web analytics
11:11 Dubbele getallen
Egypte

De grootste farao van het oude Egypte: RAMSES II en zijn buitengewone leven

https://youtu.be/lr0ohYiyn9E

Ramses II betekent “Ra is degene die hem baarde”. (1303-1213 voor Christus), algemeen bekend als Ramses de Grote, was de derde farao van de negentiende dynastie van Egypte. Samen met Thoetmosis III wordt hij vaak beschouwd als de grootste, meest gevierde en machtigste farao van het Nieuwe Rijk, zelf de machtigste periode van het oude Egypte. Het eerste deel van zijn regering was gericht op het bouwen van steden, tempels en monumenten. Hij vestigde de stad Pi-Ramses in de Nijldelta als zijn nieuwe hoofdstad en gebruikte het als de belangrijkste basis voor zijn campagnes in Syrië. Hij leidde verschillende militaire expedities naar de Levant, waarmee hij de Egyptische controle over Kanaän en Fenicië opnieuw bevestigde. Hij leidde ook expedities naar het zuiden, naar Nubië, herdacht in inscripties in Beit el-Wali en Gerf Hussein. Hij vierde tijdens zijn bewind een ongekende dertien of veertien Sed-feesten – meer dan enige andere farao

Lees ook:   Zahi Hawass sluipt naar binnen om 'StarGate' onder de sfinx te zien?
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien