...

02 december 2021

 

‘Prijsverhoging AIDS (of HIV) pil met 5000 procent terecht’

‘Prijsverhoging AIDS (of HIV) pil met 5000 procent terecht’

De chef van het Amerikaanse farmaciebedrijf Turing staat vierkant achter het besluit om de prijs van het medicijn Daraprim van de ene op de andere dag met 5000 procent te verhogen: van 13,50 naar 750 dollar per pil. Het middel wordt veel aan aidspatiënten voorgeschreven om infecties tegen te gaan.
“We moesten dit medicijn winstgevend maken”, zei directeur Martin Shkreli dinsdag. Het geld is volgens hem nodig voor onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. Het medicijn zou nog altijd “een koopje” zijn.

This made us LOL. We can have a lot of fun with this as office art, substituting the faces of our management team.:
‘Schandalig’
Turing kocht de rechten om het middel in de Verenigde Staten te produceren deze zomer van een ander bedrijf. Er zit geen patent meer op aangezien het al sinds 1953 op de markt is, maar bij gebrek aan concurrenten kan de nieuwe eigenaar ervoor vragen wat hij wil. Shkreli’s bedrijf bestaat nog maar kort. Hij runde hiervoor een hedgefonds.
Zowel uit de medische sector als vanuit de Amerikaanse politiek is kritisch gereageerd. Presidentskandidaat Hillary Clinton noemde de prijsstijging “schandalig”.

https://www.telegraaf.nl/gezondheid/24523256/___Hoge_prijs_voor_pil_terecht___.html

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Zyrtec hooikoortstabletten

Gerelateerde berichten