web analytics

Toen een man naar dit schilderij uit 1860 keek, zag hij een intrigerend object in de handen van het meisje

Als je voor het eerst naar het kunstwerk kijkt, zie je het meteen: een slenterende dame terwijl ze naar haar smartphone kijkt, een gezicht dat maar al te bekend is in de wereld van vandaag. WAREN IN 1890 GEEN SMARTPHONES BESCHIKBAAR? Het schilderij zou ergens tussen 1850 en 1890 zijn geschilderd door de Oostenrijkse kunstenaar Ferdinand Georg Waldmüller. Het heet ‘The Expected One’ en het stelt een dame voor die over een ruwe weg slentert, met een bloem in haar hand, ‘wachtend’ op een jonge vrouw.

 

De jonge vrouw is sterk getekend met een klein rechthoekig voorwerp in haar hand, dat verrassend veel lijkt op een huidige smartphone. Ondanks het feit dat sommigen een gelijkenis zien tussen het object dat door de jonge vrouw wordt gedragen en een huidige smartphone, is de waarheid dat het een hymneboek is, geen technologische gadget. HET KUNSTWERK. Het laat zien dat individuen in de huidige cultuur, die wordt omringd door technologische objecten, kunst anders bekijken dan 20, 30 of 50 jaar geleden. Als je dit scenario 50 jaar geleden aan iemand had voorgesteld, zouden ze hebben uitgeroepen: “O, kijk, dat moet een soort toekomstig overblijfsel zijn …” in plaats van: “… ze houdt een gezangboek of een bijbel vast…” We hebben onlangs een artikel gepubliceerd over een schilderij dat een zeventiende-eeuws scenario uitbeeldt met een Indiaan met een technologie die volgens velen verdacht veel lijkt op een huidige smartphone. Is dit het bewijs van tijdreizen? 1937 is het jaar van het schilderij.

e5bad34502b7e1943ed348f0273f9010 AnGel-WinGs.nl

8acf6028b47585c1176d7a3dc077ff0f AnGel-WinGs.nl

 

Lees ook:   Mensen met een bloedtype Rh Negatief behoren tot een buitenaardse

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button