web analytics
...
Gezondheid & Uiterlijk

Allergie faktoren

Allergie faktoren 
1. Aardappel 

Symptomen: Darmproblemen, diarree, vermoeidheid, stijve gewrichten.  

Aardappelproducten komen onder andere voor in: Frites, veel kant en klaar producten (te vinden als aardappelzetmeel), zoals sauzen, soepen en elk ander product wat aardappelzetmeel gebruikt als verdikkingsmiddel. Denk bv. ook aan erwtensoep uit blik e.d. Let dus goed op! Het komt meer voor dan u denkt. Lees alle verpakkingen van producten die u overweegt aan te schaffen. 

2. Salycilaten 

Symptomen: Astma, eczeem, jeuk, oedeem (zwellingen in het gezicht en de keel), uitslag op de handpalmen en voetzolen, loopneus, roodheid, overmatig zweten. 

Salicylaten komen onder andere voor in: Aspirine, Cola (liever nooit meer gebruiken), koffie, vruchtensappen, paprikapoeder, oregano, dille, kerriepoeder, rozemarijn, Spaanse pepers, tijm, Courgette, honing, jam, radijs, witlof, Ananas, appels, frambozen, rozijnen, sinaasappels, dadels, gedroogde vruchten, druiven. Andijvie, augurken, olijven, Citroenthee, Limonadesiroop, pinda’s amandelen, kaas, ijs, yoghurtdrop, tandpasta, zoethout en als ergste: kauwgum. Heel veel antibiotica en andere medicijnen bevatten Salicylaten.  

3. Histamine 

Symptomen: Rood aanlopen, opvliegers, het gevoel van innerlijke hitte, zware hoofdpijn, hartkloppingen, duizeligheid, flauwtes, jeuk, branderig gevoel in mond en keel, zwakke en snelle pols, misselijkheid, buikkrampen, diarree, jeukende uitslag in gezicht en nek, netelroos, oedeem (huidzwellingen), migraine en hyperactiviteit. 

Hystaminen komen onder andere voor in: De meeste kaassoorten, met name oude kaas, zuurkool, de meeste worstsoorten, kippenvlees, veel vissoorten, alcoholhoudende dranken, verse spinazie, tomaten, bakkersgist, vleessalades e.d. 

4. Koemelk 

Symptomen: Darmproblemen, diarree, vermoeidheid, huiduitslag, rode vlekken, verkoudheid, vieze neus.  

Koemelk komt onder andere voor in: Melk, yoghurt, kaas, toetjes, koekjes, en ZEER veel andere producten. Het komt voor onder de naam: Lactose, koemelk, droge melkbestanddelen, melkpoeder, weipoeder, etc. etc.  

Lees ook:   ZAL RACE NAAR CORONAVACCIN EEN VAN DE OUDSTE DIERSOORTEN UITROEIEN?

5. Soja 

Symptomen: Darmproblemen, diarree, huiduitslag, rode vlekken, verkoudheid (vieze neus), overgeven, krampen, prikkelbaarheid, hyperactiviteit, onbeleefd gedrag, migraine, hoofdpijn, astma. 

Soja komt onder andere voor in: Soja komt voor in erg veel verschillende producten, onder andere aardappelsalade, aardappelkroketten, frites, snacks, gehaktballen, macaroni, braadmixen, engelse drop, bamigroenten, pizza, saté, soepgroenten, cake, gebak, kroepoek, pannenkoekmeel, etc. etc. 

Soja komt voor als sojamelk en sojameel. Als meel is het verwerkt in zeer veel andere producten, zonder dat dit op de verpakking is vermeld. 

6. Gluten 

Symptomen: Darmproblemen, diarree, hoofdpijn, migraine, astma, eczeem, loopneus, prikkelbaarheid, depressie, coeliakie, hoesten, schilferige huidverkleuring, schizofrenie, oedeem (vochtophoping) in de hersenen, roodheid op de armen, gewichtsverlies, moeheid, stoornissen in de menstruatie, afwijkingen van het mondslijmvlies, botpijn, opgezette buik. Bij kinderen: grote hoeveelheid vettige en stinkende en vaak schuimende ontlasting, meestal meerdere malen per dag. Onderontwikkeld tandglazuur, groeiachterstand, verlate pubertijd, terugkerende pijnlijke aften in de mond 

Gluten komen onder andere voor in: Brood, zetmeel (met uitzondering van maïszetmeel) tarwe, gerst, rogge, haver, veel kant en klaar producten, koekjes, muesli 

7. Caseine 

Symptomen: Netelroos, huidafwijkingen, astma, en nat eczeem bij baby’s  

Caseïne komt onder andere voor in: Magere yoghurt met vruchten, crèmesoepen, bloemkoolsaus, kaassaus, vissaus, groentebinders, koekjes, lunchmeat, toffees, lever en hampastei, lijm, papiercoating, zeep. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept