web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Voedsel dat in de magnetron wordt opgewarmd, is schadelijk

Voedsel dat in de magnetron wordt opgewarmd, is schadelijk

Bijna elk huis heeft een magnetron, die een vertrouwd huishoudelijk artikel is geworden. Een huishoudelijk apparaat verwarmt voedsel snel met krachtige straling. Veel studies suggereren echter dat het gebruik van een magnetron schadelijk is voor de gezondheid van de mens. Laten we eens kijken of deze verklaring waar is en hoe schadelijk het voedsel in een magnetron wordt verwarmd.

Mensen die na de ineenstorting van de USSR zijn geboren, weten waarschijnlijk niet dat het gebruik van een magnetron in het land van de jaren 70 tot 1991 verboden was. Een gedetailleerd onderzoek naar het effect van magnetrons op het voedsel dat erin verwarmd werd, alsook de gezondheid van de mens, werd in 1992 in de Verenigde Staten uitgevoerd.

De Amerikanen voerden een experiment uit waarbij 16 mensen betrokken waren, van wie de helft alleen voedsel voedde dat in een magnetron was verwarmd, en de rest – voedsel dat op de gebruikelijke manier werd bereid en verwarmd. Aan het einde van het experiment doneerden de deelnemers bloed voor analyse en wetenschappers analyseerden en vergeleken twee groepen mensen.

Degenen die microgolfvoer aten hadden een hoger cholesterolgehalte en een lager hemoglobinegehalte. Wetenschappers hebben geconcludeerd dat voedsel uit de magnetron schadelijk is.

Dit is echter niet het eerste en niet het laatste onderzoek op dit gebied. In 1991 werd door Zwitserse wetenschappers een artikel voorbereid over de effecten van voedsel uit een magnetron op het menselijk lichaam. Wetenschappers concludeerden ook dat dit keukenapparaat een negatief effect heeft op de voedingssamenstelling van voedingsmiddelen.

Deelnemers gebruikten één soort melk en doneerden vervolgens bloed voor analyse. Rauwe en gepasteuriseerde melk werd in het experiment gebruikt. Evenals melk, die wordt verwarmd in de magnetron en op het fornuis. Groenten waren ofwel rauw of gekookt of ontdooid in een magnetron. De resultaten waren vergelijkbaar met die van Amerikaanse onderzoekers: het niveau van “slechte” cholesterol is hoger, het niveau van hemoglobine is lager.

Rusland heeft ook onderzoek op dit gebied uitgevoerd. In de loop van het experiment ontdekten wetenschappers kankerverwekkende stoffen in voedingsmiddelen die in een magnetron werden verwarmd. Vooral gevaarlijk was het verwarmen / ontdooien in de magnetron van vlees, aangezien de kans op de vorming van een carcinogeen toeneemt, groenten en fruit, evenals zuivelproducten. Bovendien daalt de voedingswaarde van voedsel bij blootstelling aan microgolfstraling van 60 tot 90 procent.

Denk dus een paar keer na voordat je besluit om deze handige “kachel” te gebruiken.

https://www.pora.ru/health/prophylaxis/24659.html

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥