web analytics

Marinepiloten trainen ondanks gezondheidsrisico’s met virtual reality-bril

b626dccec4aff84441e56b73694ccdc1 via Angel-WingsOnderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van Virtual Reality (VR)-brillen/headsets gedragsveranderingen , evenwichtsproblemen , cognitieve problemen, oogproblemen ( pijn , veranderingen in het gezichtsvermogen), hoofdpijn en MEER kan veroorzaken. In feite, Facebook herinnerde miljoenen VR gezicht liners als gevolg van gebruikers rapporteren huiduitslag en netelroos!

Ondanks al het bovenstaande blijven technologiebedrijven VR-producten maken, promoten en verkopen voor educatieve en werkgelegenheidsdoeleinden

Boeing Center gebruikt virtuele training voor marinevliegtuigen
Het bedrijf toonde zijn nieuwe Boeing Jacksonville Training Systems Center of Excellence, waar het onderhoudstrainingssystemen ontwikkelt voor militaire vliegtuigen, waaronder de P-8 Poseidon-vloot van de marine op NAS Jacksonville.

Matt Soergel, The Florida Times-Union

(TNS) — Tijdens een rondleiding door Boeing’s nieuwe trainingsontwikkelingscentrum voor marinevliegtuigen, zette kapitein Matthew Pottenburgh gretig een virtual reality-bril op en pakte controllers op, terwijl hij zijn hoofd ronddraaide terwijl hij zich verwonderde over zijn nieuwe virtuele omgeving.

“Het werkt goed!” hij zei. “Het is net alsof je in het vliegtuig zit.”

Na een paar minuten deed hij ze glimlachend af.

‘Jon, je moet dit doen,’ zei hij tegen kapitein Jon Spore, een collega van Naval Air Station Jacksonville. Spore protesteerde: “Nee, het gaat goed met mij.”

Ze waren dinsdag aanwezig toen het bedrijf zijn nieuwe Boeing Jacksonville Training Systems Center of Excellence liet zien, waar het onderhoudstrainingssystemen ontwikkelt voor militaire vliegtuigen, waaronder de P-8 Poseidon-vloot van de marine op NAS Jacksonville.

De systemen, die dat vliegtuig tot in de kleinste details nabootsen, zijn ontworpen om degenen die aan vliegtuigen zullen werken, virtueel te laten leren. Ze laten ze fouten maken zonder risico’s. En ze laten ze virtueel oog in oog komen te staan ​​met problemen die ze anders misschien nooit zouden zien met hands-on training op echte vliegtuigen.

Lees ook:   Nederland als harde schijf

Het is perfect geschikt voor nieuwe, jonge onderhoudsploegen, zei Pottenburgh, commodore van Wing Eleven op het marineluchtstation.

“Zo leren ze”, zegt hij. “Ze zijn opgegroeid met mobiele telefoons, ze zijn opgegroeid met videogames, hun hersenen zijn op deze manier bedraad. Nu heeft onze training een inhaalslag gemaakt.”

Het nieuwe Boeing-centrum ligt aan Lake Gray Boulevard bij Blanding Boulevard, net ten noorden van Interstate 295 en niet te ver van NAS Jax.

Greg Krekeler, Senior Director of Government Training Systems and Services Engineering bij Boeing, zei dat de site binnenkort ook software voor vliegtuigbemanningen zal ontwikkelen, waaronder een full-motion vluchttrainer en een wapentactiektrainer.

De trainingssystemen worden vervolgens op de marinebasis geplaatst, waar training kan plaatsvinden op grote touchscreens en met virtual en augmented reality-systemen.

Instructeurs die de apparatuur gebruiken, kunnen fouten in de virtuele vliegtuigen veroorzaken, zodat studenten problemen kunnen oplossen die ze anders misschien niet in een echt vliegtuig zouden zien, zei Krekeler.

Daarna kunnen ze het opnieuw doen, zo vaak als nodig is.

Pottenburgh zei dat de virtuele training een “game-changer” zal zijn, ver verwijderd van praktische training op echte vliegtuigen.

“Eerlijk gezegd, de meer gecompliceerde procedures, die we niet vaak doen, kunnen ze nu doen wanneer ze maar willen. Als een matroos een verkeerde procedure uitvoert op de vluchtlijn, kan dat een vliegtuig beschadigen’, zei hij. “Hier zouden ze het de hele dag kunnen doen en leren hoe dat eruit ziet en wat er met een vliegtuig zou gebeuren, en het kost ons nul dollar.”

Boeing heeft ook faciliteiten op Cecil Airport, waar het onder meer vliegtuigen van de marine en het Korps Mariniers onderhoudt en modificeert. Het bedrijf zegt er binnenkort een nieuwe hangar en kantoorruimte te bouwen om zijn diensten te consolideren en uit te breiden.

Lees ook:   Simpele mensen met macht (the wave film)

De nieuwe hangar heeft bijna 270.000 vierkante voet ruimte, terwijl de kantoren meer dan 100.000 vierkante voet zullen zijn. Dat zal naar verwachting in januari 2024 worden geopend, waardoor naar verwachting 400 banen worden toegevoegd aan de 350 die al bij Cecil werken.

Bron

Ik kan niet tegen die bril… Vreselijk ding.. en nep.
Ik vind het niet echter overkomen dan dat wat je ooit had op een kermis met die cinema 2000, dat vond ik dan nog beter dan dit zeg maar.

Ik ben er dus niet dol op… 🙂

Gerelateerde artikelen

Back to top button