web analytics

De grootste farao van het oude Egypte: RAMSES II en zijn buitengewone leven

Ramses II betekent “Ra is degene die hem baarde”. (1303-1213 voor Christus), algemeen bekend als Ramses de Grote, was de derde farao van de negentiende dynastie van Egypte. Samen met Thoetmosis III wordt hij vaak beschouwd als de grootste, meest gevierde en machtigste farao van het Nieuwe Rijk, zelf de machtigste periode van het oude Egypte. Het eerste deel van zijn regering was gericht op het bouwen van steden, tempels en monumenten. Hij vestigde de stad Pi-Ramses in de Nijldelta als zijn nieuwe hoofdstad en gebruikte het als de belangrijkste basis voor zijn campagnes in Syrië. Hij leidde verschillende militaire expedities naar de Levant, waarmee hij de Egyptische controle over Kanaän en Fenicië opnieuw bevestigde. Hij leidde ook expedities naar het zuiden, naar Nubië, herdacht in inscripties in Beit el-Wali en Gerf Hussein. Hij vierde tijdens zijn bewind een ongekende dertien of veertien Sed-feesten – meer dan enige andere farao

Lees ook:   10 GEWELDIGE ontdekkingen in Egypte die wetenschappers bang maken

Gerelateerde artikelen

Back to top button