web analytics
...

Slachtoffer van nazi-tweelingexperimenten in Auschwitz

Er werd geëxperimenteerd met Eva Mozes Kor als een van de tweelingen van Dr. Josef Mengele in Auschwitz. Na tientallen jaren van angst besloot ze de nazi’s te vergeven – en werd ze een van de bekendste en meest actieve overlevenden van de Holocaust ter wereld. Op 10-jarige leeftijd werd Eva Mozes Kor het slachtoffer van Josef Mengele, de dokter in het concentratiekamp Auschwitz die berucht was om zijn barbaarse experimenten met tweelingen. Eva en haar tweelingzus Miriam verloren beide ouders en twee oudere zussen in de Holocaust; alleen Eva en Miriam hebben het overleefd. Eva trouwde later met een Amerikaan en verhuisde naar de Verenigde Staten om een ​​nieuw leven te beginnen. In 1984 richtte ze samen met haar zus Miriam de organisatie CANDLES op. De naam is een acroniem voor Children of Auschwitz Nazi Deadly Lab Experiments Survivors. Samenwerken met de organisatie, Eva was in staat om 122 andere overlevenden van Dr. Mengele’s gruwelijke experimenten over de hele wereld te lokaliseren. In 1995 richtte Eva ook het CANDLES Holocaust Museum and Education Center op om het publiek voor te lichten over eugenetica, de Holocaust en de kracht van vergeving. Datzelfde jaar vergaf ze de nazi’s publiekelijk voor wat haar was aangedaan – een beslissing die haar internationale aandacht trok. Eva reisde de wereld rond en bracht haar boodschap van vrede, vriendelijkheid, genezing en zelfbekrachtiging voor toekomstige generaties. Haar lessen gingen veel verder dan haar eigen ervaring en behandelden de huidige wereldwijde wreedheden en twee van de grootste problemen waarmee de jeugd van vandaag wordt geconfronteerd: pesten en discriminatie. Eva Mozes Kor stierf op 4 juli 2019 in Krakau.

Lees ook:   Het nieuwe META (FB) boodschappen doen tzt.

 

Vergeet nooit dat dit gebeurd is dankzij mensen…de mensheid!

Dit kan de mens elkaar aandoen, onvoorstelbaar toch?
Maar dit zit dus in bepaalde mensen.

Vertrouw alleen jezelf!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button