web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

VR met advertenties met dank aan Facebook; Bevat mogelijk bijwerkingen voor hersenen, evenwicht en ogen

ae2cb5a447cf268dc7559f223951cbe6 AnGel-WinGs.nlOnderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van Virtual Reality (VR)-technologie gedragsveranderingen , evenwichtsproblemen , cognitieve problemen, oogproblemen ( pijn , veranderingen in het gezichtsvermogen), hoofdpijn en MEER kan veroorzaken. Uit onderzoek uit 2018 bleek zelfs dat kinderen die VR-headsets dragen 2-5 keer meer straling absorberen dan volwassenen!

Desalniettemin blijven bedrijven het produceren en verkopen aan mensen van alle leeftijden. Ongegeneerd privacy-invasief Facebook is daar een van en het experimenteert nu met het plaatsen van advertenties in zijn VR-apps.

Van de rand:


Drie grote vragen over de nieuwe VR-advertenties van Facebook

Gisteren nam Facebook een sprong die veel mensen al jaren voorspelden: het begon advertenties in virtual reality te plaatsen . Het bedrijf lanceerde een beperkte test van advertenties in drie Oculus Quest-apps en zei dat het het systeem zou uitbreiden op basis van feedback van gebruikers. De verhuizing is een keerpunt voor Oculus en brengt een van de meest controversiële functies van Facebook in een medium dat zowel idealisme als alarm oproept. En het roept drie grote vragen op over de toekomst en immersive computing van Facebook.

De eerste vraag is hoe diep Facebook advertenties zal koppelen aan hardwaresensorgegevens. Nog meer dan smartphones zijn Oculus Quest-headsets een goudmijn aan informatie over jou. Ze leggen nauwkeurige hoofd- en handbewegingen vast, foto’s van uw omgeving via volgcamera’s en microfoonaudio voor het spraakcommandosysteem van Facebook. Toekomstige headsets zullen waarschijnlijk nog meer intieme functies bevatten, zoals eye-tracking, die ongelooflijk nauwkeurige statistieken zou bieden over wat je aandacht trekt in VR.

Lees ook eens:   Take Your Pills | Official Trailer [HD] ] Netflix

Op dit moment zegt Facebook dat veel van deze gegevens ofwel nooit je headset verlaten of volledig zijn gesegmenteerd van zijn advertentiesysteem, en het zegt dat het “geen plannen” heeft om dingen te doen zoals gerichte advertenties op basis van bewegingsgegevens. Maar naarmate Facebook dieper ingaat op virtual en augmented reality, zal het gebruik van de speciale functies van zijn hardware voor advertenties een steeds aantrekkelijker vooruitzicht worden.

Immersive computing is een goudmijn aan intieme gegevens

Facebook werkt naar verluidt aan een fitnesstracker en heeft gesproken over het bouwen van AR-brillen die je zult gebruiken om met de wereld te communiceren. Deze producten zijn op maat gemaakt om kwantificeerbare inzichten over je lichaam en omgeving te produceren, en het is moeilijk te geloven dat Facebook geen plannen heeft om daar geld mee te verdienen – zelfs als Facebook Reality Labs-hoofd Andrew Bosworth heeft gezegd dat het bedrijf “niet echt gericht is op zakelijke model” vragen voor experimentele hardware. Oculus is Facebook’s eerste grote testcase voor adverteren op zijn eigen computerapparaat, en terwijl het advertenties op VR en andere hardware uitbreidt, zullen we zien hoe het omgaat met de rijkdom aan nieuwe gegevenstypen die het verzamelt.

De tweede vraag is hoe advertenties de VR-ontwikkeling zullen beïnvloeden. Verschillende van de bestverkochte VR-titels van dit moment voelen aan als substantiële console- of pc-games en verkopen tegen een vergelijkbare prijs. Het is daarentegen nog niet duidelijk welke app-genres goed werken met een op advertenties gebaseerd model. ( Blaston , de eerste game waarvan we weten dat deze advertenties bevat, is een duelleergame voor meerdere spelers die je in korte competitieve periodes speelt.) Wat die genres ook zijn, Facebook heeft zojuist een stimulans gecreëerd om er veel meer van te maken, aangezien ontwikkelaars een deel van de inkomsten betrokken.

Lees ook eens:   Een gids voor thuisgebaseerde COVID-behandeling Stapsgewijze artsenplan dat uw leven kan redden

Het is gemakkelijk om dystopische scenario’s voor te stellen, zoals een enorme bibliotheek met opvallende maar lage kwaliteit games en sociale apps vol met pop-ups, of het inbeslagname-inducerende corporate hellscape van Ready Player One . Het helpt niet dat de eerste tests van Facebook eruitzien als platte banneradvertenties van een website of freeware-game. Dat gezegd hebbende, Facebook is notoir kieskeurig over wat er in de Quest-bibliotheek gaat en er zijn geen aanwijzingen dat dit snel zal veranderen.

We kennen ook de definitieve vorm van VR-reclame niet.

Lees het volledige artikel


Natuurlijk zijn het niet alleen bedrijven die VR promoten. Sommige gezondheidsexperts bevelen het ook enthousiast aan hun patiënten aan (zie 1 , 2 . 3 , 4 ). Ik ruik een rechtszaak…

https://www.activistpost.com/2021/06/vr-featuring-ads-courtesy-of-facebook-includes-potential-for-side-effects-to-brain-balance-and-eyes.html

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥