web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorGezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

EZ: besmet vlees niet gevaarlijk

EZ: besmet vlees niet gevaarlijk

DEN HAAG –
Mensen die vlees van varkens of koeien hebben gegeten die het verboden en potentieel kankerverwekkende antibioticum furazolidon hadden binnengekregen, hoeven volgens het ministerie van Economische Zaken zich geen zorgen te maken over hun gezondheid. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Foto: Dijkstra bv
Vrijdag werd bekend dat ruim 100 varkenshouderijen en kalverbedrijven door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tijdelijk gesloten zijn, nadat ze verontreinigd diervoer hadden ontvangen. Het diervoer, afkomstig van een producent uit Lopik, bevat het in Europa verboden antibioticum furazolidon.
Naar dat bedrijf loopt een strafrechtelijk onderzoek; het wordt ervan verdacht bij de productie van voer gebruik te hebben gemaakt van één of meer grondstoffen die verontreinigd waren met het verboden antibioticum. Het bedrijf is ook doorzocht en daarbij is een deel van de administratie in beslag genomen voor nader onderzoek.

Fijn om te weten, hopelijk heeft zij er kilo’s van binnengekregen!!!

Ze lust het wel rauw!

https://www.telegraaf.nl/binnenland/22898232/__EZ__besmet_vlees_niet_gevaarlijk__.html

Lees ook:   Vrouwen apart houden tijdens menstruatie
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken