27 september 2020

 

‘Britse prinses Louise kreeg bastaardkind met leraar’

 photo 1871_princess_louise_lorn-2_zpsd2e84f3d.jpeg

‘Britse prinses Louise kreeg bastaardkind met leraar’

Prinses Louise, de zesde dochter van de Britse koningin Victoria, heeft in haar tienerjaren een onwettig kind gekregen van de privéleraar van haar broer Leopold. Dat claimt biograaf Lucinda Hawksley. De vader van baby Henry zou Walter Stirling heten. Het onwettige kind werd geadopteerd door de zoon van koningin Victoria’s gynaecoloog.
Alhoewel Hawksley de toegang is geweigerd tot de archieven die definitief haar gelijk bewijzen, noemt ze het tot nu verzamelde bewijs overtuigend. Zo zouden baby Henry en zijn nazaten ‘opmerkelijke gelijkenissen’ vertonen met leden van de Britse koninklijke familie.

‘Het is heel intrigerend dat Walter Stirling werd aangenomen door het hof en vier maanden later werd ontslagen, maar toch een toelage en een verzekering bleef ontvangen’, zegt Hawksley tegen het BBC-radioprogramma Today. ‘En er was een baby, zonder geboortecertificaat, geboren in 1866/1867, die wel heel snel werd geadopteerd door de zoon van koningin Victoria’s gynaecoloog. Een man genaamd Charles Locock.’

 photo princess_louise_on_her_wedd_zps2b4f130c.jpg

Bezoekjes

Volgens verhalen binnen de familie van Henry mocht hij zijn moeder Louise blijven zien tot aan zijn 16e verjaardag.

De nakomelingen van baby Henry zouden een DNA-monster van Henry willen laten opgraven om zo aan te kunnen tonen dat hij familie is van Britse royals. De laatste keer dat ze dit probeerden was in 2004.

 photo Princess_Louise_and_Lorne_engagement_zps2be09b7c.jpg

https://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3551718/2013/11/26/Britse-prinses-Louise-kreeg-bastaardkind-met-leraar.dhtml

  photo Princess_Louise_Laszlo_zpsde4127c4.jpg

Lees ook:   Beelden op Mars

Gerelateerde berichten