21 oktober 2020

 

Betekenis van Eye Of Horus Het teken voor Healing

Oog van Horus – Het teken voor Healing

the eye of hour ... Ra More

 (Mijn oog viel als een van de eerste keren online direct op dit teken, ik was er verliefd op, ik heb het opgeslagen al sedert jaren, waarom?
Geen idee maar dit lezend en vertalende heb ik duidelijkheid over waarom ik dit beeld jaren geleden al zo bijzonder vond.
Zeker gezien levens in Egypte welke ik achterhaalde via regressie therapie)

Een krachtig symbool dat wordt gebruikt om te beschermen tegen het kwaad, de oude naam voor het ‘’Oog van Horus’’ was “oedjat”

Horus verloor zijn linkeroog in zijn oorlog met Seth, die het oog in stukken scheurde.

Het linker oog, waarbij de maan werd ontdekt door Thoth liggen in stukken, maar hij was in staat om ze weer in elkaar te zetten bij  de volle maan.

Deze genezing van het oog werd een symbool van vernieuwing van de gezondheid, (artsen?)  Horus gaf het weer in elkaar gezette oog aan zijn vermoorde vader Osiris, en daarmeebracht hij  hem weer tot leven.

Egyptenaren geloofden dat het oog van Horus in staat was om ziekten te  genezen en in staat was de
(bijna) doden tot leven te wekken, (zoals artsen, ik vermoed dat dit teken gold voor artsen – geneeskunde, zoals later het teken van Mercurius gold voor artsen)  zoals zij heeft gedaan met Osiris

De Egyptenaren gebruikten het oog als amulet  voor bescherming tegen het kwaad en wedergeboorte in de onderwereld, en versierde er mummies, doodskisten en graven mee.

Het Boek van de Doden instrueert dat van het oog, amuletten worden gemaakt van lapis lazuli en goud

Amuletten waren magische symbolen van bescherming  die worden gebruikt in sieraden, en artikelen van kleding en sieraden, gemaakt van verschillende stoffen, voor het menselijk lichaam, levende of dode,om hen  te beschermen tegen nefaste invloeden.

Tot het einde van het Midden-Koninkrijk, hebben priesters langdurige toewijdings rituelen uitgevoerd op amuletten gedragen door de levenden, en werd dit het betreffende hoofdstuk uit het Boek van de Doden.

Tegenwoordig vind men dat het oorspronkelijke toewijdings ritueel nu beschouwd wordt  als onnodig voor amuletten  die gedragen worden door de levende personen.

Nochtans, werd het oorspronkelijke toewijdings ritueel nog steeds uitgevoerd op funeraire amuletten, die de amuletten met waardigheid en kracht verdubbeld.

Bovendien  bevat de tekening van een amulet of een heilig symbool de identieke macht als het eigenlijke amulet,  en als  instrumenten  worden gebruikt om de  zuiverheid  te bereiken.

 

Het bekende Oog van Horus van echt  goud en glas amulet werd ontdekt in het graf van Toetanchamon de buurt van Luxor, Egypte. Het toont de bekende oog van Horus, een symbool van bescherming tegen het kwaad, geflankeerd door de cobra godin die Beneden-Egypte en de gier godin vertegenwoordigt Opper-Egypte.

Egyptenaren dragen het oog als een bescherming tegen het kwaad tot op heden en het wordt geproduceerd in verschillende vormen van zilver en goud als een sieraad.

 

Update:

 

Oog van Ra

 

The Eye of Ra, ook wel bekend als zonne-oog is het  oude Egyptische symbool dat macht en gezag vertegenwoordigt. Het is ook een symbool van vuur en licht, concentratie en snelle reactie. Volgens de oude Egyptische geloof, het Oog van Ra was in staat om een ​​slecht persoon te verbranden.
( ik vermoed dat het oog stond voor de waarheid, en dat men hiermee de leugenaar fouten kon doen inzien?)

 

The Eye of Ra wordt getypeerd als een cobra, meestal met vleugels ter ere van de Egyptische godin Nehbet – godin van de havik, en gebonden met een zonneschijf.

 

The Sun’s Eye wordt geïdentificeerd met de godin Uadzhet in de vorm van een slang, en met Nehbet,  de stoelen met Ma’at, Hathor, en alle godinnen die werden afgeschilderd als een leeuwin – Tefnut, Sohmet en Mejia.

 

Uadzhet werd meestal afgebeeld als vlammen  die uitbarsten en een gif slang, met een zonne-oog dat brandt van vuur naar al zijn vijanden.

The Eye of Atum, c. 1350 BCE, jewel of Tutankhamun

De basis van de vertegenwoordiging van het Oog van Ra is de zuid-Egyptische cobra, bekend om zijn meedogenloosheid. The Eye of Ra is een symbool van koninklijke majesteit, de kracht van leven en dood, de mogelijkheid om mensen te beheren (genezen) en om de vijanden van Ra te vernietigen.

Lees ook:   Waaraan stierf Toetanchamon?

 

Het is een integraal onderdeel van de decoratie van het hoofd van de farao’s in de vorm van een slang op het voorhoofd, die is bevestigd aan de diadeem, en later, de kroon. De kroon van Ammon was versierd met twee ogen van Ra.

eye of Horus

Een foto van het Oog van Ra als een beschermende teken is opgenomen in de decoratie van gebouwen, graven, en het wordt gezien geschilderd in de bekende oude Egyptische Boek van de Doden.

 

In Egypte, de pre-dynastieke tijdperk waren er de twee rivaliserende regio’s – Boven-en Beneden-Egypte. Na de toetreding tot ze samen in 2900 voor Christus, bleven de staten  verdeeld in twee administratieve districten – Boven-en Beneden-Egypte.

Symbols of Nekhbet Her connection with childbirth continues as she was the patron deity of childbirth. Nekhbet was often depicted perching...

Dus, werd Egypte verdeeld in twee delen, bezocht door twee godinnen – het zuiden was onder de auspiciën van Nehbet en het noorden – onder auspiciën van Uadzhet. Nehbet en Uadzhet waren dochters van Ra en worden verondersteld om zijn All-Seeing Eye.

Wedjat (Udjat) Eye of Horus pendant - Eye of Horus - Wikipedia, the free encyclopedia

De kroon en voordat het – diadeem van de farao’s symboliseerde de vereniging van de twee gebieden van het land, waarover het Oog van Ra regeerde en neer zag.

~*~

(Bijzonder dat ik dit dus vind na het bovenstaande opgemerkte teken van artsen!!! Wat ik dus echt niet wist, bewust!!!!
HM mooi bewijs voor mijzelf dat ik echt ooit geleefd heb in Egypte! :))

Het oog van Horus, het symbool voor Jupiter, en de Rx symbool, delen dezelfde elementen

In een bijzonder verslag, heeft de Voice of America getraceerd de oorsprong van het teken “Rx”, de geschiedenis van die teruggaat 5000 jaar in Egypte. Het teken wordt gezien op drogisterijen en op flessen van pillen en andere medicijnen. Het teken wordt gevormd door een lijn over de rechtervoet van de letter “R” Het is het woord “recept.” Het is gaan betekenen “te nemen van dit geneesmiddel.”

Het teken heeft een begin vijfduizend jaar geleden in Egypte. Op dat moment, mensen baden  tot de valk god, de god van de Zon Horus. Er werd gezegd dat toen Horus een kind was, werd hij aangevallen door Seth, de demon van het kwaad. Folklore zegt dat het kwaad Seth stak het oog van de jonge Horus uit. (Zon-oog, oog verbrand door de zon?
Ontsteking, lapis lazuli gesteente werd toen vaak gebruikt tegen oogziekten!
In feite zou men bv ook kunnen zeggen dat dit teken er een was van oogartsen, maar waarschijnlijker is dat dit het teken werd-was, van artsen algemeen gezien. Was Seth gezien als een soort demon of duivel die ziekten veroorzaakte?)De moeder van Horus riep om hulp. Haar kreet werd beantwoord door Thoth, de god van leren en magie. (genezing werd vast gezien als tovenarij!) Thoth, met zijn wijsheid en speciale krachten, genas het oog van Horus, en het kind was in staat om weer te zien.

Know yourself. Third eye.

Heavens eye staat ook voor de blue eyed people from other planets

De oude Egyptenaren gebruikten een tekening van het oog van Horus als een magisch teken om zich te beschermen tegen de ziekte, lijden en kwaad. Ze sneden dit teken in de stenen ze gebruikt voor gebouwen. Het werd geschilderd op de papyrus rollen gebruikt voor het schrijven over geneeskunde en artsen. Al duizenden jaren, het oog van Horus bleef als een teken van hulp van de god aan het lijden en ziek.

Egypte werd een provincie van het Romeinse Rijk in 30 BCE, na de nederlaag van Marcus Antonius en Ptolemaeïsche koningin Cleopatra VII door Octavianus. Lang na de val van de oude Egyptische beschaving, artsen en alchemisten in Europa bleef de gewoonte van het tonen van een teken van de goden ‘hulp en bescherming. Voor een tijdje, het recept teken veranderd van het oog van Horus op het teken voor Jupiter, de oppergod van de Romeinen. Jupiter teken leek veel op de gedrukte getal “vier.” In de loop der eeuwen, kenmerken van het Oog van Horus en het symbool van Jupiter, gefuseerd tot de huidige, gemakkelijk kapitaal “R” met een lijn over zijn voet herkend. Als je goed kijkt naar de grote lijnen van het oog van Horus, zie je de elementen van het symbool Rx.

 

Gerelateerde berichten