...
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Overheidsadviseur geeft toe dat maskers slechts “comfortdekens” zijn die vrijwel niets doen

Terwijl de Britse regering vandaag “vrijheidsdag” inluidt, wat allesbehalve is , heeft een prominente wetenschappelijk adviseur van de regering toegegeven dat gezichtsmaskers heel weinig doen om te beschermen tegen coronavirus en in feite gewoon “comfortdekens” zijn.

Dr. Colin Axon, een SAGE-adviseur voor de regering, vertelde de London Telegraph dat medici mensen een “cartoonachtig” beeld hebben gegeven van hoe microscopische virussen door de lucht reizen, en de maskers hebben gaten die tot 5000 keer groter zijn dan Covid deeltjes.

“De kleine afmetingen zijn niet gemakkelijk te begrijpen, maar een onvolmaakte analogie zou zijn om je voor te stellen dat knikkers worden afgevuurd op steigers van bouwers, sommigen kunnen een paal raken en terugveren, maar de meeste zullen er natuurlijk doorheen vliegen,” zei Axon.

“Zodra een deeltje zich niet op een biologisch oppervlak bevindt, is het niet langer een biomedische kwestie, het gaat gewoon over natuurkunde. Het publiek heeft slechts een gedeeltelijk beeld van het verhaal als informatie slechts uit één type bron komt, “vervolgde Axon, eraan toevoegend: “Medics hebben enkele van de antwoorden, maar niet een volledig beeld.”

Axon merkte op dat het “maskerdebat gaat over de reis van de deeltjes”, legde Axon uit dat “maskers druppeltjes en sputum van een hoest kunnen opvangen, maar wat belangrijk is, is dat SARS CoV-2 voornamelijk wordt verspreid door kleine aerosolen.”

“Een virusdeeltje van Covid is ongeveer 100 nanometer groot, materiaalopeningen in blauwe chirurgische maskers zijn tot 1000 keer zo groot, stoffen maskeropeningen kunnen 500.000 keer zo groot zijn”, drong Axon aan.

De professor merkte op dat “die spuitbussen ontsnappen aan maskers en het masker ondoeltreffend zullen maken”, en voegde eraan toe: “Het publiek eiste dat er iets moest gebeuren, ze kregen maskers, het is gewoon een troostdeken. Maar nu is het verankerd, en we verankeren slecht gedrag.”

Lees ook:   Metafysische associaties tussen emotionele/psychologische overwegingen en het fysieke lichaam.

“Over de hele wereld kun je maskermandaten bekijken en bovenop infectiepercentages leggen, je kunt niet zien dat maskermandaten enig effect hebben gehad”, merkte Axon verder op, eraan toevoegend dat “het beste wat je over elk masker kunt zeggen, is dat elk positief effect die ze wel hebben, is te klein om te meten.”

De opmerkingen van Axon sluiten aan bij die van Dr. Anthony Fauci, die in februari 2020 schreef dat een typisch in de winkel gekocht gezichtsmasker “niet echt effectief is in het buiten houden van virussen, dat klein genoeg is om door materiaal te gaan.”

Fauci keerde later zijn standpunt terug nadat de CDC Amerikanen begon aan te bevelen gezichtsbedekking te dragen. Soortgelijke aanbevelingen werden vervolgens wereldwijd gedaan, waarbij functionarissen van de Wereldgezondheidsorganisatie zelfs aanraadden dat maskers ONBEPERKT blijven .

Sociale-medianetwerken hebben lang gecensureerd en verwijderd informatie met betrekking tot de werkzaamheid van maskers, of het ontbreken daarvan, ondanks talrijke geloofwaardige onderzoeken die concluderen dat ze grotendeels nutteloos zijn bij het stoppen van de verspreiding van COVID-19.

Uit een onderzoek in Denemarken met 6.000 deelnemers bleek dat “er geen statistisch significant verschil was tussen degenen die maskers droegen en degenen die dat niet deden als het ging om besmetting met Covid-19”, meldde de  Spectator . 

“1.8 procent van degenen die maskers droegen, kreeg Covid, vergeleken met 2,1 procent van de controlegroep. Als gevolg hiervan lijkt het erop dat het effect dat maskers hebben op het voorkomen van de verspreiding van de ziekte in de gemeenschap klein is.”

Hoewel de regering zegt dat maskers vanaf vandaag optioneel zijn in het VK, hebben veel treinmaatschappijen en andere bedrijven gezegd dat ze verplicht blijven, wat wijdverbreide verwarring veroorzaakt.

Lees ook:   Man in scootmobiel neergestoken

https://www.infowars.com/posts/government-advisor-admits-masks-are-purely-comfort-blankets-that-do-virtually-nothing/

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button