...

23 juni 2021

 

Gordelroos wordt veroorzaakt door het waterpokkenvirus

  • De tarieven van Gordelroos nemen in de VS toe, mogelijk als gevolg van het toegenomen gebruik van het waterpokkenvaccin
  • Blootstelling aan waterpokken is beschermend tegen gordelroos, wat ernstige gevolgen heeft voor massale vaccinatie tegen waterpokken
  • Blootstelling aan waterpokken in de gemeenschap (of in uw huishouden, via uw kinderen) kan een beschermend effect hebben op het versterken van uw immuniteit tegen het virus, waardoor uw risico op gordelroos als volwassene wordt verlaagd
  • Onderzoek suggereert dat het waterpokkenvaccin een gordelroosepidemie zou kunnen veroorzaken door wild waterpokkenvirus te beperken
  • Waterpokken is meestal een milde ziekte bij de meeste kinderen, met een infectie die leidt tot levenslange immuniteit; het waterpokkenvaccin biedt alleen tijdelijke immuniteit, waardoor een persoon later in het leven vatbaarder kan worden voor een ernstigere infectie

Velen van jullie die dit lezen, herinneren zich waarschijnlijk waterpokken als kind. U was waarschijnlijk moe, koortsig en had een jeukende uitslag, die vervolgens opklaarde, waardoor u met levenslange natuurlijke immuniteit. Waterpokken krijgen was zo gewoon dat het een overgangsritueel was, dat vrijwel alle kinderen van schoolgaande leeftijd ervoeren.

Gordelroos wordt veroorzaakt door het waterpokkenvirus

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/12/04/can-chickenpox-vaccine-cause-shingles.aspx

Lees ook:   Fouten bij sport

Gerelateerde berichten