web analytics

Kleuren en betekenis

 

Blauw

33e0ec08277d9231c83baf58f1967be9 via Angel-Wings

Basiseigenschappen van de kleur Blauw.

1. Blauwe stralen verhogen de stofwisseling en de vitaliteit.
2. Blauwe stralen bevorderen de groei.
3. Blauwe stralen vertragen de werking van het hart en zijn daarom goed toepasbaar bij hartkwalen.
4. Blauw werkt in het bijzonder op het bloed in en heeft een opwekkend effect.
5. Blauw heeft antiseptische eigenschappen en doodt bacterieen; het vermindert en beheerst ettervorming.
6. Blauw is koud, electrisch en heeft samenstrekkende invloeden.
7. Blauw trekt slagaderen, aderen en haarvaten samen en verhoogt daarmee de bloeddruk.
8. Blauw werkt kankervorming tegen.
9. Blauwe stralen zijn zeer fijn, hebben een groot doordringend vermogen en zijn bij uitstek geschikt bij ontstekingen, waarop ze een kalmerende en verkoelende invloed hebben.
10. Blauw is de harmoniebrengende evenwichtherstellende kleur, die de bloedstroom weer op een normaal niveau kan brengen wanneer het bloed overactief en ontstoken is.
11. Blauw vermindert zenuwachtige opwinding.
12. Blauw werkt verkoelend, kalmerend en ontnuchterend.

Lichtjes:

13. De psychologische effecten van blauw :

a) het is heilzaam bij te grote opwinding.
b) is heilzaam in gevallen van manische depressiviteit in de manische fase ( rood voor de depressive fase ).
c) het werkt bij emotionele klachten kalmerender dan groen.
d) het is de kleur voor meditatie en spirituele verruiming.
e) het ontspant de geest en beheerst de keelchakra, die het centrum van de creativiteit vormt.
f) het werkt gunstig bij lichamelijke en psychische bijziendheid, want het richt het ik naar buiten, waardoor het individu zich bewuster van zijn omgeving wordt en in betere harmonie met zijn omgeving kan leven.
g) het wordt gebruikt om de introverte persoon uit zijn schulp te halen.
h) Blauwe stralen : men heeft waargenomen dat na een behandeling van 10 minuten met blauwe stralen de meeste mensen vermoeid raken en zich depressief gaan voelen.
i) Blauwe kleding en blauw meubilair wekken indien niet gebroken door andere kleuren, vermoeidheid en gevoelens van depressie op.
j) Blauw is de kleur van de waarheid, toewijding, rust en oprechtheid.
k) Blauw is de kleur van de intuitie en de hogere geestelijke vermogens.

Hou je van blauw?

Blauwe personen zijn harmonieus, kalm en geduldig. Ze zijn gevoelig voor de behoeftes van anderen en vormen een sterke verbondenheid. Hoewel blauw koel en overtuigend is, kan de kleur ook kwetsbaar zijn. Blauw is de kleur van kalmte en vrede en is voor veel mensen de favoriete kleur.
Aangezien blauwe personen een zeer hoog plichtsbesef hebben, moet u uitkijken voor perfectionistische neigingen. Hoewel uw zachtaardige kant het altijd zal winnen, kan perfectionisme u buitengewoon veeleisend maken. Sociaal bent u zeker, maar u geeft de voorkeur aan uw eigen cirkel van goede vrienden. U overdenkt dingen goed voordat u spreekt en handelt. Over het algemeen bent u behoudend, rustig en betrouwbaar. Wanneer iemand uw vertrouwen schaadt, bent u diep gekwetst.
Begrippen die geassocieerd worden met de kleur blauw zijn: harmonisch, kalm, overtuigend, kwetsbaar en geduldig.

Hou je niet van blauw?

Een afkeer van blauw kan rusteloosheid betekenen. Wellicht zijn dit mensen die de behoefte hebben om te ontsnappen aan de eentonigheid waarin ze zich vervelen. Ze kunnen het zat zijn om nog langer afhankelijk te moeten zijn, maar hun geweten zegt dat ze moeten blijven. Donkere kleuren blauw kunnen voor verdriet of melancholie staan.

 

Ondanks dat de kleur geel niet romantisch is, krijg je hier een heel romantisch gevoel van:

Geel

Basiseigenschappen van de kleur Geel.

1. Geel is uitstekend voor de zenuwen en de hersenen; het stimuleert de motoriek en draagt bij aan de opbouw van de zenuwen.
2. Gele stralen beschikken over positieve magnetische stromen, die de zenuwen versterken en de hersenen stimuleren.
3. Geel oefent een stimulerende, zuiverende en eliminerende werking uit op de lever, de ingewanden en de huid; geel verleent kracht aan het spijsverteringskanaal.
4. Geel zuivert de bloedstroom; geel activeert het lymfatische zenuwstelsel.
5. Geel brengt de milt tot rust en is een purgerend, wormverdrijvend en gal  afdrijvend middel.
6. De psychologische invloeden van geel zijn :
Heilzaam bij moedeloosheid en melancholie. Voor de mensen uit de oudheid was geel de levens brengende kracht; geel suggereert plezier, vrolijkheid, vreugde. Het is de kleur van het intellect, zij het eerder de kleur van de waarneembare kant van het intellect dan van de redenerende kant.

Hou je van geel?

Gele personen zijn perfectionistisch, positief en energiek. Ze houden van vernieuwing en uitdagingen en hebben een onderzoekende geest. Hun ambities worden vaak gerealiseerd en ze zijn bijna altijd in een vrolijke stemming. Geel wordt geassocieerd met de zon en is warm en stralend.
Net als de zon, ziet de geelliefhebber zich vaak als de persoon om wie alles draait. U kunt egoïstisch zijn, u houdt er niet van om op de tweede plaats te komen. Hoewel u van naturen vrijgevig bent, bent u diep van binnen vrij verlegen waardoor u vaak gereserveerd overkomt. U bent origineel en de beste ideeën komen vaak van u. Pas als het aankomt op andermans ideeën, kunt u ongeduldig zijn. Zeker als u vindt dat ze minder doordacht zijn dan de uwe.
Personen die u als vriend hebben vinden u betrouwbaar, vandaar dat ze u vaak hun diepste geheimen vertellen. U bent algemeen bezorgd over het goede van de maatschappij. Dit uit u meer door er over te praten dan door er daadwerkelijk wat aan te doen.
Begrippen die worden geassocieerd met geel zijn: originaliteit, vindingrijkheid, idealisme, creativiteit, artisticiteit en spiritualiteit.

 

Prachtige kleuren gang, met behulp van de zon.:

Hou je niet van geel?

Personen die niet van de kwaliteiten van deze stralende kleur houden zijn realistisch, praktisch en aards. Zij staan vaak kritisch tegenover personen die deze eigenschappen niet bezitten.
Tegenover veranderingen staan ze sceptisch. Ze houden zich liever bezig met de dingen waarvan ze zeker zijn dat ze te bereiken zijn. Zekere resultaten zijn belangrijk, dit voorkomt teleurstellingen.

 

Groen

Basiseigenschappen van de kleur Groen.

1. Groen is een negatieve kleur en is noch zurig noch alkalisch en kan worden gebruikt waar blauw heilzaam werkt.
2. Zowel lichamelijk als mentaal werkt groen verkoelend, sussend en kalmerend. Op uitgeputte mensen zal groen aanvankelijk een gunstige invloed uitoefenen, maar zal na enige tijd bij hen toch in vermoeidheid resulteren.
3. Groen werkt in op het sympatische zenuwstelsel; het ver licht de spanning in de bloedvaten en verlaagt de bloed druk.
4. Groen verwijdt de haarvaten en roept een gevoel van warmte op.
5. Groen werkt emotioneel stabiliserend en stimuleert de slijmafschijding.
6. Groen werkt als een slaapverwekkend middel op het zenuw stelsel in en is bruikbaar bij slapeloosheid, uitputting en geirriteerdheid.
7. Groen wordt geacht de kleur van vitamine B1 te zijn.
8. Groen bouwt spieren en weefsels op.
9. Groen is een minnedrank en een sexueel tonicum.
10. Groen werkt desinfecterend, doodt kiemen en bacterieen en is een antiseptisch middel.

Colour Love // 77 - colour palette, color, green, yellow, blue, orange, bright, neon, fluro, bird:

 

Hou je van groen?

Groene mensen zijn kieskeurig, vriendelijk en vrijgevig. Ze zijn de goede burger, bezorgde ouder en betrokken buur. Groen is de meest talrijke kleur en balanceert tussen warmte en koelheid waardoor groene personen meestal stabiele personen zijn.
Aangezien groen een veelzijdige kleur is bent u erg sociaal. U bent intelligent en begrijpt nieuwe ideeën. Personen in uw omgeving zien u als een aandachtig, loyaal iemand. Verder bent u supergevoelig voor wat goed of slecht is.
Omdat het voor u belangrijk is om waardering te krijgen, kunt u vaak iets te goed zijn. Daarnaast voelt u zich niet echt geroepen om iets nieuws te doen maar doet u liever iets wat algemeen geaccepteerd is. Groene mensen eten graag lekker en veel. Dit heeft tot gevolg dat het vaak moeilijk is om de pondjes er weer af te krijgen. Verder praten groenliefhebbers graag over andere mensen en kunnen ze soms iets te jaloers zijn.
Begrippen die geassocieerd worden met groen zijn: loyaal, vriendelijk, sociaal, intelligent, vrijgevig, jaloers.

Lees ook:   Duitse artsen over COVID-19: 'We hebben veel bewijs dat het een nepverhaal is over de hele wereld'

Hou je niet van groen?

Personen die niet van groen houden, hebben weinig op met de sociale kwaliteiten van groenliefhebbers. Zij hebben ook een sterke behoefte om erkenning te krijgen maar uiten dit vaak op een tegendraadse manier. Bijvoorbeeld door hun aparte humor waar je soms erg om moet lachen, maar die soms ook wel eens iets te ver gaat. Denken, kijken en doen zoals de meeste mensen ligt niet in hun aard. Een gezellig uitstapje met familie, of een rustige zaterdagavond thuis heeft niet echt hun voorkeur.

Sam omdat ik deze kleuren en waterval vet vindt.:

11. De psychologische invloeden van groen zijn :

a) het werkt emotioneel kalmerend. Bij emotionele storingen het hoofd met groen behandelen.
b) het maakt het etherisch lichaam losser en gelijkmatiger.
c) het is de kleur van energie, jeugd, groei, onervarenheid, vruchtbaarheid, hoop en nieuw leven.
d) het is de kleur van nijd, jaloezie en bijgeloof.
Basiseigenschappen van de kleur Indigo.

Colored leaves More:

Indigo

45828a2754bc03a1227806bc9430ff13 via Angel-Wings

1. Indigo is electrisch, verkoelend en ontnuchterend.
2. Indigo stimuleert de bijschildklieren en onderdrukt de werking van de schildklier.
3. Indigo zuivert de bloedstroom.
4. Indigo bouwt de witte bloedlichaampjes in de milt op.
5. Indigo vermindert of stopt overmatige bloedingen.

 

Oranje

Basiseigenschappen van de kleur Oranje.

1. Oranje heeft een kramp tegengaande werking; gebruik oranje voor spierkrampen en alle andere krampen.
2. Spectroscopisch gezien is oranje de kleur van calcium.
3. Oranje bevordert de calciumstofwisseling in het lichaam en versterkt de longen.
4. Oranje verdient aanbeveling bij abnormale perforatie van de maag en kan tevens als braakmiddel worden gebruikt.
5. Oranje stimuleert de melkproductie na de geboorte van een kind.
6. Oranje stimuleert en verhoogt de polsslag, maar oefent geen invloed uit op de bloeddruk.
7. Oranje heeft invloed op de milt en de pancreas en bevordert de assimilatie en de bloedsomloop.

Deep purple walls and palm trees. Stone & Living - Immobilier de prestige - Résidentiel & Investissement // Stone & Living - Prestige estate agency - Residential & Investment www.stoneandliving.com:

8. De psychologische effecten van oranje :

a) het combineert lichamelijke energie met mentale kwaliteiten.
b) het maakt de energie vrij uit de chakra’s van de milt en de pancreas.
c) het is de kleur voor ideeën en mentale concepten.
d) het versterkt het etherische lichaam, verlevendigt de emoties en schept een algemeen gevoel van welbehagen en opgewektheid en/of symboliseert warmte en voorspoed.
9. Oranje is de kleur van warmte, vuur, wilskracht en tijdelijke macht.

1198c58306c08a22261a93e8ef661ef3 via Angel-Wings

Hou je van oranje?

Oranjeliefhebbers zijn harde werkers, avontuurlijk en enthousiast. Ze houden van het gezelschap van gelijkgestemde mensen. Oranjeliefhebbers hebben een sociaal en gezellig karakter. Omdat oranje een combinatie is van rood en geel heeft het veel karaktereigenschappen van beide kleuren. Mindere intens en passioneel dan rood is de geestelijke kracht van oranje. De kleur is vibrerend en warm als herfstbladeren.
Aangezien oranje een heldere kleur is, geldt dit ook voor uw stemming. U bent een goed geaard, open en extrovert persoon met een flink doorzettingsvermogen. Door de combinatie van rood en geel kunt u veranderlijk zijn. Men zegt vaak van oranje personen dat de laatste vriend de beste vriend is. Als oranjeliefhebber bent u een onafhankelijk en zoekt u altijd naar een nieuwe wereld om te veroveren. Succes in zaken komen daarom ook vaak makkelijk. U bent een levendig en charmant persoon en u weet deze eigenschappen te gebruiken.
Woorden die kunnen worden geassocieerd met oranje zijn: vrolijk, enthousiast, gezellig, open, onafhankelijk en charmant.
Als uw voorkeur meer uitgaat naar perziktonen dan heeft u dezelfde eigenschappen als de oranje persoon maar bent u minder assertief. U bent een harder werker die meer optreedt als waarnemer dan deelnemer. Ook u bent vriendelijk en charmant, maar wel een stuk subtieler.

715af8bce5026e93cc6868ecce522aec via Angel-Wings

Hou je niet van oranje?

Mensen die niet van oranje houden, hebben niet zoveel op met groepsgebeurtenissen. Ze houden niet van feestjes, hilariteit en uitbundigheid. Ze zijn kritisch en kunnen zich heel goed alleen vermaken. Liever hebben ze een klein aantal goede vrienden dan een grote sociale kring. Als ze eenmaal een vriend hebben gemaakt, is het ook een vriend voor het leven.

Rood

cca57b5a109ae40416e40c9e7451676d via Angel-Wings

Basiseigenschappen van de kleur Rood.

1. Rood is het vuurelement. Vuur is voor alle levende wezens belangrijk want zonder warmte zou geen enkele beweging of activiteit mogelijk zijn.
2. Rood stimuleert en prikkelt het bloed en de zenuwen.
3. Rood stimuleert de zenuwen van de zintuigen en is daarom bruikbaar bij storingen op het gebied van het ruiken, zien, horen, proeven en tasten.
4. Rood activeert de bloedcirculatie, prikkelt de hersenvloeistof en het sympatische zenuwstelsel.
5. Rood bouwt hemoglobine op.
6. Rode stralen brengen warmte voort, die het tastbare lichaam vitaliseert en energie geeft.
7. Rood stimuleert de lever.
8. Rood is weldadig voor het spierstelsel en de linkerhersen hemisfeer
9. Rood gaat irritaties tegen en de afgegeven warmte is een weldaad voor samengetrokken spieren
10. Rode stralen ontleden de zoutkristallen in het lichaam en werken als een katalysator bij de ionisatieprocessen. Zonder ionisatie zou niets in het lichaam kunnen worden opgenomen. De ionen zijn de dragers van de elektromagnetische energie in het lichaam.
11. Rood splitst de ijzerhoudende zoutkristallen in ijzer en zout, waarbij de rode bloedlichaampjes het ijzer absorberen en de nieren en de huid vervolgens het zout elimineren.
12. Rode stralen maken warmte vrij en heffen congestie en slijmvorming op.
13. De psychologische invloeden van rood zijn :
Rood vertegenwoordigt psychologisch gezien warmte, vuur, warmbloedigheid, boosheid, humeurigheid, gevaar en vernietiging. Rood stimuleert, prikkelt en werkt als een irriterend middel. Rood geeft iemand een gevoel van kracht.
14. Rood kan het verziende individu helpen egocentrischer te worden. In dit geval trekt het rood het ik terug naar zichzelf en dat is belangrijk, omdat deze mensen teveel op de buitenwereld en te weinig op zichzelf gericht zijn. Rood wordt ook toegepast om de extraverte persoon terug in zijn schulp te krijgen.

Van donker naar licht verkleuren deze blaadjes telkens door. Een kringloop die nooit stopt, altijd weer een nieuw begin:

 

Hou je van rood?

Rode mensen hebben de smaak van het leven te pakken. Ze zijn uitbundig, levendig, optimistisch, emotioneel en extrovert en zitten het liefst overal bovenop. Van rood gaat het hart sneller slaan, verzwakt de ademhaling en stijgt de bloeddruk. Rood wordt geassocieerd met vuur en bloed en is als kleur onmogelijk te ontwijken. Dit geldt ook voor u!

Lees ook:   Gezondheid en leeftijd

Aangezien rode mensen hunkeren naar opwinding in het leven kan routine u helemaal gek maken. Het besluit om aan iets nieuws te beginnen maakt u rusteloos en wispelturig. Verder is het voor u moeilijk om objectief te zijn en heeft u de neiging om meningen van anderen over te nemen. Goedbedoelde adviezen slaat u echter liever in de wind en geduld is niet uw meest positieve kant. Boven alles bent u een opwindend en stimulerend personen om bij te zijn. Zonder rode mensen zou de wereld een stuk saaier zijn.
Uw sleutelwoord is verlangen. Verlangen naar ervaring en het volledig benutten van het leven.

Begrippen die worden geassocieerd met rood zijn: winnaar, streber, intens, impulsief, actief, concurrerend, uitdagend, agressief en gepassioneerd.

Hou je niet van rood?

d7e122de134bf76d7157e4a07120bfc2 via Angel-Wings

Mensen die prikkelbaar of vermoeid zijn en te veel dingen aan hun hoofd hebben, keren zich meestal af van rood. Zij voelen zich meer aangetrokken tot kleuren die rust en ontspanning geven. Mensen die niet van rood houden, kennen hun grenzen, ze zullen niet gauw overwerkt raken.
Omdat rood vooral geassocieerd wordt met uitbundigheid en passie, kan een afkeer voor deze kleur betekenen dat deze gevoelens op dit moment in uw leven iets te veel zijn. Misschien verveelt de agressiviteit en intensiteit van rood. Het kan ook betekenen dat iemand meer uit het leven zou willen halen, maar bang is om die stap in het onbekende te nemen.

 

Paars

Hou je van paars?

c217dba6e997e89e8bb9a49779d16b3d via Angel-Wings

Paarse mensen zijn raadselachtig en bijzonder creatief. Nieuwe spirituele ideeën pikken ze snel op. Mensen die zichzelf anders beschouwen dan de gemiddelde bevolking of onconventioneel zijn, geven de voorkeur aan paars. De kleur paars heeft een aura van mysterie en intrige en is vaak de favoriete kleur van kunstenaars.
Aangezien paars een menging is van de contrasterende kleuren rood en blauw, bent u vaak in conflict met uzelf. U bent constant bezig de uitbundigheid van rood en de rust van blauw in balans te brengen. Uw omgeving ziet u als vrijgevig en, op sommige momenten, charmant. Er wordt wel eens gezegd dat paarse mensen makkelijk zijn om mee te leven en moeilijk om te leren kennen. Wanneer u vrijuit met uw vrienden praat, hebben zij het gevoel dat u geheimzinnig bent en dingen voor ze achter houdt.
Begrippen die geassocieerd worden met de kleur paars zijn: geestig, goede kijk, gevoelig, ijdel en somber.

Hou je niet van paars?

2b5c58ee1c260297d50c0fcfe71c948f via Angel-Wings

Personen die niet van paars houden zijn conventioneel en aards. Met de onzekerheid, die ze diep in zich voelen, hebben ze goed leren omgaan. Toch willen ze graag aardig en aantrekkelijk gevonden worden. Nare ervaringen uit het verleden kunnen er toe leiden dat mensen die niet van paars houden zich afsluiten voor emoties.

Kleuren:

Roze

Hou je van roze?

Roze mensen zijn geïnteresseerd in de wereld om hen heen. Ze zijn vriendelijk maar hebben de neiging om innerlijke gevoelens verborgen te houden. Roze is de meer vriendelijke uitvoering van rood waarin passie wordt gematigd door zuiverheid. Geweld in welke vorm dan ook brengt u van streek.
Aangezien roze mensen zachtaardig zijn ontwijkt u liever de agressie en opwinding van rode mensen. U bent getalenteerd, charmant en warm. Als roze persoon bent u de ongeneeslijke romanticus die houdt van lange strandwandelingen en dineren bij kaarslicht.
Ooit was het taboe voor een man om roze een mooie kleur te vinden. Tegenwoordig mag hij zijn zachte kant tonen en ook van roze houden.
Begrippen die worden geassocieerd met roze zijn: romantiek, lieflijkheid, gevoeligheid, fijnheid en zachtheid.

ed06d99ac13aa3f8989907917dc72af6 via Angel-Wings

Hou je niet van roze?

Zachte tinten halen niet veel emotie boven bij personen die deze kleur niet mooi vinden. Veel mensen staan onverschillig tegenover roze. Zij vinden de kleur te soft, te weinig uitgesproken, ze missen de heftige emotie! Wanneer je niet van roze houdt, dan ben je op zoek naar opwinding in het leven en daarvoor volstaat roze gewoonweg niet.

 

Play this quiz to find out what color suits you.:

 

KLEUR & BETEKENIS

De primaire kleuren hebben elk een eigen betekenis. Die betekenis is door de eeuwen heen hetzelfde gebleven en geldt voor iedereen.

Rood

Wat komt het eerst bij je op als je aan de kleur rood denkt? Vuur, liefde, agressie en brandweer. Kortom, aanwezigheid. Wil je de aandacht, ga dan gekleed in rood. Een volledig rood mantelpakje is misschien wat overdreven. Subtieler is het wanneer je een rode sjaal, of een topje draagt.
Als iedereen rood draagt, is het effect van aanwezigheid natuurlijk verdwenen. Dit gebeurde tijdens de inauguratie van Bill Clinton. Alle vrouwen achter hem droegen een rood mantelpakje. Behalve Hillary Clinton. Zij droeg knalblauw en daarmee viel zij het meest op.

Blauw

Blauw is de kleur van betrouwbaarheid. Het is een prima kleur om in te solliciteren. Marineblauw staat iedereen. Ben je donker van haar en huidskleur, dan kun je ook donker blauw (tegen zwart aan) dragen. Voor blonde mensen is RAF-blauw een goede kleur.

Groen

Milieu, kalmte, rust. Dat is de betekenis van groen. Ga je bij Greenpeace of een andere milieuorganisatie solliciteren, dan maak je een goede kans met iets groens in je kleding. De gemengde kleur Aqua (blauw-groen) is een chique kleur die kalmte en rust uitstraalt. Aqua of petrol en is eigenlijk de enige kleur die door iedereen gedragen kan worden; je huid ziet er gaver en egaler uit – werkt ook voor je billen als je in badpak of bikini bent.

Geel

Geel is de kleur van ‘opletten’. Het is de tegengestelde kleur van blauw. Wanneer je blauwe ogen hebt waar je de nadruk op wilt leggen, trek dan iets geels aan en je oog zoekt automatisch naar blauw… Dit is trouwens een interessant fenomeen; je oog zoekt altijd de tegenovergestelde kleur op. Ook al weet jij niet bewust te vertellen welke kleuren in het kleurenwiel naast of tegenover elkaar zitten, je oog weet het feilloos te vinden. Hier kun je gebruik van maken…

In Azië heeft geel een keizerlijke betekenis.

After the last whisper of summer disappears, Autumn arrives like a sigh... Here are some of my favorite glimpses of autumn, expre...:

Zwart

Zwart is, net als wit, een religieuze kleur. De kleur van de rouw. Maar het heeft ook een rebelse betekenis. Ooit een Hells Angel met een roze leren jack gezien? Dat komt niet stoer over!

Toch staat een hoop mensen de kleur zwart niet (zoals blondines). Draag nooit een pak geheel in het zwart. Als je het combineert met een andere kleur, haal je de heftigheid ervan af en maak je het sprankelender. Zwart is ook een kleur die iemand beschermt tegen andere energieën, mensen die zich graag afzonderen dragen graag zwart, ook mensen die veel nadenken en creatief zijn. Artiesten en kappers dragen ook vaak zwart of alternatieve mensen.

Lees ook:   Late lymeklachten

Wit

Reinheid, trouw, maar ook rouw is de religieuze betekenis van wit. Echt blanke mensen staat wit niet echt, daarom zijn trouwjurken in offwhite, crèmekleur of ivoor beter (zie voor meer informatie blond haar).

Geel

De vrolijke kleur van de zon
Geel maakt je vrolijk en opgewekt. Geel houdt je alert, stimuleert en geeft een onbezorgd en vrij levensgevoel. Geel is de symbolische kleur van blijdschap.

Geel heeft betrekking op zenuwen en ademhaling. Werkt goed bij organische zenuwen, hoofdpijn, stembandproblemen, longen, bronchitis, ademhaling. Activeert de lever, galblaas en luchtwegen en heeft een gunstig effect op de darmen.

Rood

De krachtige kleur van de liefde
Rood werkt stimulerend, inspirerend en straalt kracht uit. Het is de kleur die het sterkst iets in beweging kan zetten. Rood is opwekkend en activeert de lichaamsgeest. Het geeft ons nieuwe energie en een aangenaam gevoel.

Rood heeft betrekking op bloed en geslachtsorganen. Activeert het hart en heeft een gunstige werking bij verkrampte spieren, spanningen, verwonding, infecties, koorts, zuren.

Orchidaaorchid:

Blauw

De rustgevende kleur van de zee
Blauw werkt verkoelend, kalmerend en ontspannend.
Blauw heeft betrekking op chronische ziekten en aandoeningen. Werkt goed bij vermindering van weerstand en virusontwikkeling, jicht, reuma, verkoudheid, verstopping in het bloed-systeem, depressies, verkalking. Heeft een harmoniserend effect op de stofwisseling en de darmactiviteit.

Groen

90c8573f36383196fefebdba27998939 via Angel-Wings

De verfrissende kleur van bos, gras en kruiden
Groen is ideaal voor een rustige en diepe ontspanning. Verschaft emotioneel evenwicht.
Groen licht werkt kalmerend; het geeft ontspanning en harmonie.

Groen heeft betrekking op de spijsvertering. Werkt goed voor maag, darmen, blaas, bloedarmoede, duizeligheid, abcessen, koorts.

Oranje

De creatieve kleur van sinaasappels
Ook oranje maakt vrolijk en opgewekt.
De kleur oranje heeft te maken met gezelligheid en creativiteit.

Oranje licht geeft goede resultaten bij depressie, zwaarmoedigheid, angsten.

Violet

De intense kleur van bloemen
Violet staat voor koninklijkheid, waardigheid.
Het hoort bij dienstbaarheid.
Violet staat voor spiritualiteit; het is een fijne kleur om in jezelf te keren.

Violet licht heeft een gunstige werking op de milt en het lymfesysteem.

Kleuren en betekenissen

De betekenissen van kleuren worden door ieder vaak een beetje anders geïnterpreteerd. Hieronder volgen de betekenissen die ik toeken aan de kleuren.

Rood : De kleur van de emoties. Zowel in negatieve als positieve zin dus van liefde tot haat. Het is een aardse kleur, een sterke aanwezige kleur van mensen met veel levenskracht en vitaliteit.

Oranje: Deze kleur is een zonnige kleur en daarom de kleur van de energie. Deze kleur is vaak sterk aanwezig bij paranormaal genezers. Deze kleur kan te maken hebben met een verantwoordelijkheidsgevoel dat kan uitmonden in zowel trots als wraak. Het kan de kleur zijn van een energiek mens maar kan ook in combinatie met andere kleuren zoals b.v. blauw aantonen dat iemand te weinig energie heeft.

Composition. Positioning. This grouping of clovers combined with the aperture make it seem as if the water drops were intentionally put there to take the picture, although it is unlikely that they were:

Geel: Dit is de kleur van het intellect. Een kleur die je b.v. kunt vinden bij Wiskundigen. Mensen met veel geel kunnen zich goed concentreren en focussen, maar het kan ook zijn dat ze juist te veel mentaal en rationeel bezig zijn en daardoor hun gevoelswereld op een tweede plaats zetten. Vaak wordt deze kleur gezien als een koude kleur die daardoor egoïsme kan aanduiden.

Groen: Dit is een frisse kleur die geassocieerd wordt met aardse productiviteit. Denk aan voortplanting en groei. Mensen met groen zijn ondernemende en avontuurlijke types. Groen is de combinatie tussen geel en blauw kan duiden op een lichte vorm van jaloezie. Uiteraard kan iemand met veel groen ook iemand betreffen die veel van de natuur houdt.

Blauw: Blauw is een inspirerende kleur waar je op verschillende manieren naar kunt kijken. Helderzienden hebben meestal veel blauw voor hun 5e chakra. Betrouwbaarheid, een wens om anderen veel te geven. Het is de kleur van het idealisme dat een negatieve betekenis kan hebben wanneer niet de juiste acties worden ondernomen. De kleur van de goede intenties ook wel de kleur van de vrede.

Indigo: Deze kleur zie je meestal in combinatie met andere kleuren. Het is de kleur van de wijsheid en integriteit. Het is de kleur van van latent aanwezige krachten die wanneer men ze niet goed gebruikt kunnen leiden tot een teruggetrokken leven waardoor iemand niet meer in de maatschappij staat.

Violet: Dit is de kleur van de nieuwsgierigheid en hoge spiritualiteit. Indien gemengd met de rode kleuren ontstaat er de koninklijke kleur paars, die krachtig is in spiritueel of materieel opzicht. Mensen die zich focussen op de hoge vorm van spiritualiteit zullen geïsoleerd worden van de algemeen menselijke levensstijl. Denk aan de paus of een boeddhistische monnik.

Grijs: Een traditionele en ouderwetse kleur. Deze kleur kun je vaak vinden bij mensen die meer zelfvertrouwen zouden moeten hebben. De kleur van mensen die een aanmoediging nodig hebben. Deze kleur kan voor mij een indicatie zijn van een ziekte indien gecombineerd met lichtblauw.

Roze: Een zachte en geraffineerde kleur. Deze kleur ontdek je vaak bij mensen die veel liefde nodig hebben of juist erg liefdevol zijn.

Rood/roze: Dit is de kleur van mensen die veel liefde te geven hebben, de onvoorwaardelijke liefde. Mensen die niet iets terug willen voor hetgeen zij doen.

Lichtblauw: De kleur die vaak geassocieerd wordt met Maria. Een goddelijke kleur van reinheid en puurheid (water). Het is de kleur van heling (ziekte) welke aan kan tonen dat b.v. het lichaam weerstand biedt aan een ziekte. Een mooie kleur die men b.v. ook kan visualiseren wanneer men mensen behandeld middels het magnetiseren.

Zilver: Kan een aanduider zijn van spiritualiteit maar kan ook de aanduider zijn van een onbetrouwbaar persoon.

Goud: Inzicht en wijsheid.

Bruin: Een georganiseerde persoon die zijn zaken goed op een rijtje heeft. Deze kleur vind je vaak bij mensen die nieuwe grond hebben gemaakt voor zichzelf. (aarde=bruin). Door groei, b.v. een opleiding, zijn ze verder gekomen.

Wauw!!:

Zwart: Mensen die een ommekeer in hun leven hebben, hebben vaak een aura waarin zwart voorkomt. Zwart is daarom niet zo’n negatieve als het lijkt omdat het eigenlijk aantoont dat ze een andere richting ingaan. Net zoals bij de Tarot de kaart van de dood geen slechte betekenis hoeft te hebben, het kan dan namelijk duiden op een afscheid van een eerdere manier van leven. Zwart is een absorberende kleur, op dit papier b.v. vormen de zwarte letters eigenlijk een soort gaten in het witte papier.

Wit: Wit is net zoals zwart eigenlijk geen kleur. In wit reflecteren als het ware alle kleuren. Wit kan men vaak vinden bij mensen die op een onvoorwaardelijke en onzelfzuchtige manier kunnen geven. Dit is daarom ook de “kleur” van diegene die een pure en eerlijke link hebben met de spirituele wereld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button