web analytics

E-nummers,hoe u uw zelf dagelijks vergiftigd

E-nummers,hoe u uw zelf dagelijks vergiftigd

E-Nummers,dagelijks word u er mee geconfronteerd.Het zijn door de EU goedgekeurde hulpstoffen/additieven.Het wordt in levensmiddelen gestopt om de houdbaarheid te verlengen,het lekker te laten ruiken,of om het een goede smaak te geven etc.Maar weet u ook dat je er heel veel klachten van kunt krijgen.Wat dacht u van allergieën,hyperactiviteit en astma?Sommige E-nummers zijn in landen als Amerika en Canada verboden,maar hier in Nederland niet.Vreemd hè,dat er zoveel kanker is.
Als u onderstaande informatie heeft gelezen,zult u begrijpen hoe dat komt.E-nummers,het is vergif en het zit overal in.Kijk maar op de etiketten van wat u allemaal koopt in de supermarkt.De meeste producenten willen liever niet dat u weet wat zij allemaal in levensmiddelen stoppen en daarom is het ook zo selcht leesbaar.U denkt misschien dat het allemaal wel wat meevalt omdat het kleine hoeveelheden zijn.Maar wat dacht u van elke dag meerdere keren per dag een beetje,dat maakt ineens een heleboel.U doet dat niet expres,u weet gewoon niet beter.
Waren er “vroeger” ook zoveel mensen met kanker,astma,hyperactiviteit,onvruchtbaarheid,en allerlei andere aandoeningen?Nee,zeker niet.Vroeger kookte iedere moeder met liefde een verse maaltijd en waren chips en snoepjes uitzonderingen die je alleen in het weekend,met een feestje,of bij goed gedrag kreeg.Tegenwoordig moet alles maar snel snel snel.Het eten moet zo makkelijk en snel mogelijk klaar gemaakt worden.We denken niet eens na over de gevolgen daarvan.Want stukje bij beetje vergiftigen wij onszelf omdat er in alle verpakte,ingeblikte levensmiddelen en levensmiddelen in plastic zakjes allerlei additieven worden toegevoegd die u steeds zieker maken.
Wist u dat we per jaar per persoon ongeveer 7 kilo aan additieven consumeren.Wist u dat er steeds meer kinderen worden geboren met sporen van chemische producten in hun bloed?En wist u dat sommige additieven de eigenschap hebben om uw zenuwstelsel of immuunsysteem aan te tasten,of uw zicht,gehoor,of uw vruchtbaarheid.En wist u dat Aspartaam in meer dan 5000 producten zit.
Aspartaam is een kunstmatige zoetstof die 160 tot 200 maal zo zoet is als suiker,en die ook wel bekend staat als E951.Door deze grote zoetkracht en de lage energetische waarde voor het lichaam wordt het veel gebruikt in zoete lightproducten als frisdranken.Aspartaam is kankerverwekkend bevonden bij ratten.Zowel onder mannelijke als onder vrouwelijke ratten werd in de aspartaamgroep ook een aantal kwaadaardige hersentumoren gevonden.Zo kregen in een groep van 300 ratten die 4 milligram Aspartaam kregen,5 ratten een hersentumor.De kankergevallen zijn volgens onderzoekers mogelijk te wijten aan methanol,een afbraakproduct van Aspartaam dat weer wordt afgebroken tot https://nl.wikipedia.org/wiki/Formaldehyde en vervolgens tot https://nl.wikipedia.org/wiki/Mierenzuur .Die omzetting is aangetoond in zowel ratten als mensen.In een eerder onderzoek waarbij ratten Methanol kregen toegediend met het drinkwater werd eveneens een verhoogd aantal gevallen van lymfeklier kanker en leukemie gevonden.
Maar behalve Aspartaam komen er in onze levenmiddelen nog veel meer schadelijke E-nummers voor.Neem nu bijvoorbeeld E-nummer 385,je komt het tegen in elke pot mayonaise (behalve biologische mayo) en wat blijkt,E-nummer 385 (Calciumdinatrium-ethyleendiaminetetra-acetaat) is gevaarlijk voor kinderen en wordt veel in voedingsmiddelen gebruikt o.a bevroren schaaldieren,schaaldieren in blik,maar ook in groente (potjes).In de medische wereld word deze stof gebruikt om vergiftiging met zware metalen te behandelen.Het wordt ook aan sommige wasmiddelen toegevoegd.Wat zijn de risico`s:overgeven,diarree,buikkrampen,verstoring bloedstolling,bloedin urine.Dit additatief is bijzonder gevaarlijk,terwijl het veel gebruikt dus ook geconsumeerd wordt.E-385 is in Australië verboden!
E-460 (Microkristalijnecellulose) Verdikkingsmiddel,vulmiddel en hulpmiddel voor additieven.  Dit is een wit poeder dat vrijkomt bij de productie van katoen.. Het wordt ook gebruikt in lak en vernis, bij de productie van rubber en bij de behandeling van lakens en stoffen. Sinds 1961 hebben twee wetenschappers dii additatief aangemerkt en aangemeld als kankerverwekkend, maar het is nog altijd toegestaan.
Zo vindt u bijvoorbeeld houtzaagsel in voedsel om het vezelgehalte te verhogen of broodverbeteraar waar een stof gemaakt uit varkenshaar in zit verwerkt. De meest gevaarlijke e-nummers zijn zondermeer E-621 (smaakversterker MSG) en E-951 (Aspartaam).Aspartaam heb ik hierboven al behandeld,maar wat is MSG?
De consument is gaan geloven dat de smaakversterker (MSG) een onmisbaar onderdeel van onze voedingsmiddelen is geworden. Al in 1969 meldde een wetenschapper dat de smaakversterker MSG hersenbeschadiging bij muizen veroorzaakte. Tot op dit moment maakt niemand zich druk over de enorme hoeveelheden MSG en andere smaakversterkers die aan onze voeding worden toegevoegd zonder dat er van een toelaatbare dagelijkse hoeveelheid (ADI) sprake is.
Zowel het Voedingscentrum.nl [eerlijk over eten?], als de Consumentenbond beweren bij hoog en bij laag dat smaakversterkers u niet zullen schaden.  Dat het gebruik van de smaakversterker MSG (E621) kinderen en volwassenen dik maakt (zie het artikel hierover) wil men het liefst niet onderkennen. Proefdieren (ratten en muizen) worden bij bepaalde onderzoeken expres dik gemaakt door ze MSG toe te dienen! Het Voedingscentrum.nl [eerlijk over eten?], de Consumentenbond en ook onze regering maken zich mateloos druk om het steeds dikker worden van onze bevolking. Ze stampen hele projecten uit de grond om vooral kinderen meer aan het bewegen te krijgen.
Fabrikanten en voedingsdeskundigen beroepen zich op een klein aantal onderzoeken uit  2000 of later. Dat er voor die tijd honderden onderzoeken zijn geweest die de schadelijkheid aantoonden doet dan niet meer terzake. Dat is jammer, want zo probeert de voedingsindustrie de consument op het verkeerde been te zetten.
U kunt geen kant en klaar product kopen of er zitten smaakversterkers in. Sommige mensen zijn overgevoelig voor MSG en moeten alle etiketten zorgvuldig lezen om er zeker van te zijn dat ze geen smaakversterkers binnen krijgen. Gelukkig zijn er steeds meer fabrikanten die inzien dat smaakversterkers in hun producten eigenlijk geen zin heeft.
Dat het niet goed voor uw lijn is, is maar een bijkomstigheid. De gevolgen zijn vele malen erger.
Om alle E-Nummers uitvoerig te bespreken is onmogelijk,maar in deel 2 wil ik toch nog een aantal gaan behandelen.U bent in ieder geval gewaarschuwd!!!!!!
Geplaatst door BM
——————————–
Probeer normaal te eten, dus geen kant en klare rommel!
Maak meer zelf klaar, kook elke dag gezonde voeding.
Bak liever zelf eens cake of maak een taart, ipv al die kant en klare voedingswaren te kopen.
Let op wat er staat op een etiketje…
Dat er geen zoetstoffen in zitten bv, want dat zit overal in tegenwoordig zelfs in bv hoestdrankjes en tandpasta en maagzuurtabletjes!
Met simpele dingen kun je veel zelf maken, het hoeft niet te duur te zijn.
Hoewel liever wel natuurlijk 🙂
Eet gewoon zo zuiver mogelijk en denk aan wat je oma gekookt zou hebben!
Lees ook:   In Engeland waren meer dan 70.000 kinderen het afgelopen jaar verslaafd aan antidepressiva

Gerelateerde artikelen

Back to top button