web analytics
11:11 Dubbele getallen
Egypte

Archeologen ontdekken schat in de tombe van de zilveren farao

De farao’s en hun graven boeien al lang zowel de wetenschappelijke gemeenschap als de geschiedenisliefhebber. Verhalen over hun mummies en hun vloeken bestaan ​​al jaren en hebben hun plaats, niet alleen in musea maar ook in enge films en kindertekenfilms. Gedurende drie millennia heersten ongeveer 300 farao’s over het oude Egypte, maar toch waren bijna alle koninklijke Egyptische graven door dieven ingebroken. Het graf van Toetanchamon is een van de meest fascinerende ontdekkingen ooit gedaan, die een internationale sensatie veroorzaakte, maar het was geen intacte ontdekking. Het was in de oudheid twee keer geplunderd en Howard Carter schatte dat er een aanzienlijke hoeveelheid sieraden was gestolen. Maar een andere ontdekking van een koninklijke necropolis, inclusief drie graven van Egyptische farao’s intact met hun goud- en zilverschat, werd gemaakt ongeveer twee decennia nadat Carter King Tut had gevonden. Waarom heeft de wereld er dan nog niet veel over gehoord? Welke mysteries bevat het? En wat onthult het over het oude Egypte? Welkom bij Crunch. In de video van vandaag zullen we zien welke schatten archeologen ontdekten in de intacte graven van de koninklijke necropolis van Tanis

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥