11 april 2021

 

Afvallen door hypnose

Afvallen door hypnose

image002 via Angel-Wings

image001 via Angel-Wings

E 621, bron van vetzucht?

19-11-2006: Het is een feit dat de Westerse wereldbevolking dikker wordt. Neemt u maar een kijkje op straat en aanschouw de vele jongeren, pubers en volwassenen met ongeproportioneerd vet rondom wangen, onderkin, heupen en buik. Luxe, gewoon van teveel eten en te weinig bewegen? Van schildklierproblemen? Of heeft het een diepere oorzaak, te vinden in ons voedsel?<
We geloven in een combinatie van diverse zaken. Niet iedereen wordt dik van teveel eten, sommige mensen hebben een probleem met de stofwisseling en kunnen zelfs met water en brood dikker worden. Natuurlijk wordt er heden ten dage steeds minder bewogen, anders zou men geen acties voeren om er iets aan te doen. De westerse mens zit teveel op de luie bank en laat het echte werk (als een ware manager) door een ander of door een computer doen. Het zij zo, niets dat wat vaker wandelen of trappen lopen kan oplossen…

 

Een ander groot probleem is een stofje dat massaal aan onze voeding wordt toegevoegd en u zowat op ieder hartig product in de ingredientenlijst kunt terugvinden: de smaakversterker en -vervormer E 621.

 

 

 

( Maatschappelijke gevolgen van E 621 zijn niet te overzien )
Het voedingadditief E 621 staat ook bekend als monosodiumglutamaat, ve-tsin of kortweg MSG. Soms hoort u het ook omschreven als de vijfde smaak umami, die in het lijstje na zoet, zout, zuur en bitter komt. De E 621 die in ons eten zit heeft men kunstmatig gemaakt op basis van de afvalstoffen van suikerproductie. Aziaten gebruiken dan weer meer sojabonen om aan de glumaten te komen en ook winning uit graan is gebruikelijk. In de natuur komen we MSG op veel plaatsen tegen. Het zit in veel eiwithoudende producten zoals vlees, melk, vis, schimmelkaas, paddestoelen, bonen, noem maar op. We treffen het tevens als neurotransmitter in het menselijk lichaam aan.

 

In de Chinese keuken draait veel rondom MSG. Gerechten als kroepoek, noedels en sambal bevatten heel grote concentraties E 621. Sinds 1968 bestaat er zoiets als het ‘Chinese restaurant-syndroom’, waarbij westerlingen na het eten van de gele keuken klagen over hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, een stijve nek en/of astmatische verschijnselen.
Er zijn geen Oosterse mensen die het ‘Chinese restaurant syndroom’ hebben, en zelfs in Azie waar men overdadig glumataanrijke producten eet zijn der geen meldingen. Daardoor lijkt het alsof alleen West-Europeanen en Amerikanen overgevoelig zijn voor E 621. Gek dat we er dan zo makkelijk mee omgaan; mogelijk is dat omdat er geen verduidelijkende wetenschappelijk onderzoeken zijn naar de rassenverschillen wat betreft MSG-opname of E 621-gewenning.

 

Hoe dan ook rommelt E 621 met de smaak van het eten. Op basis van wetenschappelijk onderzoek dan nog wel: in 1987 deed men een smaaktest waarbij baby’s de smaken zout, zuur, bitter, zoet en umami voorgeschoteld kregen. Ze prefereerden allemaal zoet en umani waardoor de onderzoekers concludeerden dat baby’s van MSG houden. Als reden gaven ze op dat moedermelk ook glutamaatrijk is. Het onderzoek wierp de vraag op of E 621 een universele smaak was. Vindt iedereen voedsel met monosodiumglutamaat lekkerder? Men vermoedde van wel en aangezien het zorgde voor meer afzet was de keuze tot massaproductie gauw gemaakt. Leve de economie, we worden er allemaal ‘beter’ van. Ahum…

 

De Franse geleerde France Bellisle deed er een studie naar en organiseerde diverse experimenten. Hij gaf proefpersonen uit verschillende leeftijdsgroepen voedsel waar extra MSG aan was toegevoegd en merkte dat er meer gegeten werd. Zijn harde conclusie was dan ook dat E 621 de voedselkeuze en eetlust manipuleert. Zelfs spruiten die voldoende met het middel zijn bewerkt smaken lekker voor een spruitwalger. “MSG kan zowel gezond als ongezond voedsel lekkerder maken, en je eet er bovendien meer van,” aldus professor France Bellisle.

 

Het staat ter discussie of een overdosis E 621 schadelijk is voor de hersenen of de mens in het algemeen. Een grote groep vorsers vermoedt van wel omdat glutamaten als neurotransmitter de hersenen stimuleren. Daarmee rommelen is niet goed dus er ligt een nogal direct verband. Vorig jaar publiceerde het European Journal of Clinical Nutrition een studie die een overdaad aan E621 verbond met zwaarlijvigheid, hersenschade en vraatzucht. De moderne ziektes, zeg maar…

Lees ook:   Ten onrechte behandeling voor kanker

 

Ratten hebben alleszins bewezen dat we het gebruik van E 621 inderdaad moeten terugdringen zoals de onderzoekers aanraden. Vier groepen zwangere ratten kregen elk een verschillende portie MSG. Na de bevalling kregen ook de jonkies het voedingsmiddel toegediend. Het experiment toonde aan dat de moederratten die het meeste E 621 hadden gekregen de meeste kans hadden op kleine, zwaarlijvige jongen. Ook de jongen hadden een grotere eetlust waardoor we gerust van aangeboren of overdrachtelijk verslavingsgedrag kunnen spreken.

 

( Ratten met E621-problemen moeten ook weer aftrainen… )

 

De ratten kregen overigens dosissen die niet veel verschillen van wat dagelijks in ons voedsel zit. Samenvattig: als de westerse mens zich niet aan een uitgebalanceerd dieet houdt is de kans groot dat hij zichzelf en het nageslacht opzadelt met grote problemen.

 

In het wetenschappelijk maandblad EOS van januari 2006 lezen we dat fundamenteel onderzoek naar de rol van E 621 in de voedselketen wordt tegengewerkt door de grote bedrijven. Hun broodwinning zou volgens het artikel teveel afhangen van MSG, al zegt men ook dat hier geen bewijzen voor zijn. Hoe dan ook: is uw leven en nageslacht u lief? Mijd dan het nieuwe getal van het beest: E 621. Tenzij je als ratten in de val wilt zitten…

 

Love handels

Op een gegeven moment verschijnt er een soort vetlaag om je maag heen, bij je taille. Die zit rondom je heen ook al ben je verder slank(er)
een soort stootkussentje dat verder eigenlijk niet bij je figuur hoort.
In de volksmond noemt men dit ook wel lovehandels.Het zou te maken hebben met een goed leven maar niets is minder waar.
Vet is nml een bescherming!
Teveel vet ook bij je taille wil zeggen datje lichaam je wil beschermen tegen iets.
Als het om je buik gaat is dat een teken dat er in je liefdesleven een onverteerbaar iets is. In de therapeutische praktijk blijkt steeds dat die lovehandels voorkomen bij mensen die seksuele verhoudingen hebben met partners die hen uitbuiten, maar wat ze niet onder ogen willen zien.
En zoals zo vaak dingen die je niet toelaat in je bewustzijn laat zich zien in de buitenwereld.

Een uitbreiding van dit stootkussen in de taille is de uitbreiding naar dikte in het algemeen. De dikke mensen die in therapie kwamen hiervoor hadden veelal een verschrikkelijk intiem leven, ze vrijen met mensen waarvoor zij een afkeer hadden, altijd pijn, altijd de neiging om over te geven, of ze noemden zichzelf zelfs homoseksueel, terwijl ze in feite alleen maar bang waren voor het andere geslacht.

 

Hoe depressiever hoe dikker ?

 

Als wij de golf van zwaarlijvigheid bij kinderen in dit land willen keren, moeten we naar de wortels gaan van wat kinderen ertoe aanzet zich zodanig te gedragen dat ze te dik worden

 

Bent u gespannen, afhankelijk of depressief? Koppig, hyperactief of teruggetrokken? Vette kans dat u te dik bent.

 

Kinderarts Julie Lumeng van de universiteit van Michigan komt tot de conclusie dat kinderen met overgewicht twee keer meer aan bovenstaande gedragstoornissen lijden dan andere kinderen.

 

Zij vergeleek data van 755 kinderen in de leeftijd van acht tot elf, wiens ouders een vragenlijst hadden ingevuld.

 

In het Canadese jeugdmagazine Odyssey (mei 2004) zegt Lumeng niet te weten waarom gedragsproblemen tot zwaarlijvigheid leiden, maar zorgen maakt zij zich wel:

 

‘Als wij de golf van zwaarlijvigheid bij kinderen in dit land willen keren, moeten we naar de wortels gaan van wat kinderen ertoe aanzet zich zodanig te gedragen dat ze te dik worden.’

Als je wilt afvallen moet je je zelf niet uithongeren

juist daar wordt je dik van

je lichaam houdt zo alles vast omdat het in een stress situatie terecht komt nml.

Het houdt alles vast omdat het niet tijdig voeding ontvangt.

Alles met regelmaat, om de  3uur iets eten, kleine beetjes niet teveel, maar normaal.

Zo houdt je de kachel van je lichaam op peil

je moet het zien als brandstof voor een motor, hou deze draaiend, dan blijft de stofwisseling ook op peil.

 

Gerelateerde berichten