Hooikoorts- maagzuur en meer interessants

http://www.voedingisgezondheid.nl/maag_hoofd.html

Interessant artikeltje…!

BV:

COUPEROSE:
Ik zie dat dit hetzelfde is als acnea rosacea. Dit is maagzuur dat helemaal omhoogkomt naar het gezicht. De oorzaak is te weinig maagzuur en een slechte eiwitvertering, waardoor er anaërobe fermentatieprocessen plaatsvinden die gasvorming veroorzaken en het maagzuur omhoogstuwen. Bij te weinig maagzuur blijft de maagpoort (middenrif) open staan, waardoor het maagzuur omhoog kan komen en in sommige gevallen zelfs het gezicht kan bereiken. Oorzaak van te weinig maagzuur is verzwakte bijnieren, veroorzaakt door systematische lichamelijke, geestelijke, emotionele en/of chemische overbelasting. Zie ook de recente posts over stress in de topics die over stress gaan en over artrose. (forum www.westonprice.nl)

Mike

Relatie tussen bijnieruitputting en maagzuurtekort:
Wel eens in de rouw gezeten? Een bekende uitdrukking is dan dat je ‘geen hap door je keel krijgt’. De eetlust vermindert dus door stress. Naarmate je bijnieren verzwakken neemt je weerstand tegen stress af, je stressbestendigheid. Naarmate je stressniveau toeneemt zal het lichaam meer prioriteit geven aan het kalmeren van je gestel dan het verteren van voedsel, dat relatief veel energie kost. Als er minder prioriteit wordt gegeven aan de voedselvertering wordt er dus ook minder maagzuur aangemaakt.
Ziedaar de relatie tussen je bijnieren en te weinig maagzuur.

Verder wordt ons spijsverteringsstelsel te weinig ‘getraind’ a.g.v. de consumptie van zwaar bewerkt gemaksvoedsel dat vrijwel meteen in ons bloed terechtkomt, omdat het al helemaal kapot verhit is. Hierdoor komt onze spijsvertering in de problemen als er echt voedsel in gaat, want zo hard heeft hij nooit hoeven werken. Je hebt dan onvoldoende maagzuur om deze volwaardige voeding te kunnen verteren. We noemen dit dat ‘zware kost’ of ‘machtig’. Een kwestie van trainen, zeg ik dan.
Mike

Gerelateerde Berichten