web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Vleesschandaal tig uit Brazilïe!

https://www.ad.nl/buitenland/besmet-braziliaans-vlees-kwam-mogelijk-via-rotterdam-binnen~aebdb5ff/

Tjah ik was ook in een nieuwe winkel afgelopen week met waarschijnlijk fout vlees…denk foute koeling oid!

Het vlees, 3x, waarvan één rook naar roomboter, dat is voor mij al zoiets van ieuw?
Ik heb er ook weinig van gegeten!
2e en 3e…. smaakte zurig…wist ik veel, hamburger gebeuren gekruid je merkt zo weinig,  maar van de 3e wilde ik al niets meer!

Ben er wel beetje ziekies van!
En dat geef je dan ook wel even door, natuurlijk!
Zo netjes zijn wij wel!
Anyways… ook een slager in de buurt, met dacht ik toch vers vlees…
In het verleden zat daar een andere slager in, en elke keer last van buikloop, als ik daar vlees kocht!
Bacterie in de zaak!?
Nou nieuwe slager, in die zaak, probeer je dan nog wel eens?
Vlees is daar duurder…dus!?
Moet dit, denk je, beter zijn, toch?
Wat ik daar wel eens kocht, werd steeds zwaarder qua gewicht en dus ook qua prijs!
Ik zei, sorry??????????????
Dit was weken nog rond de 4,50 en nu ineens 6 euro?
Gaan we niet doen, toch?
Ja, maar… ik zeg sorry, ik vind dat absurd duur voor een klein stukje vlees en daarbij ik reken dus nog wel om!
(Kan mij dat schelen hoe duur zijn koe was!?)
Kom er een week later nog eens en bij binnenkomst rook ik het al… bedorven vlees dus!

Ik dacht, dit kan gewoon niet toch?

Dit is toch een goede slager enzo?
Duurder dan, dus beter dan?
Nou ook het vlees smaakte zurig, die dag… kom er dus niet weer!

Hoe je weet dat vlees bedorven is?


”U hoeft in het algemeen niet heel bang te zijn dat u echt bedorven vlees eet. Is vlees echt bedorven dan is het niet meer te consumeren. Dan is het zelfs heel moeilijk in dezelfde ruimte te verblijven met het bedorven vlees, zo vreselijk is de stank. Een uitzondering daarop is gehakt of gemarineerde dan wel zwaar gekruid vlees. De marinade of kruiden kunnen het bederf behoorlijk goed verborgen houden. Vaak merk je pas bij het bakken of koken van het vlees, als de stank vrij komt, dat het niet helemaal of helemaal niet in orde is.

Dat kan ook opgaan voor andere soorten en ongekruid of niet gemarineerd vlees. Als het bederf al aan uw aandacht ontsnapt zou zijn, hetgeen kan gebeuren in een vroeger stadium van bederf, dan komt het ‘aroma’ u onherroepelijk en buitengewoon overweldigend tegemoet zodra u het vlees aan de pan toevertrouwd.

Dat wil overigens zeker niet zeggen dat vers of niet bedorven vlees altijd lekker ruikt. Tenminste… niet lekker is een verkeerde woordkeuze. Het ruikt anders dan u misschien denkt. Het bijzondere is dat vlees in de eerste stadium van bederf soms wel aangenaam kan ruiken. Naar roomboter om precies te zijn. Dat heeft ermee te maken dat er bij het eerste stadium van bederf een overvloed aan melkzuurbacteriën in het vlees ontstaat die de stof diacetyl dan wel butaandion, als onderdeel van het fermentatieproces, aanmaken waardoor het vlees boterachtig kan gaan ruiken. In deze fase is het eten van het vlees prima te doen. Het vlees is in de uiterste fase en mate van gerijptheid aangekomen. Uw laatste kans om het vlees op te eten.

Inderdaad, uw laatste kans, want de volgende, zeg maar relatief korte voorfase, is veel minder aangenaam. Namelijk de letterlijke verzuring van het vlees. Inderdaad, melkzuurbacteriën en het verzuren van de melk, het is min of meer hetzelfde proces. Was het niet dat het nu om vlees gaat. En in tegenstelling tot gepasteuriseerde melk, waarbij het aantal micro-organisme teruggebracht is tot een veilig niveau zodat u niet ziek zult worden, is vlees niet gepasteuriseerd. Sterker nog, vlees is per definitie ‘besmet’ met een veelheid aan micro-organismen (bacteriën). Dit is inherent aan het slachten. Zolang deze micro-organisme (nog) niet de kans hebben gekregen tot een ziekmakend niveau en zich tot een ziekmakende vorm en hoeveelheid te ontwikkelen is er niets aan de hand. Maar dat is precies wat er plaatsheeft tijdens het verzuringsproces. Het is de voorbereiding voor de volgende fase. Het werkelijke ontbinden en bederven.

De volgende fase is dat het vlees naar rotte eieren, u kent het wel als de geur van de stinkbommetjes van vroeger, en even daarna of simultaan naar ammoniak gaat ruiken. Sommige mensen, de diehard vrekken zeg maar, zouden zeggen dat het dan alleen nog maar om oppervlakkige bederf zou gaan en het vlees in het eerste stadium daarvan nog eetbaar zou zijn mits u dit goed wast en doorverhit. En dat u het vlees pas echt hoeft weg te gooien als de stank tijdens het bakken niet meer te harden is. Negeer dit soort mensen alstublieft. Ze zijn knotsgek en spelen met hun maar ook met uw leven. Er bestaat namelijk, zeker voor u als niet chemicus en laborant, geen mogelijkheid om te controleren of het bederf niet ook doorgeslagen is in het vlees en of u met het wassen en doorbakken niet alleen de bacteriën maar ook de door het bederf ontstane gifstoffen heeft geëlimineerd. Heb je wel eens, zoals ikzelf, een echte voedselvergiftiging gehad van bedorven vlees dan is dat niet iets wat je meer dan eens mee wilt of kunt mee- en doormaken. Je bent er maanden ziek van, en als je het goed weet te overleven dan kun je er tientallen jaren daarna, zo niet de rest van uw leven hinder en last ondervinden. Ofwel, heel snel weggooien en nooit meer naar omkijken!

Om het nog wat frisser te maken… Het laatste stadium in het bederf. Iets wat u normaliter niet snel mee zult maken, want ik mag toch hopen een aannemen dat u het vlees tegen die tijd al een poosje op permanente vakantie naar de vuilnisbelt heeft gestuurd. Evenwel, het kan gebeuren, daarom toch, ter uwer informatie. En ik begin maar met een vraag. Heeft u wel eens een lijk van een mens of dier in staat van ontbinding geroken? Helaas heeft meneer Veelkantie dat wel eens mogen ervaren in zijn jeugd. Het ging helaas ook nog om een mens. Het is een stank die je nooit meer vergeet. Zwaar bedorven vlees ruikt precies als een, zeg maar even… zwaar bedorven mens. Neemt u van mij aan dat u, eenmaal geroken, de geur van echt zwaar bedorven vlees nooit meer zult vergeten. Is vlees echt bedorven dan kunt u zich echt niet vergissen”

https://veelkantie.nl/blog/2012/09/12/bedorven-vlees-vertrouw-op-uw-zintuigen/

Lees ook:   Narcisme Waarom Narcisten eigenlijk heel Zielig zijn...

Lees die link vooral door en sla hem eventueel op!

Ben een beetje flauw momenteel van vlees eten!

Varken lust ik al bijna niet, ben er ook best allergisch voor, 3x per week is de max! Maar dan ook echt de max..vermoedelijk door Joodse voorouders!

Ze motten het niet, zal wel een reden hebben, varkens zijn trouwens alles eters!

Als ze een lijk tegenkomen, vreten ze die ook op, net als palingen!

Whatever..nu doen ze dit niet, maar toch…
Hun vlees is niet zuiver, dat bedoelden de joden hiermee!

Nou berenvlees, dat lust ik echt niet!!!!!!!!
De geur al, lichtelijk in mijn gevoelig reukorgaan en het is al mis!
Ik eet dan niets die avond!
Brrr…
Net kattenbakzeik hé?

Rund, je weet niet meer wat nu rund is of paard…dus ook daar vertrouw ik er nog maar weinig!
Zelfs de AH met zijn paars verpakte biefstukken… ik vind dat een vage kleur met teveel spierweefsels!

Nu zag ik al dat die heerlijke carpaccio ook al fake is tot en met.

https://youtu.be/51SD0FlrqVQ

 

Nou enige dat overblijft is een volgespoten kip of kalkoen!

Zucht….
Ja ik ga toch geen krokodil eten?
Of een snake!
En insecten al helegaar niet hé!?

Erg wel en nu wederom een vleesschandaal!
In welke supermarkten ligt deze rommel!?
Gvd… wat een land is dit geworden, waar vroeger controle was… is het nu zga nihil!
Walgelijk!

Kalf eet ik overigens niet!
Vind ik not done…dat zijn jonge dieren die nog moesten leven vind ik!
Verder vind ik het gruwelijk zoals men omgaat met die dieren!
Ook dat moet verboden worden!
Echt gruwelijk!!!!!!!!

Lees ook:   Gesmolten virussen!!!!!!

Waarom zijn mensen zo hard hé? Je kunt ook met liefde je slachtvee behandelen nml!
En een stukje vlees is heerlijk!
En om nu over te gaan op geen vlees… Het zou beter zijn, maar jeetje zeg!?
Heb ooit een beeldschone vrouw gezien, die plots geen vlees meer at…man, man, wat was zij idioot eng snel oud!

Dát heeft mij intens geschokt….
Je hebt het nodig ergens…dus?

Anderzijds kende ik iemand via via  die is overleden aan de gekke koeienkopziekte…!

Je zou het verdomme maar krijgen door een fout stukje meat!

omg AnGel-WinGs.nl
Er is geen goede controle meer tegenwoordig, maar ook de slager is niet zo zuiver meer als zou moeten dus!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien