web analytics
11:11 Dubbele getallen
Edgar-CayceGezondheid & Uiterlijk

Fibromyalgie: een echte pijn in de spieren en vezels

Fibromyalgie: een echte pijn in de spieren en vezels

f8408d2a5f7c06a2f104851a2dd684e9 AnGel-WinGs.nl

Dit artikel verscheen in Venture Inward, juli/augustus 2008.

Ze komen meestal binnen “met overal pijn”, zijn vaak depressief, ontmoedigd en slapen niet goed. Ze melden dat ze ’s ochtends stijf en pijnlijk opkomen, zich vermoeid en onrustig voelen. Ze hebben vaak aanvallen van prikkelbare darmsymptomen gehad en lijken angstig en voelen zich chronisch “opgebrand”. Hun gezichten weerspiegelen vaak een gebrek aan animatie. Volgens het American College of Rheumatology (ACR) lijden 3 tot 6 miljoen Amerikanen aan een of andere vorm van de aandoening. Een meerderheid van hen zijn vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Maar fibromyalgie (pijn van vezels en spieroorsprong) kan ook ouderen, mannen en kinderen treffen.

CONVENTIONELE WIJSHEID
Wijdverbreide, chronische spier-, pees- en ligamentpijn, chronische vermoeidheid en meerdere gebieden van gevoeligheid voor triggerpoints kenmerken fibromyalgie. De aandoening is in eerdere tijden erkend, maar bekend onder andere namen zoals spierreuma, fibrositis en spanningsmyalgie.

Allopathische geneeskunde herkent geen oorzaak voor fibromyalgie. Het huidige denken draait om een ​​toename van de gevoeligheid voor pijnsignalen bij het individu, veroorzaakt door fysiologische en hormonale onbalans. Slaapstoornissen, blessures uit het verleden, infectie, metabole veranderingen in spieren en langdurige stress zijn andere overwegingen. Interessant voor chiropractische en osteopathische artsen vanwege de nauwe anatomische relatie met de wervelkolom, zijn afwijkingen in de functie van het sympathische zenuwstelsel ook gepostuleerd als een oorzaak van fibromyalgie.

Het diagnosticeren van fibromyalgie kan moeilijk zijn, omdat het veel andere aandoeningen kan nabootsen. De meeste mensen worden gediagnosticeerd door een proces van eliminatie na het verdisconteren van meer ernstige aandoeningen. De ACR heeft de criteria vastgesteld van ten minste drie maanden chronische wijdverspreide pijn en gevoeligheid in ten minste 11 van de 18 specifieke triggerpoints. Sommige artsen beschouwen dit als een te beperkte parameter en er is recentelijk belangstelling ontstaan ​​voor het concept van “regionale” fibromyalgie.

De medische behandeling van fibromyalgie omvat aanbevelingen voor aerobe oefeningen zoals zwemmen en wandelen, warmte- en massagebehandelingen, antidepressiva en pijnstillende/spierontspannende medicijnen, slaapmiddelen, fysiotherapie en ontspanningstechnieken met geleide beelden.

HET CAYCE-PERSPECTIEF
De Cayce-metingen zien systeembrede toxiciteit als een fundamentele voorloper in de ontwikkeling van fibromyalgie: alle levende cellen produceren giftige afvalstoffen als bijproduct van het werk dat ze verrichten. In wezen wordt fibromyalgie gezien als een aandoening waarbij het lichaam wordt vergiftigd door zijn eigen metabolische afvalstoffen, die niet goed worden geëlimineerd. De metingen identificeren een verstoord “lever- (lever) systeem”, waaronder een zekere mate van betrokkenheid van hart, lever, longen en nieren, als de oorzaak van het probleem. Aangezien de lever, nieren en longen de belangrijkste ontgifters van het lichaam zijn, samen met de huid, is auto-intoxicatie (zelfvergiftiging) het gevolg wanneer deze organen niet goed functioneren.

Lees ook eens:  Gezondheidstips reumatiek slijmbeursonsteking etc etc

De Cayce-metingen zien het leven correct als in wezen een elektromagnetisch fenomeen. In het Oosten staat deze essentiële interne energiereserve bekend als ‘chi’ en in het Westen als de ‘elan vitale’. De metingen beschrijven de lever en de nieren als verwant aan de opslagbatterij van het lichaam, met de lever als de positieve pool en de nieren als de negatieve. Wanneer deze organen niet meer functioneren, zou de “batterij” van het lichaam leeg zijn. Chronische vermoeidheid, verminderde vitaliteit en organische depressie zijn het gevolg. In de lezing voor een 22-jarige vrouw (136-66), beschreef dhr. Cayce haar toestand als “soms lusteloosheid, en het gebrek aan energie … en het onvermogen om het loodhoudende, zware gevoel af te werpen …. ”

Net zoals de interne samenstelling van een batterij de lading kan beïnvloeden, zo beïnvloedt ook de innerlijke atmosfeer van het menselijk lichaam de vitaliteit en kracht ervan. Wetenschappelijke studies bevestigen in toenemende mate de opvatting van Cayce dat we voor maximale energie, gezondheid en welzijn in de eerste plaats vegetariërs moeten zijn, waarbij fruit en groenten de grote meerderheid (70-80%) uitmaken van wat we eten. De metingen bevestigen ook een recente populaire vermaning om “biologisch te vergeten, lokaal te kopen”. Volkoren granen, zaden, noten en oliën van goede kwaliteit, zuivel en mager (licht) vlees zouden het andere percentage van het ingenomen voedsel moeten uitmaken. Dit heeft zowel een ontstekingsremmend effect als een alkaliserende interne atmosfeer, die de invasie en reproductie van menselijke pathogenen, die gewoonlijk “pH-afhankelijk” en zuurminnend zijn, ontmoedigt.

Systeembrede toxiciteit vereist dat primaire aandacht wordt besteed aan de basisprocessen van hydratatie en verhoogde afvalverwijdering. Mijn persoonlijke observatie is dat maar heel weinig patiënten met chronische pijn voldoende water consumeren voor de behoeften van hun lichaam, wat geschat wordt op ten minste acht glazen water per dag (meer in de zomer). Ze “houden niet van water” of proberen cola, thee en koffie te vervangen, die allemaal diuretisch zijn, wat resulteert in weinig of geen netto vochtophoping.

Bijna alle menselijke biochemische processen vereisen waterstof. Zonder voldoende water vertragen deze processen aanzienlijk, wat bijdraagt ​​​​aan vermoeidheid, het werk opslokt en de ophoping van giftige afvalstoffen accentueert. Chronische onderhydratie of openhartige uitdroging vertraagt ​​ook de darmmotiliteit, wat kan resulteren in heropname van toxisch fecaal afval in de algemene bloedsomloop. “Water is medicijn” is mijn advies aan deze patiënten, samen met een reinigend dieet van volumineus vers fruit, groenten, salades, rauwe selderij en zemelen. De onverteerde cellulose van deze voedingsmiddelen werkt als een schrobborstel die door de darm gaat en de wanden van opgehoopt afval schoonmaakt. Klysma’s en laxeermiddelen werden ook aanbevolen bij de inwendige reiniging van de lagere darm.

Lees ook eens:  Wiet is goed voor van alles?

Voor de meer ernstige gevallen van langdurige auto-intoxicatie, die meestal wordt geïdentificeerd door een verandering in huidskleur (doorhangend) en kleur (bruinachtig/grijs), raad ik een patiënt aan een reeks colonirrigaties te overwegen. Castorolie-pakkingen over de lever om het spoelen en reinigen te bevorderen, werden ook vaak aanbevolen.

Manuele, hands-on therapie (aanpassing van de wervelkolom, massage, lymfedrainage, Chapman’s Reflexen) werd aanbevolen in de Cayce-metingen als behandeling voor bijna alle patiënten met chronische pijn. Door mijn observatie stimuleren spinale mechanische laesies (subluxaties) altijd een zekere mate van bewaking van regionale spierspasmen, die vaak behoorlijk chronisch zijn. Langdurige spierspasmen veroorzaken fibreuze verklevingen, lokale irritatie en ontsteking, pijn en de “triggerpoint”-gevoeligheid die wordt geassocieerd met fibromyalgie.

De metingen stellen ook herhaaldelijk dat zenuw “impingements” geassocieerd met spinale subluxaties een verslechtering van de communicatie van het autonome zenuwstelsel tussen het centrale zenuwstelsel en orgaanweefsel veroorzaken. De keten van het sympathische zenuwstelsel, die aan de wervelkolom is bevestigd, is de belangrijkste functie van het reguleren van de bloedstroompatronen. Dus ischemie (gebrek aan bloedstroom) wordt beschouwd als een ander mechanisme waardoor de orgaanfunctie wordt aangetast.

FIBROMYALGIE BEHANDELEN

Bij het toepassen van welke vorm van manuele therapie dan ook, moet een beoefenaar in de vroege stadia van de behandeling van fibromyalgie zeer voorzichtig zijn . Aangezien deze patiënten een verhoogde gevoeligheid voor pijn hebben, zullen overdreven agressieve benaderingen met een ham-vuist vaak averechts werken, wat zoveel extra lijden en pijn veroorzaakt dat een verloren patiënt tot gevolg heeft. In het begin schreven veel osteopathische en chiropractische artsen langdurige ontstekingsremmende maatregelen voor, zoals herhaalde koude kompressen op pijnlijke delen van de wervelkolom, en een reeks hands-on massages voordat ze probeerden de wervelkolom te mobiliseren. En het is alleen fysiologisch logisch.

Bij het aanbevelen van dieet- en levensstijlveranderingen aan patiënten heb ik gemerkt dat het nuttig is om de ‘kans van ziekte’ te bespreken. Hoewel dit misschien contra-intuïtief klinkt, leg ik uit dat de reden voor het pijnsignaal is om hen te waarschuwen voor het onderliggende weefsel dat ten goede moet worden veranderd. Ik ben het eens met het Cayce-perspectief dat de meeste ziekten het gevolg zijn van een langdurige onbalans in de normale fysiologie, veroorzaakt door voeding, levensstijl en mechanische pijn in de wervelkolom. Deze veroorzaken een storing in de controle van het zenuwstelsel, chronische ontstekingen en emotionele stress.

De metingen vermelden ook lymfatische stasis (niet-beweging) als een factor in de toxiciteit van fibromyalgie. Het lymfesysteem, onthoud, is die grote interne oceaan van zeewater die alle cellen baadt en de thuisbasis is van de meeste afweersystemen van het lichaam, terwijl het ook het afvalportaalsysteem is. Lymfevloeistof beweegt meestal door spiercontractie, dus een vorm van matige lichaamsbeweging, zoals wandelen, zwemmen of fietsen, is essentieel voor herstel van fibromyalgie. Armbewegingen en armzwaaien tijdens het lopen zijn van nature ontworpen om het “vuile zeewater” van de lymfe terug in de aderen (onder het sleutelbeen) te pompen, waar het uiteindelijk wordt gefilterd en gereinigd. Yoga-achtige ademhalings- en rekoefeningen produceren een gezonde wervelkolomflexibiliteit en verminderen de nadelige effecten van langdurige stress en werden vaak aanbevolen in de metingen, samen met deViolet Ray vanwege het ontspannende effect.

Lees ook eens:  Rechtszaak tegen NVWA om paardenvlees Selten

De huid en longen spelen ook een belangrijke rol bij het elimineren van giftige metabolische afvalstoffen. De metingen bevelen vaak aan om een ​​goed gehydrateerd lichaam in een stoomcabine (sauna) te transpireren in combinatie met oliën zoals toverhazelaar , wintergroen of jodiumtinctuur. Als dit niet beschikbaar is, vertel ik de patiënten om ongeveer 20 minuten in een warm bad te weken met het gordijn dicht. Om het eliminatieproces verder te helpen, raad ik aan om op je rug in het water te liggen en je lichaam in een strakke bal te knijpen, 10 seconden vast te houden (spiersamentrekking) en dan rechtop te zitten en 10 langzame, achterwaartse windmolens van de armen te doen (lymfatisch pompeffect ). Doe ten minste zeven herhalingen. Dit combineert het voordeel van zweten en een verhoogde lymfestroom voor een ontgiftend effect.

Ten slotte vermelden de lezingen, zoals bij veel andere ziektetoestanden, geest en ziel in verband met fibromyalgie. “De geest is de bouwer, of de geest is de moordenaar” is een bekend Cayce-axioma dat het gezondheids- of ziekte-effect van houding en emotie erkent. Met angst vervulde, kortstondige, boze mensen die zich gewoonlijk bezighouden met wat Zig Ziglar ‘stinkende denken’ noemde, betalen uiteindelijk een prijs voor het gebrek aan welzijn van hun lichaam. En het opnemen van veel informatie van buitenaf die angst en innerlijke onrust veroorzaakt, terwijl we ons volledig hulpeloos voelen om de situatie te verbeteren (CNN-syndroom), is wat Hans Selye “pathologisch alarmerend” noemde voor ons menselijke dieren. Omgekeerd wordt er regelmatig tijd besteed aan inspirerende lectuur en positieve gedachten over onze hoogste doelen en idealen, gevolgd door wat tijd voor gebed en meditatie of diepe ontspanning,

Fibromyalgie kan worden genezen en achtergelaten als men de veelzijdige oorzaken ervan herkent en een alomvattende benadering van de behandeling kiest.

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥