26 januari 2021

 

Masker voor de huid voor verjonging, tegen rimpels,…

Masker voor de huid voor verjonging, tegen rimpels, acné, en donkere kringen

 

Volgens de Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) score, is kurkuma het vierde meest antioxidant-rijke kruid van meer dan 159.277. kruidensoorten. Het extract, curcumine, bezit de mogelijkheid te voorkomen en het genezen van verschillende aandoeningen, vanwege het vermogen om cellen te penetreren en aldus schade door vrije radicalen te bestrijden op de diepste niveaus.

Kurkuma heeft antimicrobiële, samentrekkende, antioxidant, hydraterende en anti-aging eigenschappen en in combinatie met andere ingrediënten, in het verminderen van het gezicht rimpels en lange termijn effecten kan hebben. Bovendien kan het een vette huid helpen bij het reguleren van de functie van de talgklieren. Al met al kan de kurkuma voeden en verjongen van de huid

De Kurkuma Face Mask Recept

Ingrediënten

• 1 theelepel kurkuma poeder
• 1 theelepel biologische yoghurt
• 1 theelepel rauwe honing

Voorbereiding

Meng de kurkuma poeder in de yoghurt en voeg de honing toe.
Roeren.

Het mengsel wordt vervolgens toegepast op het gezicht voor ongeveer 20 tot 30 minuten. Daarna spoel het masker af met lauw water. Voor volledige effect te gebruik dit masker 3-4 keer per week.

Lees ook:   Gevaarlijk virus duikt op in Spanje na tekenbeet

Gerelateerde berichten