web analytics
11:11 Dubbele getallen
Egypte

RARE geheimen van de sfinx van het oude Egypte

Prestigieus op de westelijke oever van de Nijl in Giza, Egypte, staat de Grote Sfinx van Gaza. De sfinx zou tussen 2558 en 2532 voor Christus zijn gebouwd en is het oudste bekende monumentale bouwwerk in Egypte en een van de oudste ter wereld. Eeuw na eeuw heeft de Sfinx de interesse gewekt van archeologen en avonturiers, en de vreemdste theorieën zijn naar voren gebracht om de mysterieuze sfinx te verklaren. Vandaag leer je op Crunch de geschiedenis van de gigantische sfinx van Gaza en de vreemde mysteries die in dit verbazingwekkende bouwwerk worden bewaard!

Lees ook:   Trompetten van Toetanchamon - een artefact dat oorlogen veroorzaakt
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥