af.

Het is de saboteur of verleider die ons van ons pad haalt. In dit gebied bevinden zich de tonificatiepunten (‘Shu’-punten genoemd) voor de lever, de maag en de milt. Deze organen zijn verantwoordelijk voor de transformatie en het transport van Qi en de vrije stroom van Qi in het lichaam.

Blokkades hier beïnvloeden het hele lichaam en kunnen je dood in je tracks stoppen. De milt staat voor zorgen of overdenken en de lever staat voor woede of basisemoties. Beide kunnen zelfs de best opgestelde plannen saboteren. Louse Hay suggereert dat de middenrug staat voor schuld en vastzitten in het verleden.

9. Onderrug

De onderrug staat voor ondersteuning; financiële steun, emotionele steun van familie en vrienden, en steun van God of het Universum. De nieren bevinden zich in dit gebied en een nierfunctiestoornis leidt tot angst/angst/fobieën. Een zere onderrug kan erop wijzen dat we meer hebben gedragen dan we denken aan te kunnen. Dit is een disfunctie, alleen als het niet de waarheid is.

Als we inderdaad te veel hebben gedragen, zou dat worden aangegeven door fysiek trauma aan de rug en hoeven we alleen maar de last te verlichten. Chronische lage rugpijn, niet geassocieerd met enig trauma, is echter een met een metafysische toepassing en een gerelateerd aan nieruitputting.

Nieren worden beschouwd als een centrale functie ten opzichte van andere organen, omdat het is waar Yuan Qi of onze primaire essentie wordt opgeslagen. Yuan Qi is ook bekend als primaire Qi of aangeboren Qi. Het is de Qi waarmee je geboren bent die je relatieve kracht in de wereld bepaalt. Het wordt als vrij moeilijk beschouwd om een ​​toch al zwakke Yuan Qi te versterken, maar het kan worden gedaan.

Lage rugpijn wordt vaak verminderd door de nieren te versterken. Kortom, lage rugpijn verwijst over het algemeen naar een gebrek aan vertrouwen in het universum om te beschermen en te ondersteunen. Op basis van het begrip van de spirituele betekenis van pijn , stelt Louise Hay voor dat angst voor geld wordt aangegeven.

10. Stuitbeen

Het stuitbeen/heiligbeen is de zetel van zelfmedelijden. Er is angst om hulp te vragen. Je zou liever zitten en medelijden met jezelf hebben dan van je reet af te gaan en iets te doen.

Spirituele betekenis van pijn in je benen

11. Heupen

Heupen vertegenwoordigen beslissingen in het leven, vooral beslissingen over vooruitgaan. Pijn in de heupen is een teken van ‘vastzitten’, niet in staat zijn om een ​​beslissing te nemen of duidelijk te zien wat er nu moet gebeuren. Het proces van lopen vereist dat we eerst de heup naar voren duwen en het been etc. volgt.

Dit is eigenlijk een daad van geloof van onze kant, aangezien we letterlijk een val op de grond beginnen en erop vertrouwen dat onze benen ons zullen redden.

Het galblaaskanaal doorkruist de heup, wat weer staat voor moed en vertrouwen om vooruit te gaan. Louise Hay suggereert dat heupproblemen angst vertegenwoordigen om door te gaan met belangrijke beslissingen. Heupen vertegenwoordigen het idee dat de volgende stap in je leven belangrijk is. De spirituele betekenis van pijn of ongemak adviseert je om te vertragen of te stoppen, rond te kijken, een kaart te kopen of iemand de weg te vragen.

Lees ook:   Kanker door de zon een mythe

12. Bovenbenen

Dijen zijn de schakel tussen de heupen & beslissingen, en de knieën & trots. Heel vaak, wanneer we een beslissing hebben genomen en de volgende stap zetten, staat trots in de weg. ‘Wat als ik er dom uitzie? Wat als het niet klopt? Wat als het niet lukt?” Onze knieën blokkeren of draaien naar gelei, en we worden verhinderd vooruit te gaan.

De pijn die begint in de heupen en naar beneden schiet langs de dij (heupzenuw), is de scheiding van ons verlangen en besluit om vooruit te gaan en onze angst om plat op onze kont te vallen. Volgens de spirituele betekenis van pijn, suggereert Louse Hay dat problemen met het bovenbeen het vasthouden van jeugdtrauma vertegenwoordigen.

13. Knieën

Knieën vertegenwoordigen Trots. In de spirituele praktijk wordt gesuggereerd dat men eerst naar beneden moet gaan voordat men kan opstaan, zoals Jezus deed voor Johannes de Doper, voordat hij zijn eigen bediening begon. Trots of ego weerhoudt ons ervan ons over te geven aan de Wil van God of het Universum.

In de praktijk, elke keer dat we vooruit gaan in het leven of verandering naderen, benaderen we het onbekende. We kunnen ons kwetsbaar of onzeker voelen. We kunnen stil blijven staan, stijf geknield, weerstand biedend aan de wind van verandering.

Het is interessant om op te merken dat stijve, pijnlijke knieën een symptoom zijn van nier energie tekort, waarvan de emotie Angst is. In plaats van onze angst toe te geven, verzetten we ons ertegen, totdat het ons overweldigt. Terwijl knieën trots vertegenwoordigen, en er wordt gezegd dat ‘Trots vóór de val gaat’, kunnen knieën ook nederigheid vertegenwoordigen, wat de wijsheid is om toe te geven bij verandering.

In het kort kan gezegd worden dat kniepijn erop wijst dat je vastzit in het ego, te trots om te buigen. Louise Hay suggereert ook dat knieën ‘Pride and the Ego’ vertegenwoordigen.

 

14. Schenen

De schenen vertegenwoordigen een andere zwakke schakel. Hoewel de schenen meestal van bot zijn, de hardste substantie in het lichaam, zijn de schenen eigenlijk behoorlijk gevoelig en broos. Een lichte klap op de schenen is niet alleen pijnlijk, maar verzwakt ook het hele lichaam en houdt het koud.

Wanneer we ons hebben georganiseerd om vooruit te komen, om de volgende stap te zetten in de richting van het doel dat we hebben gesteld en bezig zijn om het te nemen, komt er iets langs dat je doet tuimelen. Het is iets waar we over struikelen omdat we het niet zien, ook al ligt het recht voor ons. In de oudheid werden de scheenbeschermers die piekeren droegen kanen genoemd.

Heel vaak is wat ons doet struikelen iets waarvan we het verlies niet goed hebben betreurd. Vooruit gaan betekent altijd dat er iets achterblijft. Interessant om op te merken is dat de drie Yin-kanalen van de voet allemaal kriskras door milt 6 (Sanyinjiao) lopen, wat een samenvloeiing van zorgen, woede en angst vertegenwoordigt.

Vooruitgaan wordt vaak gekenmerkt door een wirwar van emotionele reacties die moeten worden opgelost, vooral als we ons ertegen verzetten. Volgens de spirituele betekenissen achter fysieke pijn, suggereert Louise Hay dat de spirituele betekenis van pijn in de schenen angst voor de toekomst vertegenwoordigt; niet vooruit willen.

15. Enkels

Enkelpijn staat voor flexibiliteit, wat belangrijk is als je door de wendingen van het leven navigeert. Stijve, pijnlijke enkels betekenen dat verandering moeilijk voor je is. Misschien ben jij iemand die in je hielen graaft en weerstand biedt om vooruit te gaan. Hoe meer levenskrachten op je afkomen, hoe dieper je graaft.

Een gebroken enkel is een goed teken om wat flexibiliteit in je leven te ontwikkelen. Louise Hay suggereert dat enkels mobiliteit en richting vertegenwoordigen. Denk ook aan vooruitgaan bv.

16. Voeten

Heb je je ooit afgevraagd over de spirituele betekenis van voetpijn?

Onze voeten vertegenwoordigen onze verbinding met Moeder Aarde. Zere, gezwollen, gevoelloze of pijnlijke voeten vertegenwoordigen de staat van onze relatie met onze Moeder. Moeder Aarde, en onze basisenergieën. Hoewel het de benen zijn die ons vooruit in het leven brengen, zijn het de voeten die daadwerkelijk contact maken met de grond en elke vooruitgang kunnen stoppen, of op zijn minst bemoeilijken.

In de moderne samenleving met zijn asfalt, beton en hoogbouw verliezen we het contact met de aarde en haar energieën. Dit kan worden weerspiegeld in onze relatie met degene die ons heeft gebaard. Scheiding kan echte pijn veroorzaken.

Alle Been Yin & Yang-kanalen ontmoeten elkaar en vloeien in elkaar over in de tenen. Dit is een gebied met veel energie en een sterk effect op het lichaam. Dit is een gebied waar sterke energieën in transitie zijn, dus ons contact met Moeders, Moeder Aarde en onze basisenergieën is altijd ambivalent. We willen dichter bij die liefde komen, maar tegelijkertijd onze eigen koers varen.

In mijn ervaring slaan de voeten vaak giftige energieën op (zo vaak te maken met verdriet of wrok als niet), zo ver mogelijk weg van het Hart. Dit betekent, in de voeten. Vaak zijn dit problemen die helemaal teruggaan tot de kindertijd. Bij gebrek aan middelen om verdriet of wrok effectief los te laten, slaat het lichaam het op, zoals het vet opslaat. In de loop van de tijd worden hier steeds meer giftige energieën opgeslagen en vullen de vergaarbak.

In veel gevallen kan het hele been erbij betrokken raken en begint het afval terug in het systeem te lekken. Dit is inderdaad een zeer ernstige situatie, die kan leiden tot amputaties, bloedstoornissen en zelfs de dood, omdat het lichaam worstelt om het hart te beschermen. Metafysisch wordt het duidelijk dat de ruimte waarin je staat pijnlijk is.

De sleutel is om verder te gaan. Stop met stilstaan ​​bij het verleden, laat los of transformeer wat het ook is dat je emotioneel stil houdt. Op basis van zijn observatie en begrip van spirituele betekenissen achter fysieke pijn, suggereert Louise Hay dat de spirituele betekenis van pijn in de voeten ons begrip van onszelf, van het leven en anderen vertegenwoordigt, en dat tenen kleine details van de toekomst vertegenwoordigen.

 

Spirituele betekenis van pijn in je romp

17. Keel

De keel vertegenwoordigt onze wil en ons vermogen om te communiceren, zowel met anderen als met onszelf. Keelpijn, een brok in de keel en tumoren vertegenwoordigen allemaal moeilijkheden bij het zeggen wat we willen zeggen.

Knobbels, zowel fysieke tumoren als tumoren die niet-manifest zijn (Hystericus Globus) zijn onze opzettelijke pogingen om de vrije expressie van emotie en van onze identiteit te blokkeren. De keel is ook zo’n zwakke schakel die je van je pad kan verleiden of saboteren. De keel is het kanaal tussen het hoofd en het hart.

Lees ook:   Arts behandelde mensen tegen kanker terwijl ze het niet hadden

In de Chinese geneeskunde wordt gezegd dat het hart de geest herbergt, vooral in zijn verband met de emotie van vreugde en de uitdrukking van liefde voor onszelf en voor anderen. Heb je ooit een geweldig idee gehad, je lichaam gemotiveerd en je hart erin gestopt, alleen maar om iets heel stoms te zeggen dat er een puinhoop van maakt?

Heb je ooit de drang gevoeld om iets complimenteus te zeggen en onderdrukte het? Heb je ooit iets eruit gegooid dat de hersenen leek te omzeilen? Hoe vaak veroorzaakt een onzorgvuldig of slecht gekozen woord verwoesting in uw leven? Waar dit vandaan komt, zijn alle dingen die je in de loop der jaren niet hebt gezegd en die in de keel blijven steken, eruit moeten en eruit komen, op de een of andere manier.

Alle emoties zijn ontworpen om te worden uitgedrukt, zelfs degenen die we als negatief beschouwen en vooral degenen die we als positief beoordelen. Louise Hay noemt de keel een uitingsweg en een kanaal van creativiteit.

De spirituele betekenis van pijn in je keel duidt op een onvermogen om voor jezelf op te komen, woede ingeslikt, verstikte creativiteit en weigering om te veranderen. Schildklierproblemen duiden op problemen bij het analyseren, verteren en assimileren van de communicatie tussen het hoofd en het hart.

18. Borst/borsten

De borststreek vertegenwoordigt het vrouwelijke principe van het koesteren en voeden van de verbinding met de ‘adem des levens’ zoals deze door de longen stroomt. Bij mannen vertegenwoordigt pijn of ongemak, niet geassocieerd met een orgaan of vat, een ontkoppeling van het vrouwelijke principe.

Borstafgunst kan bij mannen voorkomen; het verlangen om contact te maken met de vrouwelijke kant, zoals men zegt dat penisnijd bij vrouwen bestaat; het verlangen om contact te maken met de mannelijke kant. In de Chinese geneeskunde wordt de voorkant als Yin beschouwd.

De borst is de samenvloeiing van de drie belangrijkste soorten Qi, die het lichaam voeden; Zhong Qi uit de longen, Jing Qi uit de milt en Yuan Qi uit de nieren. Borstproblemen vertegenwoordigen een ontkenning van het moeder/vrouwelijke principe om het zelf te voeden en anderen te voeden. Louise Hay suggereert ook dat de borsten moederschap en koestering vertegenwoordigen. Cysten, knobbels, enz. vertegenwoordigen overbemoedering.

 

19. Zonnevlecht

Er wordt gezegd dat het de zetel is van het Ego en de Individuatie. Sommigen noemen dit het negatieve ego. In het algemeen vertegenwoordigt dit gebied de conflicten in je leven. Pijn of ongemak in het middenrifgebied staat voor onopgeloste conflicten.

In de Chinese geneeskunde, gezien de spirituele betekenis van pijn, duidt pijn in dit gebied op lever Qi-stagnatie, meestal geassocieerd met woede.

20. Maag

De maag vertegenwoordigt de spijsvertering, niet alleen van voedsel en fysieke voedingsstoffen, maar ook van nieuwe ideeën, nieuwe manieren om dingen te doen en het accepteren van veranderingen van welke aard dan ook. De maag is niets meer dan een grote flexibele zak met spieren die de taak heeft om te rijpen en te rotten wat er ook maar in wordt gedaan.

Dat wil zeggen, het is zijn taak om af te breken wat erin wordt gestopt in een vorm die het lichaam aankan. Dit wordt gedaan door zoutzuur, hormonen, enzymen en gal toe te voegen, waardoor elke verkochte hap wordt gereduceerd tot een ongedifferentieerde massa die Chyme wordt genoemd.

Tegelijkertijd schommelt het heen en weer terwijl het deze rotzooi zwiept en spoelt totdat het vloeibaar is en door de kleine pylorische klep in de dunne darm kan gaan, waar de daadwerkelijke opname van voedingsstoffen meestal plaatsvindt. Metafysisch, wanneer we op een nieuw idee komen of een nieuwe manier om dingen te doen, is het proces vergelijkbaar.

Eerst moeten we het idee inslikken, in zijn geheel of in handige hapklare stukjes, het opsplitsen in een vorm die we aankunnen, en uiteindelijk absorberen wat we nodig hebben om onszelf te voeden. Op dezelfde manier vergiftigt een slecht dieet het lichaam, kunnen giftige ideeën, onderdrukte emoties en weerstand tegen verandering een vergiftigend effect hebben. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt langdurige emotionele disharmonie gezien als een primaire oorzaak van ziekte.

Het versterken van de milt/maag, die samen verantwoordelijk zijn voor het omzetten van voedsel en water in Qi en het transport ervan door het hele lichaam, wordt gezien als een belangrijke strategie om met bijna elke ziekte om te gaan. Metafysisch moeten we onszelf elke dag voeden, net zoals we voedzaam voedsel moeten eten.

Net zoals het fysieke lichaam voeding nodig heeft om te groeien en zijn dagelijkse activiteiten uit te voeren, zo hebben de emotionele, mentale en spirituele lichamen dat ook. Metafysisch wordt ‘wellness’ niet alleen bereikt door een verandering in het dieet.

 

Louise Hay suggereert dat de maag voedsel bevat en ideeën verteert. De spirituele betekenis van maagpijn duidt op angst, angst voor het nieuwe en een onvermogen om het nieuwe te assimileren.

 

Referenties:

Zhu, B. en Wang, H. eds., 2011. Diagnostiek van traditionele Chinese geneeskunde. Zingende draak.

Vuong, QH, Bui, QK, La, VP, Vuong, TT, Nguyen, VHT, Ho, MT, Nguyen, HKT en Ho, MT, 2018. Culturele additiviteit: gedragsinzichten uit de interactie van confucianisme, boeddhisme en taoïsme in volksverhalen . Palgrave Communications, 4(1), pp.1-15.

Huang, WL, 1929. Wat is de oorzaak van taalstoornissen in de traditionele Chinese geneeskunde en hoe kunnen we het behandelen. J Clin Case Rep Trials, 2, pp.14-22.

Hong-Mei, YI, Kun, LING en Qiu, LIN, 2009. Chinese Qigong en Indiase yoga. Journal of Yichun College, 2.

Zhao, CH, Stillman, MJ en Rozen, TD, 2005. Traditionele en evidence-based acupunctuur bij hoofdpijnmanagement: theorie, mechanisme en praktijk. Hoofdpijn: The Journal of Head and Face Pain, 45 (6), pp. 716-730.

Darby, SB, 2009. Traditionele Chinese geneeskunde: een aanvulling op conventioneel. Verpleegkunde voor de gezondheid van vrouwen, 13 (3), pp.198-206.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Is blauwe plekken een teken van je geest?
Kneuzingen op het lichaam zijn een waardevolle indicatie dat er iets ontbreekt of aandacht nodig heeft, zelfs als blijkt dat het probleem bij onze ziel ligt en niet bij ons lichaam.

Wat is de spirituele betekenis van zwarte vlekken op de tong?
De tong kan een belangrijke indicator zijn van ons algehele welzijn. Als je donkere vlekken op je tong ziet, betekent dit dat je een overgang in je leven doormaakt en dat je deze emoties en kenmerken met succes erkent.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥