web analytics

Mag een ziek kind worden ingeënt?

Het immuunsysteem van een ziek kind is hard aan het werk om iets te boven te komen, al is het ‘maar’ een simpele verkoudheid. Geef het kind de ruimte en de tijd om zijn weerstand te versterken en begin alleen bij een 100% gezond kind met vaccineren. Het maandschema van de vaccinaties is slechts een leidraad, die gevolgd kan worden. Dit is echter geen verplichting. Het later geven van de prik heeft geen gevolgen voor de op te bouwen bescherming. Een zwak of ziek kind heeft meer kans op bijwerkingen, zowel op korte als op langere termijn. De onderzoeken naar bijwerkingen van vaccinaties zijn uitgevoerd bij een groep gezonde kinderen.

Bij allergieën is er al sprake van een ontregeld afweersysteem. Deze allergieën kunnen toenemen door (verder) vaccineren.
Wanneer er ernstige aandoeningen zijn, vinden wij het vaccineren van kinderen bijzonder risicovol.
Helaas worden kinderen die het RVP volgen, ingeënt zonder dat er gekeken wordt naar onderliggende (erfelijke) ziekteaanleg.
Wanneer er een verzwakt immuunsysteem is, of wanneer dit door bepaalde medicijnen wordt onderdrukt, worden er geen of weinig antistoffen opgebouwd. Het profijt is dan dus dubieus, terwijl het afweersysteem extra onder druk wordt gezet, verder wordt ondermijnd en er belastende stoffen het lichaam binnenkomen.

https://www.nvkp.nl/veelgestelde-vragen/vaccineren-bij-ziekte-en-allergie/mag-een-ziek-kind-worden-ingeent/

Beetje logisch nadenken helpt…

Ik ging nooit als mijn kind ziek was of niet zo lekker.
Als ik opbelde zeiden ze steevast dat je gerust kon komen maar ik deed dat nooit.

Kreeg vast een aantekening hiervoor.
I don’t care, kind gaat voor.

Zij zeer zeker niet.

 

Lees ook:   Eindelijk zit je haar goed en dan is het winter

Gerelateerde artikelen

Back to top button