web analytics
11:11 Dubbele getallen
Geschiedenis

Hoe het was om getuige te zijn van de guillotine

In de 18e eeuw door Dr. Joseph-Ignace Guillotin gereserveerd bepleit als een humaan moordmiddel, executeerde de guillotine massaal mensen tijdens de Franse Revolutie; Frankrijk stopte met het gebruik ervan na 1977.

Het mechanisme van de dood riep angst op en veranderde het publieke sentiment over executie. In die tijd beschouwden velen de doodstraf als een groots, publiek spektakel, maar dood door guillotine was een sneller, minder ingewikkeld proces dan ophanging of traditionele onthoofding aan het blad van een bijl.

Deelnemers aan de Franse Revolutie en andere menigten die getuige waren van guillotine-executies, reageerden gemengd op wat ze zagen toen het mes viel. Sommige toeschouwers twijfelden aan het zogenaamde pijnloze apparaat van de dood, terwijl anderen het bloed en bloed van eerdere praktijken eisten. 

Vreselijk!
Kijk momenteel weer naar Vikingen, en oh wat was de mens wreed.
Al dat doden van elkaar, wtf dat wij nog in leven zijn is een wonder en in feite kun je wel stellen als het echt zo is gegaan, dat we dus overlevers zijn van wrede voorouderen.. :O
Raar idee.

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥