web analytics
11:11 Dubbele getallen
GeschiedenisRH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

De demon Moloch in de Bijbel – Waarom de elites de God van het offeren van kinderen aanbidden

Wie is Moloch in de Bijbel? Moloch (ook bekend als Molek of Molech), was de naam van een Ammoniet-god aan wie mensenoffers werden gebracht. De Ammonieten bezetten het zuidelijke deel van de moderne Jordaan en waren afstammelingen van Lot, die in het Oude Testament voorkomt als de neef van de patriarch ABRAHAM.

In het Tweede Boek der Koningen wordt Moloch beschreven als de “gruwel van de kinderen van Ammon”. Van veel Israëlieten wordt aangenomen dat ze hun kinderen aan Moloch hebben toegewijd door ze in de vlammen te gooien. Er wordt wel eens beweerd dat Moloch, in plaats van de naam van een god te zijn, simpelweg verwijst naar het offerritueel. De kinderen werden verbrand in een plaats genaamd Tophet, in de vallei van Hinnom, die was gebouwd met het expliciete doel van offerrituelen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥